Boulevard-bronnen doodsbang voor agressieve vriend Sonja Bakker

Er heerst bij bronnen van RTL Boulevard angst voor Barry van Suijdam, de agressieve vriend van Sonja Bakker. Zij vrezen voor wraak nu ze tegen de showrubriek uit de school hebben geklapt.

Sonja Bakker en Barry van Suijdam © RTL Boulevard

Sonja Bakker ligt enorm onder vuur sinds RTL Boulevard vlak voor het weekend onthulde dat de diëtiste allemaal recepten steelt van foodbloggers. Aanvankelijk weigerde ze te reageren, maar daarna deed ze in een kort berichtje net alsof er een overactieve stagiaire bezig is geweest. Daarmee heeft ze kwaad bloed gezet bij oud-medewerkers.

Sonja plagiaattijger?

RTL Boulevard opende gisteren met het verhaal van die oud-medewerkers. Die stellen dat Sonja al jaren bewust teksten en recepten van anderen gebruikt. “Ook in de boeken die bij Lidl zijn verkocht, staan gewoon recepten die op bijvoorbeeld Smulweb, Paulines Keuken of via Google zijn gevonden of vertaald”, zegt een anonieme oud-medewerker.

De medewerkers zouden Sonja juist vaak hebben gewaarschuwd om niet door de mand te vallen. “We werkten met een relatief kleine club mensen aan de boeken. En hebben haar als medewerkers vaak gewaarschuwd. Dat zelfs wij zagen dat het te veel leek op het origineel.”

Agressieve vriend

Barry van Suijdam, de agressieve vriend van Sonja – vlak voor de kerst zorgde hij voor een familiedrama, zou een negatieve invloed hebben op de bedrijfsvoering. “Barry heeft het grote geld van Sonja geroken. Hij zette het bedrijf steeds meer naar zijn hand en zette de een na de andere medewerker uit het bedrijf”, klinkt het.

“Hij ging medewerkers bedreigen of zorgen dat ze niet meer werden betaald. Op deze manier zorgde hij ervoor dat Sonja steeds afhankelijker van hem en zijn mensen werd.”

Bang voor Barry

Er heerst nu angst bij die oud-medewerkers, zegt tv-kenner Rob Goossens van RTL Boulevard. “Het heeft ook even geduurd voordat we mensen zo ver kregen dat ze überhaupt iets wilde zeggen. Er zijn uiteindelijk toch wat mensen geweest die hebben willen praten en die nu dus deze best wel schokkende onthullingen doen, terwijl ze ook zeggen: ‘We zijn een beetje bang, niet alleen voor Sonja, maar ook voor Barry.'”

Presentatrice Marieke Elsinga: “Ik vind jouw uitspraak dat medewerkers aangeven dat ze bang zijn voor Barry ook best wel wat. Wat bedoelen ze met bang voor Barry? En hebben we hem dan nog te pakken kunnen krijgen?”

27 seconden

Sonja duikt onder, maar Barry heeft wél een belletje van Boulevard beantwoord. Rob: “Ja, we hebben hem dus wél te pakken gekregen, al kun je je afvragen of het per ongeluk was. Het telefoongesprek heeft 27 seconden geduurd.”

Wat zei hij? “Hij benadrukte dat ze net terug zijn van een fijne vakantie en dat hij geen tijd heeft om ons te woord te staan. Hij wilde ook niet weten waar het over ging en is er ook niet meer op teruggekomen.”

Het RTL Boulevard-artikel ‘Oud-werknemers Sonja Bakker klappen uit de school over plagiaat’ kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen