John de Mol zoekt mensen met diepe schulden voor gezellige spelshow

John de Mol speelt slim in op de rage rondom de Netflix-hit Squid Game. De mediamiljardair komt namelijk met een tv-spel waarin mensen van hun schulden kunnen afkomen: ‘4 is te veel’.

John de Mol © SBS 6

Er wordt door John de Mol druk gezocht naar kandidaten met diepe studieschulden. “Vind jij het leuk om anderen te overtuigen? Geef je dan nu op voor een nieuwe spelshow met onderhandelingsruimte voor je eigen gelijk en wie weet ga jij naar huis met een geldbedrag om jouw studieschuld (gedeeltelijk) af te lossen.”

Tim Hofman kritisch

BNNVARA-ster Tim Hofman reageert verbijsterd en verwijst direct naar de Netflix-hit Squid Game, waarin de personages een dodelijk spel spelen in de hoop om van hun torenhoge schulden af te komen.

Tim hoopt niet dat Squid-tv een rage wordt. Hij ziet het al voor zich: “Expeditie Robinson met arme mensen want toch al honger. Boxing Bijstandsmoeders. Stoelendans met daklozen en dan huizen in plaats van stoelen. Jachtseizoen maar dan met de IND en een vluchteling en als de IND ‘m niet vangt mag ie blijven. Tv! Beschaving! Vieren!”

Invoice of Holland

Heeft Tim nog meer tips voor John? “Wie Is De Mol? maar dan tien kandidaten, waarvan negen toeslagenschandaal-slachtoffers vs. één miljardair die de boel saboteert door geld voor de pot zelf te verdienen door arme stakkers spelletjes te laten spelen.”

Ook ‘The Invoice of Holland’ komt voorbij. “Als je schrijnend verhaal hebt draaien de coaches (Nikkie Plessen, Jort Kelder, Boef en Gerrit Zalm) hun stoel om en gaan ze je helpen in de strijd om afbetaling van je schulden.”

Gestoord tv-concept

Ook andere mensen reageren kritisch op het nieuwste idee van John de Mol. Zo twittert ene Mert: “Dit is het meest gestoorde tv-concept ooit. Geld verdienen over de rug van mensen met financiële problemen. Ziekelijk. Er zijn ook andere manieren om studieschulden af te lossen van jongeren. Eerlijkere belastingen.”

En Dennis briest: “Laten we de generatie die voor zo’n beetje alle kosten op draait, gebruiken in een spelshow ter vermaak van de mensen die ooit voor 120.000 gulden hun starterswoning konden kopen.”

Supergaaf

Een ander pleit ervoor om de miljarden van John in de waagschaal te leggen. “Het lijkt mij leuker als De Mol en andere vermogende BNN-ers deelnemer zijn. En iedereen die afvalt moet zijn hele vermogen verdelen onder mensen die wel wat extra’s kunnen gebruiken. Lijkt me een supergaaf tv-programma”, zegt Mrs. Hudson.

En Sam: “Goh De Mol die geen geweten heeft en weer een eng concept heeft… Niet verbaasd to be honest. Enge vent.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mensen met schulden gebruiken voor tv-amusement. Prima of ongepast?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen