Jort Kelder grapt over postuur Amalia, prijst prinses Alexia

Jort Kelder heeft gisteren in de talkshow De Vooravond een grapje gemaakt over het postuur van prinses Amalia. Vlak daarna deelde hij wel een compliment uit aan haar jongere zus, prinses Alexia.

Prinses Amalia, Jort Kelder, prinses Alexia © NPO

Prinses Amalia is al geruime tijd het slachtoffer van fatshaming, omdat ze een iets voller postuur heeft. Veel mensen vinden dat niet kunnen, omdat de prinses nog niet eens meerderjarig is. Haar zusje prinses Alexia heeft iets meer glamour en is geliefd omdat ze iets losbandiger lijkt, bijvoorbeeld door haar veelbesproken filmpjes op TikTok.

Keurslijf

Het is volgens Jort jammer dat prinses Amalia in zo’n keurslijf zit. Zo gaf ze aan niet zo bezig te zijn met de troonopvolging. “Ze zegt dat ze er nog niet zo mee bezig is. Ja… Volgens mij zijn ze voornamelijk getraind op niets zeggen. Als er een muzieksmaak moet komen, kunnen ze ook niets noemen. Dat is natuurlijk allemaal zo bedacht.”

Er ligt ook eigenlijk veel te veel druk op de leden van het koningshuis, meent Jort. “Wij vragen te veel van ze en leggen er zó’n druk op dat ze het eigenlijk nooit goed kunnen doen. Dat vind ik jammer.”

Fatshaming

Als er een foto getoond wordt waarop prinses Amalia met haar vader koning Willem-Alexander in een klein autootje zit, merkt Jort op: “In dat beeld zit de hele onhandigheid van vader en dochter, die die auto inmiddels enigszins aan het ontgroeien zijn zo te zien. Het heeft iets knulligs.”

Met de opmerking over het ontgroeien van het koninklijke autootje wijst Jort natuurlijk op het postuur van beide royals, die overduidelijk niet zo petit zijn als het wagentje waar ze in zaten.

Alexia

Vervolgens deelde Jort wel een compliment uit aan prinses Alexia. “Ik vind wel die Alexia, dat tweede zusje, dat lijkt me wel een talent om allerlei redenen.”

Als de tafelgasten verbaasd vragen welke redenen hij bedoelt, antwoordt Jort: “Die beweegt wat makkelijker, ziet er goed uit.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen