Frans Klein zet vrouwelijke Op1-hosts neer als figuranten

Frans Klein, de grote televisiebaas van de NPO, laat in een interview met het AD doorschemeren dat hij geen hoge pet op heeft van de presentatrices van Op1. Hij vindt vooral de mannen scherp.

Giovanca Ostiana en Frans Klein © NPO

De talkshow Op1 heeft elke avond een ander presentatieduo. Die duo’s bestaan altijd uit een man en een vrouw. Volgens critici zitten de dames er vooral bij voor het plaatje: ze zijn allemaal veel jonger dan hun mannelijke co-hosts en hebben daardoor ook veel minder ervaring.

Scherpe mannen

Het maandagduo Hugo Logtenberg (47) en Nadia Moussaid (37) scheelt tien jaar, het dinsdagduo Tijs van den Brink (51) en Giovanca Ostiana (44) zeven jaar en het woensdagduo Charles Groenhuijsen (67) en Carrie ten Napel (41) en het donderdagduo Jort Kelder (56) en Welmoed Sijtsma (30) schelen allebei maar liefst 26 (!) jaar.

Als NPO’s tv-baas Frans Klein door het AD wordt gevraagd naar de beste interviewers van Op1, dan blijft hij hangen bij de mannelijke presentatoren: “We gaan er zeker scherp in. Dat kun je aan Hugo overlaten, aan Tijs, aan Charles, aan Jort. En voor de vrijdagavond zoeken we nu ook naar een type Sven (Kockelmann).”

Figuranten

Het is natuurlijk vrij pijnlijk dat Frans hier geen enkele vrouwelijke presentator noemt en hen daarmee neerzet als een soort figuranten. Zitten de vrouwelijke Op1-sterren er dan inderdaad bij voor het plaatje en de emo-interviews?

Giovanca had bijvoorbeeld geen enkele interviewervaring toen ze begon met Op1. Frans geërgerd: “Weet je: of we krijgen kritiek dat de presentatoren weinig ervaring hebben, óf we worden getroffen door het verwijt dat we niet werken aan nieuw talent.”

Type Sven

Het is verder opvallend dat Frans spreekt over ‘een type Sven’. Keert Sven Kockelmann zelf dan niet terug als presentator? “We zijn momenteel nog met de omroepen in gesprek over de invulling”, zegt hij daarover.

Het blijft bij Op1 één grote presentatorencarrousel. Zelf vindt Frans dat geen bezwaar. “Ik vind de wisseling van presentatoren zelf niet zo erg. Als we echt willen laten zien dat we in de haarvaten van de samenleving zitten, moet je iets uitproberen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke Op1-man vindt u het best?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen