Maarten van Rossem boos op Eva Jinek: ‘Geef haar geen podium!’

Maarten van Rossem is teleurgesteld in de talkshow van Eva Jinek. Hij vindt het buitengewoon jammer dat de presentatrice en haar redactie een podium geven aan Caroline van der Plas.

Maarten van Rossem, Eva Jinek en Caroline van der Plas © NPO, RTL

Caroline van der Plas schoof gisteren aan in de talkshow van Eva Jinek om in de bres te springen voor Fabiënne en Valerie Valk uit Enschede, die na het overlijden van hun moeder te horen kregen dat ze hun huis uit moeten. De voorvrouw van de BoerBurgerBeweging gaat daar Kamervragen over stellen.

Maarten boos op Eva

Eva denkt dat dat bemoedigend is voor de meiden uit Enschede. “Als Caroline van der Plas achter je staat, dan gaat meestal de beuk erin. Dan gaat er wel wat gebeuren toch?”

Caroline wordt veel te veel op het schild gehesen door Eva, vindt Maarten van Rossem. Hij doet zijn beklag op Twitter. “De BBB-mevrouw Caroline van der Plas is vooral een mediacreatuur. Eva Jinek liet gisteravond maar weer eens zien dat de media nu bezig zijn om de mevrouw van de BoerBurgerBeweging groot te maken.”

Net als Thierry

Maarten maakt er geen geheim van dat hij Caroline aan de verkeerde kant van het politieke spectrum vindt staan. En nu maakt Eva Jinek haar nog groot ook, klaagt hij. “Net zoals de media ook Thierry Baudet groot hebben gemaakt.”

Zelf heeft Maarten haar toch ook de nodige media-aandacht gegeven? Ze raakten laatst nog samen in een mediarelletje verzeild. “Ongelukkigerwijs heb ik er zelf ook een bijdrage aan geleverd, omdat ik die lulkoek van Caroline van der Plas moest corrigeren.”

Hartstikke rechts

Caroline zelf vindt dat er niets klopt van het imago van haar partij. “Onze partij verrast altijd heel veel mensen, want er wordt altijd gedacht dat we hartstikke rechts zijn. Ik heb met de VVD Kamervragen ingediend, maar ook met Lisa Westerveld van GroenLinks. Ik zoek al coalities op inhoud. Ik kijk niet naar partijen”, zei ze gisteren in Jinek.

Wat vindt ze van de plannen voor een minderheidskabinet? “Ik ben daar heel blij mee. Ik zou dan zeggen: CDA en VVD. D66 heeft niet mijn eerste voorkeur, maar ik ben bijvoorbeeld wel gecharmeerd van de SP. Ik vind wel dat er een soort iets linksige luis in de pels moet zijn op sociale zaken, zorg en welzijn. Daar vind ik dat een goede partij.”

Jan Smit

Caroline had in de studio van Jinek overigens dikke pret met medegast Jan Smit, is te zien op Twitter:

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen