Albert Verlinde krijgt wind van voren bij Op1: ‘Kap nou, Albert!’

Topondernemer Michel Perridon zocht donderdagavond de confrontatie opmet Albert Verlinde in de talkshow Op1. Hij greep in toen de showkoning aan het woord is. “Kap nou, Albert!”, klonk het.

Michel Perridon en Albert Verlinde © Op1

Michel Perridon en collega-topondernemer Yves Gijrath stellen dat we afkoersen op het failliet van de BV Nederland en daarom zaten ze aan tafel bij Op1. Ze vinden het onbegrijpelijk dat er in de strijd tegen corona niet veel meer wordt gedaan met de Nederlandse ondernemersgeest. Media-studiogast Albert Verlinde pleitte juist voor geduld.

‘Kap nou, Albert!’

Albert kreeg het direct aan de stok met Michel toen hij begon met zijn pleidooi voor iets meer rust en geduld in de coronadiscussie. “Ik denk aan de andere kant ook: laten we geduld hebben. Snap je? Ik snap dat iedereen denkt: we willen, we willen, we willen, maar…”

Vervolgens brak Michel Perridon in. Hij zat zich echt op te vreten toen de RTL Boulevard-legende aan het woord was. “Kap nou Albert! Met je ‘geduld’, man! We zijn er een keer klaar mee”, beet hij hem toe.

Albert: “Maar je bent gewoon aan het gokken met mensenlevens. Als je dat wil doen, dan moet je dat doen, ik vind het prima.”

‘Rustig, rustig!’

Michel schrok van de zwaar geërgerde reactie van Albert. “Rustig, rustig.”

Albert toen: “Nee, jij begon volgens mij…”

Michel: “Nee, maar ik bedoel…”

Vervolgens was het secondenlang stil. Jort Kelder en Welmoed Sijtsma leunden lekker achterover in de hoop op de volgende Op1-rel en achter de schermen had Bert Huisjes nog net de champagne niet ontkurkt. Helaas voor de Op1-equipe bleef het daar echter bij. Welmoed: “Ik dacht: er gaat nog een reactie komen.”

‘Je bent van de VVD, man!’

Even later wees Michel opnieuw met een beschuldigende vinger naar Albert. “Ik vind dat met die mutaties het bang maken van de mensen. Je moet mensen iets geven, een horizon geven. We worden helemaal gek van dit soort programma’s, waar ik dan vandaag zelf ook in zit. We maken het alleen maar erger”, zegt hij.

Michel verweet Albert mee te doen aan die bangmakerij. “Kijk nou naar mijn omaatje; die zit al acht maanden een soort van opgesloten. Krankzinnig. En je bent van de VVD man! Probeer het een beetje positief te brengen!”

Albert: “Dat vind ik een beetje flauw. Dit is nou precies de toon… Mag ik misschien even uitpraten? (…) Je kunt haast hebben met z’n allen, maar ik ben heel lang de directeur van Stage Entertainment geweest en de (…) verantwoordelijkheid voor al die mensen en hun gezondheid hebben, dat is nogal wat. Daar moet je tijd voor hebben.”

McDonald’s

Michel: “Maar Albert, hoeveel van die mensen zijn nu dood? Even serieus! Die gewoon gezond waren, Albert? Als je met zo’n buik zit, kan ik het me voorstellen. Als je elke dag bij McDonald’s zit.”

Albert: “Nee, maar dat is een discussie die ik met mijn Duitse collega’s had. In Duitsland viel het steeds heel erg mee en die dachten steeds: ‘Waarom moeten wij dicht?’ Waarom Angela Merkel gedaan heeft wat ze gedaan heeft, is omdat ze juist dat wilde voorkomen dat ze zouden zeggen: zo veel doden waren er.”

Terugkijken

De Op1-fittie tussen Albert en Michel kunt u terugzien bij NPO Start (vanaf 22:15). Een ander fragment, zónder deze ruzie, van Michel en Yves ziet u onderstaand:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen