Luizenleven: Eva Jinek stopt eind november alweer met talkshow

Eva Jinek leek aanvankelijk hét dominante gezicht van RTL 4’s late avond te worden, maar in werkelijkheid blijkt ze gewoon parttime te werken. Eind november houdt ze het alweer voor gezien.

Eva Jinek en Beau van Erven Dorens © RTL

De ambities van Eva Jinek blijken behoorlijk te zijn bijgesteld nu ze bijna op de helft van haar vierjarige RTL-contract ter waarde van naar verluidt 1,2 miljoen euro per jaar zit. Aanvankelijk wilde ze dé grote naam op de late avond van RTL 4 worden, maar ze blijkt het toch ook wel heel erg prettig vinden om veel tijd te besteden aan haar gezinnetje.

Eva werkt parttime

Eva blijkt voor haar RTL-miljoenen slechts parttime te hoeven werken. Ze draaide aan het begin van dit jaar tweeënhalve maand mee, ging toen zes maanden op vakantie en haar huidige serie duurt drie maanden. Op 29 november geeft ze namelijk alweer het stokje over aan haar collega Beau van Erven Dorens.

Het betekent dat Eva dit jaar slechts 5,5 maand hoeft te werken en dat is natuurlijk wel héél comfortabel. Toch dreigt er een groot gevaar nu haar kijkcijfers enorm zijn ingezakt. Vindt RTL 4 haar over twee jaar nog steeds meer dan een miljoen euro per jaar waard? Of gaat ze boezemvriendin Merel Westrik dan vergezellen op de reservebank?

Ambities bijgesteld

Vlak voordat Eva begon bij RTL 4 – haar eerste aflevering was in januari 2020 – liep de presentatrice nog over van de ambitie. Ze zag het zelfs voor zich dat ze blokken van zes maanden achter elkaar zou draaien, in plaats van de drie maanden of minder die ze nu draait.

Eva destijds op de vraag of zes maanden niet te lang is: “Veel te lang! Maar ik ben tot alles in staat, tot ál-les. Ik kom hier niet om mijn dienstjes te draaien, maar om te slagen. Om mijn punt te maken, iets te bewerkstelligen. Dat kan zomaar heel lang zijn.”

Dienstjes draaien

Anderhalf jaar later lijkt Eva’s werkschema verdacht veel op dienstjes draaien. Als Beau eind november het stokje overneemt, blijft ook hij vermoedelijk drie maanden zitten. Beau doet er, in tegenstelling tot Eva, echter veel andere programma’s naast.

Het is aannemelijk dat Eva in maart weer terugkeert op de buis, om het stokje vanaf juni weer over te geven aan Humberto Tan. Of ze dan weer zes maanden op vakantie gaat, is nog onduidelijk.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek werkt 5,5 maand voor naar verluidt 1,2 miljoen euro per jaar. Een luizenleven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen