Catherine Keyl: ‘D66 niet hard genoeg aangepakt door media’

Catherine Keyl heeft het idee dat D66 de hand boven het hoofd gehouden wordt door de media. Relletjes bij de partij worden veel minder breed uitgemeten dan bij andere partijen, stelt ze.

Catherine Keyl © RTL

Er zijn de laatste tijd opvallend veel relletjes rondom D66, de partij van Sigrid Kaag. Deze week lag de partij onder vuur vanwege het in opspraak geraakte Kamerlid Sidney Smeets, die contacten onderhield met jonge jongens. Hij is nu opgestapt, maar het lijkt D66 allemaal niet echt te raken, aldus Catherine in het programma Spraakmakers op NPO Radio 1.

Catherine is kritisch

Het is opvallend, aldus Catherine. “Ik ga niet over meneer Smeets praten, maar we kunnen toch wel vaststellen dat het D66-bestuur in elk geval niet heel erg goed zijn antecedenten heeft gecontroleerd. Dan hebben we ook nog de overwinningsfoto van Kaag gehad die een beetje gemanipuleerd was.”

En zo gaat het nog wel even door, vertelt ze. “Er waren coronaversoepelingen die werden aangekondigd door mevrouw Kaag, maar die helemaal niet door konden gaan. Ook ‘functie elders’ was een enorme performance van mevrouw Ollongren. En je hoort eigenlijk niet zo veel over D66 en hoe het daar misgaat.”

Strafpunten voor D66

Bij andere partijen is dat volgens Catherine wel anders. “Dan gaan we ook even kijken naar 50Plus. Daar hebben we Lilianne de Haan, die een akkefietje met iemand had en dat ís me een partij uitgemeten, dat wil je niet weten. Dat heeft die partij gewoon drie zetels gekost voor de verkiezingen. Kan iemand mij uitleggen hoe het komt dat D66 nóóit strafpunten krijgt?”

Alleen Wouter de Winther van De Telegraaf is kritisch, meent Catherine. “Ja, maar dat is er maar één. Je hoort er niks over. Zijn al die journalisten dan D66-freundlich ofzo?”

Fragment

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Catherine Keyl gelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen