Khalid Kasem begint tv-carrière met negatief oordeel Angela de Jong

Khalid Kasem is zijn tv-carrière begonnen met een vernietigend oordeel van Angela de Jong, de belangrijkste tv-criticus van Nederland. Ze vindt dat hij een slechte eerste indruk achterlaat.

Khalid Kasem © BNNVARA

Het is voor vrijwel iedereen in de tv-wereld een verrassing: Khalid Kasem is zonder enige ervaring door de publieke omroep geselecteerd om de vroege talkshow op de grootste zender van het land te presenteren. Zeer uitzonderlijk, maar er werd steeds geroepen dat hij gewoon een uitzonderlijk talent is. Nou, niet echt, vindt Angela de Jong.

Bloednerveus

Angela heeft gisteren naar Khalids debuut als presentator van de talkshow Khalid & Sophie gekeken en vond het eigenlijk helemaal niet zo best. Ze spreekt van ‘een uiterst ongemakkelijke kennismaking’. “Hij begon al bloednerveus aan de uitzending en was zichtbaar aan het worstelen met zijn houding, zijn kaartjes en de autocue.”

Het interview met Royce de Vries, de zoon van Peter R. de Vries met wie hij tot zijn tv-debuut een advocatenkantoor leidde, was ongemakkelijk, aldus Angela. Khalid interviewde hem ‘alsof hij een cliënt in de rechtbank was’. “Zijn toon was vriendelijk maar afstandelijk en hij moest voor vragen herhaaldelijk op zijn kaartjes spieken.”

Bedenkelijk niveau

De vragen van Khalid waren van een bedenkelijk niveau, vindt Angela. Ze stoorde zich met name aan de vraag of Royce nog weet waar hij was toen zijn vader Peter werd vermoord. “Alsof het moment dat je gebeld wordt dat je vader is neergeschoten iets is wat een kind ooit vergeet.”

Dit kun je eigenlijk gewoon niet vragen, stelt de AD-opiniediva. “En zo waren er meer obligate vragen, waar zelfs een stagiaire niet mee wegkomt.” Welke dat zijn, schrijft Angela in haar AD-column.

Eerste indruk

Al met al is Angela dus niet enthousiast. “Of Kasem het ultieme talent is, zoals bij de NPO stug wordt beweerd? Op basis van deze uitzending houd ik mijn hart vast. En het vervelende is: een eerste indruk kun je nooit meer overdoen.”

De reacties op sociale media zijn ook niet bepaald denderend. Vooral aan het begin van zijn eerste uitzending zat Khalid behoorlijk te stamelen en te ehh’en. “Journalistiek is een vak, beste mensen, presenteren ook. Mooi dat dit nu duidelijk is”, sneert Telegraaf-journalist Wierd Duk, de ex-man van Fidan Ekiz.

Stijf van de zenuwen

Kijker Mies: “Khalid stond natuurlijk stijf van de zenuwen nadat hij door NPO werd gepresenteerd als zo’n exceptioneel talent dat hij zonder ervaring deze klus in de schoot kreeg geworpen. We gaan het zien, maar voorlopig mis ik de warmte en het plezier van Fidan en Renze.”

En Rits: “Ik kijk even of het echt zo slecht is en na een paar minuten kan in concluderen dat het inderdaad heel slecht is. Wie dacht in hemelsnaam dat het een goed idee is om die Khalid presentator te maken? Bring back Fidan Ekiz!

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen