René le Blanc schiet uit slof bij Eva Jinek: ‘Dit zijn l*lverhalen’

Zanger René le Blanc is donderdagavond behoorlijk uit zijn slof geschoten in de talkshow van Eva Jinek. Hij vindt dat de media zijn uitspraken veel te veel opkloppen, brieste hij in de talkshow op RTL 4.

René le Blanc © RTL

De door het SBS 6-programma Ik Geloof In Mij bekend geworden René le Blanc wil volgens diverse showmedia meedoen aan het Eurovisie Songfestival. “Het zou een eer zijn als ze me daarvoor vragen. Ik moet er wel voor benaderd worden, want ik vind dat die keuze gemaakt moet worden door mensen die er verstand van hebben”, zegt hij in Weekend.

L*lverhalen

Eva Jinek vroeg René er gisteren naar in haar talkshow. “Het nieuws van vanavond, René, ik las het net voordat ik de studio inging: jij wil meedoen met het Songfestival”, aldus de blonde talkshowdiva.

René reageerde daar zwaar geërgerd op. “Af en toe word ik weleens schijtziek van al die l*lverhalen, om het gewoon maar zo uit te drukken. Kijk, je hebt een interview gedaan en dan vragen mensen aan mij van: ‘Goh, zou je het leuk vinden om mee te doen aan het Songfestival? Als je daarvoor gevraagd wordt, wat is jouw antwoord erop?'”

“Ik heb gezegd: ‘Ja, het lijkt me hartstikke leuk, maar het publiek gaat bepalen of je meedoet.’ Dus ik heb me nergens voor opgegeven ofzo.”

Verdraaid

Eva: “Het is dus een beetje verdraaid?”

René: “Ja, een beetje wel ja.”

Eva: “Zo werkt dat in de media. Dat moet je nu als versgebakken ster ook ontdekken. Alles wat je zegt wordt verdraaid, dan zit je ineens aan een talkshowtafel en dan heb je in een keer geëist dat je het Songfestival mag doen.”

Vervolgens klaagde René ook nog over zijn uitspraken in de VARAgids die zouden zijn verdraaid. Eva: “Dit hoort bij het sterrendom, René.”

Eendagsvlieg

René vertelde verder ook nog te vrezen dat hij een eendagsvlieg is. “Ik denk ook mede omdat er corona is dat ik ontzettend veel in de spotlights heb gestaan, want er was verder heel weinig te doen in Nederland. Het is een stukje erkenning, maar ik ben steeds zo bang dat het morgen weer wordt lekgeprikt.”

Eva: “Ben je daar echt bang voor?”

René: “Ja, dat denk ik wel, want ik ben natuurlijk vanuit het niets in een keer helemaal bovenop die ladder gekomen. Het is heel snel gegaan en ik ga natuurlijk proberen om het vast te houden, maar het is wel iets dat ik denk van: oké, ik hoop niet dat ik een eendagsvlieg zal zijn.”

Fragment

René le Blanc bij Jinek:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen