Twitter-account Eva Jinek gehackt, wachtwoord hing in visagieruimte

Het Twitter-account van de talkshow van Eva Jinek is vanmiddag kortstondig gehackt door een ‘vriendelijke hacker’. Het wachtwoord bleek op een memo in de visagieruimte te hangen.

Eva Jinek © RTL / Twitter

De bijna 35.000 volgers van Jineks Twitter-pagina krijgen dagelijks de vooraankondiging van de gasten en fragmenten uit de show voorgeschoteld. Er werd vanmiddag ineens een wel héél raar bericht gepost vanuit Jineks account. Die was niet afkomstig van de redactie, maar van een hacker.

Jinek gehackt door Lupin

Het bericht luidde als volgt: “Beste mevr. Jinek, uw account is gehackt. Dit is een vriendelijk verzoek uw wachtwoord te veranderen en de memo met de inloggegevens boven de studio in het opmaak hok weg te halen. Groet, uw vriendelijke hacker Arsène Lupin.” Arsène Lupin is een verwijzing naar de Netflix-serie Lupin.

De redactie van Jinek heeft de hack sportief opgevat. Het berichtje is verwijderd en Jinek reageert als volgt: “Beste Arsène Lupin, dank voor uw inbraak! Dat was een wake-up call die we goed konden gebruiken. Ons account is nu weer veilig! We gaan ons best doen om het zo te houden. :-) Groet, team Jinek.”

Daniël Verlaan

RTL-techjournalist Daniël Verlaan vindt het een geestige actie. “Dit was ik niet”, zegt hij. “En ook een nette reactie vanuit Jinek. In alle eerlijkheid: ik houd wel van dit soort stunts. Laat gelijk zien waarom wachtwoorden op papiertjes aan muren hangen geen goed idee is.”

Daniël zelf bracht eerder aan het licht dat Eva Jinek als privépersoon jarenlang het wachtwoord ‘hamster13’ gebruikte. Dat heeft ze op zijn aanraden aangepast.

Tweet

De bewuste tweet:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen