Rutger Castricum wordt echte tv-celebrity, krijgt show op NPO 1

Rutger Castricum zet een nieuwe stap in zijn televisiecarrière. Na meerdere journalistieke programma’s en documentaires, ontpopt hij zich nu tot tv-celebrity. Hij krijgt een eigen show op NPO 1.

Rutger Castricum © Wessel de Groot

De PowNed-bekendheid komt met de nieuwe quizshow De Bluffer, een Amerikaans format waarin in elke aflevering zes andere kandidaten tegen elkaar strijden. “Vijf van hen proberen te ontdekken wie in de groep van zes een ‘bedrieger’ is, iemand die in werkelijkheid een andere persoon is dan hij of zij zich presenteert.”

Rutger als quizmaster

Deze ‘bedrieger’, de Bluffer, presenteert zich met fictieve feiten en voorkomt zo ontdekt te worden als bedrieger door de anderen. Het klinkt een beetje als een spelvariant van Wie is de Mol en De Verraders, twee programma’s die momenteel erg in trek zijn bij de televisiekijker. De producent van de drie programma’s is dezelfde: IDTV.

Rutger debuteert als quizmaster in deze eerste spelshow van PowNed. “Ik wilde helemaal geen quizmaster worden, daar ben ik veel te bescheiden voor. Dus heb ik Henny Huisman, Prem Radhakishun en Maxim Hartman audities laten doen, maar dat was het ook niet. Daarom ben ik het maar zelf gaan doen.”

Amusement bij PowNed

Het is even wennen dat PowNed ineens ook amusement levert aan de NPO. PowNed-voorzitter Dominique Weesie is verheugd met het nieuwe spelprogramma, dat een prominent tijdslot krijgt op de vrijdagavond. “Met De Bluffer zetten we een nieuwe, volgende stap in de verbreding van omroep PowNed.”

Op deze manier helpt PowNed de jongere generaties ook richting NPO 1 te leiden, vertelt Dominique. “Dit doen we reeds succesvol binnen het NPO 3-domein en gaan we nu ook doen op NPO 1.”

Vrijdag 30 april

De Bluffer wordt geproduceerd door IDTV (producent van onder andere De Verraders en Wie is de Mol?) en is vanaf vrijdag 30 april wekelijks om 21.30 uur te zien op NPO 1.

Het eerste seizoen bestaat uit zes afleveringen van elk 40 minuten. Kijkers kunnen online meespelen.

Voorproefje

Een voorproefje:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rutger Castricum als heuse showmaster. Leuk of niet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen