‘Eva Jinek is 1,2 miljoen waard, zelfs met zes maanden vakantie’

Eva Jinek is haar 1,2 miljoen euro per jaar dubbel en dwars waard, zelfs nu ze voor maar liefst zes maanden op vakantie gaat. Dat zegt mediakenner Rob Goossens bij Telegraaf TV.

Eva Jinek © Jinek

Slapend rijk worden hebben ze in de televisiewereld goed onder de knie, maar Eva Jinek heeft het echt tot een kunst verheven. Ze pakt bij RTL maar liefst 1,2 miljoen euro per jaar en hoeft daarvoor nauwelijks te werken. Ze vertrok vorige week om pas ergens in september – over zes maanden (!) – weer terug te keren.

Hobbelende Eva

Het doet zélfs in Hilversum menig wenkbrauw fronzen. Rob Goossens vond het allemaal zelfs zó verdacht dat hij samen met Bridget Maasland eerder nog een zwangerschapsgerucht lanceerde, tot grote woede van Jinek zelf. “Het is vreselijk lang. Eva is vrij tot begin september”, herhaalt hij deze week bij Telegraaf TV.

Kan het zijn dat ze in de tussentijd ander werk gaat doen voor RTL? “Ik heb net haar management gebeld om even te dubbel checken of er iets in de pijplijn zit, maar die zegt ook: ‘Nee, er is op dit moment geen plan voor een programma in de tussentijd.’ Eva kan dus lekker over het strand in Noordwijk hobbelen de komende maanden.”

Dubbel en dwars waard

Al met al leidt Eva het ultieme luxeleven. “We hebben de contracten niet gezien, maar het bedrag dat wordt genoemd is 1,2 miljoen en ik moet wel zeggen: dat is belachelijk veel geld, maar zelfs met de maanden vrij die ze nu voor de boeg heeft, is ze het wel dubbel en dwars waard.”

Waarom is Eva dat dubbel en dwars waard? “Door haar komst naar RTL heeft ze die late avond zó’n enorme boost gegeven. Alleen al qua imago voor de zender RTL 4 is dat het gewoon echt waard.”

Gezichtsbepalend

Rob wijst erop dat Eva gezichtsbepalend is voor RTL en dat haar vakvrouwschap afstraalt op de hele zendergroep. “Ze heeft ook echt een stempel op de afgelopen verkiezingen weten te drukken.”

“Ze was bijvoorbeeld de eerste die geloofwaardig Sigrid Kaag en Mark Rutte tegenover elkaar zette als kandidaten voor het Torentje. Toen Eva die twee tegenover elkaar had gezet, is het Sigrid Kaag daarna voor de boeg gegaan.”

Beau en Humberto

Momenteel is Beau van Erven Dorens elke avond te zien op RTL 4. In juni stopt hij ermee en neemt Humberto Tan het stokje over. Hij zal dan tot ergens in september te zien zijn als talkshowhost.

Het Jinek-item met Rob Goossens bij Telegraaf TV kunt u hier bekijken.

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen