Angela de Jong over Meilandjes: ‘Hoe gescript wil je het hebben?’

Angela de Jong heeft maandagavond met veel plezier gekeken naar de seizoensopener van Chateau Meiland, maar één ding staat volgens haar als een paal boven water: de realityshow is door en door gescript.

Angela de Jong en Martien Meiland © RTL, SBS

Het recordaantal van 1,7 miljoen kijkers zag de Meilandjes op een gegeven moment knuffelen met koeien. Angela moest erom gieren. “Na vier seizoenen zou je denken: we hebben alles wel gezien. En toch is dat niet zo. Sorry, maar ik heb gisteravond tranen met tuiten gelachen”, zegt ze in het AD.

Rare mix

Wel is het natuurlijk zo dat Chateau Meiland inmiddels compleet gescript is, vindt Angela. “Dat die mensen gaan koeknuffelen, hoe gescript wil je het hebben? Het was echt een van de meest hilarische dingen die ik heb gezien de afgelopen tijd.”

Martien, Erica en Maxime Meiland zijn nog steeds authentiek, maar weten inmiddels wel heel goed wat er van hen verwacht wordt, denkt Angela. “Die mensen hebben een soort rare mix gecreëerd van authenticiteit en een soort typetjes die ze zijn geworden. Het is Geer en Goor in hun beste dagen.”

Angela over record

Het verbaast Angela niets dat de Meilandjes een kijkcijferrecord hebben behaald. Bijna 1,7 miljoen mensen hebben naar de seizoensopener gekeken en dat is veruit de hoogste score van Chateau Meiland ooit.

De Meilandjes wonnen onder meer van Radar en de documentaire Het Zaad van Karbaat. “Het is allemaal geen hogere wiskunde. De Meilandjes zijn beter voor je humeur dan een pilletje Prozac.”

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen