Tijs van den Brink op plek gezet: ‘Jij hebt makkelijk praten!’

EO-coryfee Tijs van den Brink werd gisteren in de talkshow De Vooravond behoorlijk op zijn plek gezet door de beleggende juffrouw Milou Brand. Ze verweet hem te praten vanuit een luxepositie.

Tijs van den Brink en Milou Brand © De Vooravond

Milou Brand en Pim Verlaan van de podcast Jong Beleggen zaten aan tafel om te vertellen waarom jongeren ‘massaal’ aan het beleggen zijn geslagen. Aan de andere kant van de tafel zat Tijs van den Brink, die een podcast over de naderende verkiezingen kwam promoten. Hij staat sceptisch tegenover beleggen.

Tijs belegt niet

Tijs belegt niet. “Ik heb niks belegd en ik heb ook geen bitcoin. Heel vaak denk ik: zal ik instappen? Maar voordat ik dan het besluit genomen heb, is het alweer ingestort of ben ik te laat.”

Wat houdt hem dan tegen? “Dat ik gewoon denk: ik weet het niet. Het is een beetje gokken met geld, denk ik altijd.”

Goed voorbereid

Milou belegt naar eigen zeggen om goed voorbereid te zijn op de toekomst. “Ik dacht eerst: die preoccupatie met geld de hele dag, is dat waar je je mee bezig wil houden? Ik lees liever een mooi boek of gedicht. Ik dacht: is dat nou zo interessant?”

“Maar als je je erin verdiept en je erover praat, dan merk je dat het niet zozeer over geld gaat, maar ook over je voorbereiden op je eigen toekomst. Onze generatie weet echt niet zeker wat voor pensioen er straks nog over is, dus je kan dan beter voorbereid zijn. Het is heel leuk en helemaal niet zo moeilijk.”

Milou vs Tijs

Tijs vraagt zich af of het wel veilig en verantwoord is. “Ja, nou ja, misschien moet je het doen als je jong bent inderdaad, omdat je dan misschien iets hebt voor later. Maar je kan het ook zo kwijt zijn, denk ik altijd”, aldus de presentator.

Daarop sneerde Milou naar de EO-ster: “Ja, maar jij hebt wel makkelijk praten, want voor jou is er wel een pensioen en voor ons waarschijnlijk niet.”

Presentatrice Fidan Ekiz: “Oei, dat is een heel andere discussie. Jerry!!”

Fragment

Milou in De Vooravond:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen