RTL 4 bevestigt aanpassen ‘buitenlandersshow’ Gerard Joling

RTL 4 bevestigt dat er wordt geschaafd aan het programma Joling en de Buitenlanders, waarin Gerard Joling afreist naar buitenlanden als Suriname om stereotypen te onderzoeken.

Gerard Joling Bron: Instagram

Joling en de Buitenlanders ligt al geruime tijd in de ijskast van het Hilversumse RTL-gebouw. Het programma is volgens Gerard uitgesteld vanwege de beweging die is ontstaan rondom Black Lives Matters. Passages waarin hij zijn vooroordelen opsomt over bepaalde landen en volkeren zijn volgens Gerard uit het programma gehaald.

Divers en inclusief

RTL laat weten dat het programma niet divers en inclusief genoeg was. “Dit programma is twee jaar geleden besteld en sindsdien hebben we veel nieuwe inzichten opgedaan op het gebied van diversiteit en inclusiviteit, uiteraard ook door alle maatschappelijke ontwikkelingen en gesprekken die we hebben gevoerd met makers van verschillende culturele achtergronden.”

Eén van de veranderingen is dat de titel van het programma wordt aangepast. “We vinden het als RTL belangrijk om vooroordelen en stereotypering bespreekbaar te maken. We willen verbinden en niet polariseren”, aldus de persvoorlichter.

Nieuwe inzichten

Inhoudelijk zal het programma enigszins worden bijgeschaafd. “Gerard heeft een paar prachtige reizen gemaakt en bijzonder waardevolle en leerzame gesprekken gevoerd met zijn gasten.”

“Mét die nieuwe inzichten in ons achterhoofd kijken we daarom goed naar de keuzes die gemaakt worden en of we daarvan een programma kunnen maken dat aansluit bij onze wensen, zoals we dat bij ieder programma doen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen