NPO 1 stopt met titel De Vooravond, opvolger heet Khalid & Sophie

NPO 1 stopt definitief met de titel De Vooravond. De opvolger van de talkshow gaat Khalid & Sophie heten en wordt dus vernoemd naar de nieuwe presentatoren Khalid Kasem en Sophie Hilbrand.

Khalid Kasem en Sophie Hilbrand © NPO

BNNVARA verraste vorige maand vriend en vijand door Fidan Ekiz en Renze Klamer te ontslaan als presentatoren van De Vooravond. Terwijl zij van niets wisten was hun omroepcollega Sophie Hilbrand al geruime tijd in gesprek met de omroeptop om hun plaatsje in te nemen. Zij en nieuwkomer Khalid Kasem worden de nieuwe Fidan en Renze.

Khalid & Sophie

Heel even leek het erop dat de programmanaam De Vooravond behouden zou blijven, maar dat is niet het geval. NPO 1 stopt definitief met deze titel. Er is gekozen voor de nieuwe naam Khalid & Sophie, bevestigt een woordvoerder van BNNVARA. “Dat gaat inderdaad zo heten.”

Het is een opvallende trendbreuk dat NPO 1 er nu tóch weer voor kiest om een talkshow te vernoemen naar de presentatoren ervan. Na het vertrek van Eva Jinek besloot de publieke omroep namelijk dat programma’s voortaan minder personality driven zouden moeten zijn.

Jinek-trauma

De NPO baalde in 2019 stevig van het vertrek van Eva, omdat er door de jaren heen flink was geïnvesteerd in de merknaam Jinek. Door haar vertrek naar RTL was die merknaam in één keer waardeloos geworden voor de NPO.

Dat Jinek-trauma leidde er dan ook toe om de opvolger een vrij algemene naam te geven: Op1. En de talkshow van Fidan en Renze werd niet ‘Fidan & Renze’, maar De Vooravond. “NPO 1 streeft ernaar de grote titels minder afhankelijk te maken van de persoon die het presenteert”, aldus de zendertop destijds.

Overstag

Kennelijk is er dermate veel vertrouwen in het nieuwe duo Khalid Kasem en Sophie Hilbrand, dat men bij de NPO nu toch weer overstag gaat.

De Vooravond gaat vanaf komend seizoen verder als Khalid & Sophie. De eerste aflevering is op maandag 30 augustus om 19.00 uur op NPO 1.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen