Sheila Sitalsing kijkt bij M afkeurend naar Fleur Agema: ‘Linkse NPO!’

PVV-ster Fleur Agema zat donderdagavond behoorlijk te shinen aan de talkshowtafel van Margriet van der Linden. Ze kreeg uitgebreid de ruimte om haar punt te maken, maar toch zijn ze bij de PVV niet blij.

Fleur Agema en Sheila Sitalsing © NPO

Margriet van der Linden mag dan wel als links-activistisch bekendstaan, maar daar was weinig van te merken toen Fleur Agema bij haar aan tafel zat. Fleur kreeg uitgebreid de ruimte om haar kritiek op het vaccinatiebeleid te ventileren. Aan de andere kant van de tafel zaten journalisten Sheila Sitalsing van de Volkskrant en Avinash Bhikhie van NU.nl.

Fijne sfeer

Er hing een fijne sfeer aan tafel. Hoewel Fleur en Sheila politiek gezien weinig met elkaar gemeen hebben, konden ze elkaar wel vinden in de kritiek dat Mark Rutte de schuld van het falende coronabeleid wel heel makkelijk op Hugo de Jonge afschuift.

Fleur stipte dat aan en Sheila ging daar in mee. “Er is Rutte veel aan gelegen om de verkiezingen in te gaan als degene die de grote coronabestrijder is. De fouten stralen af op een ander en wat goed gaat straalt dusver af op hem. Dat zie je ook in de peilingen”, zei de immer stralende Volkskrant-diva.

Kritiek op Hugo

Margriet van der Linden tegen Fleur: “U bent de tweede grootste partij van het land en dat zou richting verkiezingen misschien nog wel kunnen veranderen. Misschien wordt het wel de grootste, wie weet. Stel het ligt op uw bord, wat zou er op dit moment moeten gebeuren?”

Fleur vindt dat we bij het vaccineren moeten beginnen met de groepen die het vaakst op de ic liggen, een beetje het pleidooi dat ic-arts Peter van der Voort vorige week hield bij Jinek. “Als je toch zegt dat vaccinatie de uitweg uit de crisis, de harde lockdown en de avondklok is, wanneer begin je dan met het ontlasten van de intensive cares?”

‘U kunt wel zo kijken!’

Fleur Agema wekte wel wat verbazing toen ze ervoor pleitte om het Russische coronavaccin te gaan produceren in ons land. “Het moet wel eerst langs de EMA, mag ik hopen”, merkte Sheila op.

Dat is Fleur niet van plan. “Het is een heel effectief vaccin. Laten we nou niet weer zes weken gaan wachten, want dan zitten we inmiddels in een code zwart. Dan kunt u wel zo naar me kijken, maar een code zwart waarbij er geen mensen meer kunnen worden opgenomen op de ic, ook geen mensen die een auto-ongeluk hebben gehad… Laten we wel met z’n allen die code zwart afwenden.”

‘Linkse NPO’

Hoewel Sheila tijdens het gesprek uiterst vriendelijk en op sommige momenten ook lachend tegenover Fleur zat, werd de PVV op een gegeven moment toch getrakteerd op een afkeurende blik. Dat gebruikt PVV-Kamerlid Martin Bosma nu voor zijn inmiddels beroemde anti-NPO-retoriek.

Martin Bosma op Twitter: “Standaardprocedure bij de linkse NPO. Als er een andersdenkende verschijnt, MOET er iemand bij die afkeurend zit te kijken. Zoals Sheila Sitalsing tegen onze geweldige Fleur Agema vanavond bij M.”

De tweet:

https://twitter.com/Martinbosma_pvv/status/1357422068426567683

Fragment

Bovenstaande passage kunt u onderstaand terugzien (vanaf 18:30). De hele uitzending van M ziet u terug bij NPO Start.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen