NPO bindt in: Andere Tijden blijft en verhuist naar prime time

De NPO bindt behoorlijk in na de massale kritiek op het besluit om Andere Tijden de nek om te draaien. Het programma blijft bestaan, krijgt meer zendtijd én verhuist naar prime time.

Andere Tijden © NTR

Andere Tijden blijft gewoon bestaan en mag zelfs méér televisie gaan maken op NPO 2. Met ingang van 1 januari 2022 verdwijnen de 18 reguliere afleveringen van 25 minuten (woensdagavond 22.20 uur) en hiervoor in de plaats komen 10 maandelijkse afleveringen van 50 minuten (primetime om 20.25). Dat is een winst van vijftig uitzendminuten.

Bingeable series

Willemijn Francissen, mediadirecteur van de uitzendende omroep NTR, is hier tevreden mee. “We hebben de afgelopen dagen intensief met de NPO gesproken, waarbij we uiteraard voor Andere Tijden en de overige geschiedenisprogrammering hebben gepleit, maar vooral ook voor onze geschiedenisredactie.”

De ‘kennis en expertise’ van die redactie moet behouden blijven voor de publieke omroep, vindt Willemijn. De NPO erkent dat en laat die afdeling nu ook ‘bingeable’ documentaireseries maken, die zich goed lenen voor NPO Start. Bovendien zullen er nieuwe geschiedenisprogramma’s worden ontwikkeld voor online.

NTR is tevreden

Willemijn Francissen besluit: “Al met al zijn we ervan overtuigd dat we met dit pakket blijven voorzien in de behoefte aan hoogwaardige geschiedenisprogrammering, niet alleen voor de huidige kijkers van Andere Tijden maar ook voor een nieuw publiek, met name ook voor nieuwe generaties.”

“De NTR-geschiedenisredactie is klaar voor de toekomst. Veel dank aan iedereen die in de afgelopen tijd zijn steun heeft uitgesproken!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het een goede zaak dat Andere Tijden op de buis blijft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen