Kopspijkers mogelijk terug op tv met Patrick Lodiers als host

BNNVARA werkt aan een terugkeer van de legendarische tv-show Kopspijkers. Het is de bedoeling dat Patrick Lodiers in de voetsporen treedt van Jack Spijkerman, die de show jarenlang presenteerde.

Patrick Lodiers © Tom Cornelissen

Kopspijkers was tot 2005 een van de grootste hits op de Nederlandse televisie met meer dan 3,5 miljoen kijkers op de zaterdagavond. Het programma verdween van de buis toen Jack Spijkerman tot grote woede van de VARA en van de kijkers koos voor het grote geld van John de Mol en aan de slag ging bij diens toenmalige tv-zender Talpa.

Revival van Kopspijkers

De televisieshow was een bonte verzameling van leedvermaak en satire: grappige fragmenten werden afgewisseld door satire van cabaretiers als Peter Heerschop, Erik van Muiswinkel en Viggo Waas. In 2019 keerde het programma eenmalig terug op de buis en ook dat was een groot succes: er keken 2 miljoen mensen naar.

Nu werkt BNNVARA aan een revival van Kopspijkers, onthulde oud-presentator Jack vanochtend op Radio Veronica. “Ik ga dat niet ontkennen. Men is inderdaad bij mij geweest om over Kopspijkers te praten, maar niet met mij als presentator. Ik heb al lang geleden gezegd dat ik het niet meer ga doen. Ja, BNNVARA inderdaad.”

Gelooft Jack erin?

Waarom moet BNNVARA bij Jack langs om hierover te praten? “Men is hier geweest omdat ik 50 procent van de rechten heb. Ik heb het programma uiteindelijk bedacht. Ze wilden toestemming om te onderzoeken of ze Kopspijkers weer op tv kunnen gaan brengen.”

Gelooft Jack erin? “Ik ben nooit zo’n voorstander van oude programma’s reanimeren. Iets ligt op het kerkhof en daar moet je verder met eerbied mee omgaan, maar oké.”

Patrick Lodiers als host

Toch heeft Jack toestemming gegeven. “Ik heb gezegd: ‘Jullie mogen dat van mij gaan doen. Ik ben niet in voor de presentatie.’ We hebben het er verder ook niet over gehad. Ik denk ook niet dat ze zich op mij gericht hadden als presentator, maar dat weet ik niet zeker.”

Op de vraag of het klopt dat Patrick Lodiers de beoogd presentator is, antwoordt Jack lachend: “Jij bent wel heel erg goed geïnformeerd, hè? Vuile h*fter! Ja, Patrick was er ook bij. Het niet hardop gezegd. Ik heb toen wel gezegd: ‘Ik vermoed, Patrick, dat jij de beoogd presentator bent’, en dat werd niet ontkend.”

Sidekicks kraken Patrick

De sidekicks op Radio Veronica waren niet zo te spreken over de keuze voor Patrick. “Maar het moet toch een beetje leuk worden?”, sneert Rick Romijn. En Niels van Baarlen: “Het moet toch een talent zijn?”

Zelf lijkt Jack ook niet zo enthousiast over de keuze: “Ik zou Peter Heerschop wel als presentator zien van zoiets.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen