SBS 6 grijpt in bij enorme Gordon-flop The Cube: ‘Dit valt tegen’

SBS 6 grijpt per direct in bij de slecht bekeken Gordon-show The Cube. De zender kort het programma met een half uur in, in de hoop dat de kijker het voor een uurtje wél te pruimen vindt.

Gordon © William Rutten

Gordon heeft een enorm lucratief contract bij Talpa, terwijl vrijwel alles wat hij aanraakt flopt. Gordon in Wonderland, DanceSing, Dat Verzin Je Niet, Mars Tegen Venus, De Gordon tegen Dino Show, 100 Jaar Jong, Patty en Gordon op zoek naar de eeuwige jeugd, Hit The Road, 5 tegen 5 en nu weer The Cube. Werkelijk álles is een mislukking.

Slechte kijkcijfers

The Cube heeft er nu drie afleveringen op zitten. De première deed het met 368.000 kijkers (6 procent marktaandeel) al magertjes, maar in de weken erna werd het allemaal nóg erger. De tweede en derde aflevering waren goed voor respectievelijk 345.000 kijkers (6 procent) en 305.000 kijkers (5 procent).

De SBS 6-top is wakker geworden en grijpt in. Niet door Gordon van de buis te halen, maar om het programma met een half uurtje in te korten. De uitzendingen beginnen vanaf vanavond niet meer om 20.00 uur, maar om 20.30 uur. Kennelijk denkt de zenderleiding dat de kijker het voor een uurtje wél te pruimen vindt.

Gordon teleurgesteld

Gordon heeft zich na zijn ziekenhuisopname eind vorige maand een tijdje stilgehouden, maar deze week zat hij weer in Koffietijd. Daar liet hij zijn ongenoegen blijken over de lage kijkcijfers. “Het is zo’n leuk programma. Het verdient zoveel meer kijkers, want de kijkcijfers vallen echt tegen.”

Waarom moeten de mensen alsnog gaan kijken? “Het is gewoon de suspense van die hele kubus. Je denkt dat het heel makkelijk en het stomme spelletjes zijn, maar dat is het natuurlijk niet. Je staat daar met een soort druk op je van: je moet het doen. Er is ook heel veel geld te winnen.”

The Cube

The Cube is om 20.30 uur te zien op SBS 6. Een voorproefje:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Gordon over zijn tv-hoogtepunt heen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen