Kritiek binnen SBS 6 op ongepast gedrag Martien Meiland

Het ongepaste en levensgevaarlijke verkeersgedrag van Martien Meiland leidt ook binnen SBS 6 tot felle kritiek. Shownieuws vindt dat hun gezamenlijke zenderbaas dit gedrag niet moet etaleren.

Martien Meiland © SBS

De makers van Chateau Meiland vinden het heel geestig om te laten zien hoe Erica en Martien Meiland zich als een stelletje dwazen door het verkeer heen bewegen. Erica rijdt steevast belachelijk hard, terwijl Martien nog nooit van handsfree heeft gehoord. Grappige beelden voor de makers, vreselijke beelden voor verkeersslachtoffers.

‘Lekker voorbeeld!’

Martien reed in de afgelopen aflevering van zijn soap wéér over de snelweg met zijn telefoon in zijn hand. Kijkers vinden het belachelijk dat SBS 6 dit soort levensgevaarlijk gedrag uitzendt. “Ja joh en weer gewoon rijden en bellen lekker voorbeeld”, klinkt het bijvoorbeeld.

“Elke keer weer gewoon met zijn telefoon in de hand al rijdend. Echt belachelijk dat daar niks van gezegd wordt”, zegt de ene kijker. En de ander: “Waarom mag Martien Meiland wél bellen in zijn auto?! Slecht voorbeeld!”

Shownieuws ook kritisch

De deskundigen van Shownieuws vinden dit ook te ver gaan. “Dit kan ook niet”, zegt presentatrice Airen Mylene.

En showkenner Bart Ettekoven: “Nee en het is ook niet de eerste keer. Daar gaan mensen nu echt over los op Twitter. Mensen vinden het schandalig en gunnen hem een boete. Zo ver wil ik niet gaan, maar het is inderdaad niet zo handig om dit te doen en al helemaal niet om het uit te zenden. Had het er dan uitgeknipt, denk ik dan.”

Onhandigheid

Het is een serieuze overtreding van de regels, legt Bart uit. “De boete is 340 euro. Het is gewoon niet slim.”

Hij denkt niet dat Martien het met opzet doet. “Hij heeft een nieuwe auto en weet nog niet eens hoe het dak open moet, dus ik denk dat het nog een beetje lastig is om die telefoon aan te sluiten. Ik denk dat het meer onhandigheid is dan onwil.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet SBS 6 beelden van dit soort wangedrag van Martien Meiland eruit knippen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen