Ali B bekent aan De Telegraaf: ‘Wéér teruggevallen in gokverslaving’

Het lijkt wel of er werkelijk geen BN’er rondloopt die níet kampt met een verslaving. Rapper Ali B bekent nu bij De Telegraaf dat hij wéér is teruggevallen in zijn gokverslaving.

Ali B © Telegraaf

Ali B had in het verleden, voordat hij een bekende Nederlander werd, ernstige gokproblemen. Rond zijn negentiende kwam hij in een ‘hele heftige situatie’ terecht, vertelde hij ooit aan het AD. “Wat die precies was, kan ik nu nog niet vertellen, maar dat ik 1.200 gulden spaargeld van mijn moeder vergokte in de speelhal is er een onderdeeltje van.”

Ali’s zwarte kant

Binnenkort doet Ali B wél een boekje open over zijn zwarte kant, namelijk in een documentaire op Videoland. Daarin gaat de rapper laten zien wie hij écht is.

Aan Telegraaf-verslaggever Jeroen Holtrop licht de The Voice of Holland-coach nu een tipje van de sluier op. Als de rapper gevraagd wordt naar zijn verslavingen, antwoordt hij aanvankelijk: “Jeetje, alles wat ik nu zeg, daar doe ik het mee tekort, want daar in die docu laat ik het echt zien.”

Terugval in gokverslaving

Daarna laat Ali toch vallen dat hij recentelijk een terugval had. “Waar het was, hoe het was en ook hoe ik een terugval heb gekregen, zelfs na mijn succes.”

Jeroen verbaasd: “Hoe oud was je dan, dat je die terugval had gekregen?”

Ali: “De laatste was van drie jaar geleden. Dat was geen drugs. Dat was weer gokken. Ik was toch weer even gaan gokken, ja.”

Jeroen: “Sportwedstrijdjes enzo?”

Ali: “Ja, ja.”

Niet eerste terugval

Vijf jaar geleden had Ali B ook al een terugval in zijn gokverslaving, bekende hij destijds aan het AD. “Een paar maanden terug zat ik ineens weer in de gokhal. Ik weet niet goed waarom, het leek me zomaar even lekker: opgaan in die afgesloten wereld en uitdokteren welke automaat de meeste winst gaat geven.”

Na een paar uur stapte Ali B alsnog op. “Ik ben opgestaan en weggelopen. Oké, voor de zekerheid heb ik wel een toegangsverbod getekend. Ze weigeren me nu als ik me weer meld. Maar dat doe ik niet. Ik ben te veel een winnaar geworden om ooit nog terug te vallen.”

Ah, dat duurde dus uiteindelijk welgeteld twee jaar.

Fragment

Het fragment met daarin Ali’s onthulling:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ali B verdient volgens Privé 200.000 euro per seizoen als The Voice-coach. Is hij dat waard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen