Aartsrivale Sonja Bakker op SBS 6: ‘Ze is gewoon heel erg arrogant’

Bea Pols, de aartsrivale van Sonja Bakker, voelt zich gesterkt door de nieuwe beschuldigingen aan het adres van de eierkoekendiva. Zij was de eerste die Sonja beschuldigde van plagiaat.

Bea Pols © Shownieuws

Sonja Bakker ondervindt momenteel de grootste imagoschade uit haar hele carrière. RTL Boulevard heeft naar buiten gebracht dat talloze recepten van de dieetgoeroe keihard gestolen zijn, ínclusief foto’s van de recepten. De dieetgoeroe houdt haar lippen stijf op elkaar en dat vindt Bea Pols onbegrijpelijk.

Heel bizar

Voedingscoach Bea Pols was de eerste die Sonja beschuldigde van plagiaat. Zes jaar geleden verloor ze een rechtszaak tegen Sonja. “Ja, dat ze ermee wegkomt vind ik gewoon heel bizar. Dat ze er keer op keer mee wegkomt”, zei ze gisteren voor de camera van Shownieuws.

Bea begrijpt niet waar Sonja’s trots is. “Ik heb zelf een aantal boeken geschreven en je bent gewoon supertrots op je boek als je het af hebt. Mijn boeken zijn dan niet van die superbestsellers geworden, maar dan heb je toch wel het gevoel van: joh, ik heb hard gewerkt en dit is mijn product. Ik begrijp niet hoe zij trots kan zijn op haar werk.”

Arrogantie

Wat Sonja doet, is niet iets om trots op te zijn, vindt Bea. “Want het is niet haar werk. Het is gewoon knippen en plakken, meer niet. Ik denk dat ze een soort arrogantie heeft dat ze denkt dat ze overal mee wegkomt.”

“Wat ik dan begrepen heb is dat nu ook oud-medewerkers uit de school hebben geklapt en dat Sonja zegt: ‘Verander drie woorden en dan is het ons recept.’ Dat is met recepten misschien wel zo, maar met fotografie is dat absoluut niet zo. Je kunt niet zomaar een foto overnemen, dat is heel erg brutaal.”

Idioot

Bea vindt het vooral erg dat haar recentelijk overleden vader nooit meer zal meemaken dat Sonja nu wéér onder vuur ligt vanwege plagiaatbeschuldigingen. Haar vader heeft Bea door dik en dun gesteund tijdens de juridische procedure.

Wat vindt Bea ervan dat Sonja weer onder vuur ligt? “Op zich niet verrassend, want ik wist al dat ze zo werkte, maar aan de andere kant ben ik wel met stomheid geslagen dat ze het nog steeds doet. Dat is natuurlijk eigenlijk wel heel idioot dat iemand nog steeds zo te werk gaat.”

Fragment

Het fragment uit Shownieuws:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Sonja Bakker deze imagoklap ooit nog te boven komt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen