Hugo de Jonge samen met eerst geprikte Nederlander bij Jinek

Hugo de Jonge verschijnt vanavond samen met de vrouw die als eerste in Nederland werd gevaccineerd tegen het coronavirus in de talkshow van Eva Jinek. Dat heeft haar redactie laten weten.

Sanna Elkadiri en Hugo de Jonge © RTL

Na maanden van wachten en discussie is het eindelijk zo ver: vandaag is de eerste vaccinatie tegen corona in Nederland gezet, en wel bij zorgmedewerker Sanna Elkadiri. “Sanna schuift samen met minister Hugo de Jonge aan over deze belangrijke dag”, kondigt een woordvoerder van Eva’s talkshow aan.

Voelt veilig

Sanna Elkadiri heeft de prik vol vertrouwen genomen. “Ik begrijp dat sommige mensen twijfelen of ze zich moeten laten inenten. Ik vond het ook spannend. Maar ik heb er veel over gelezen en heb vertrouwen in de wetenschap. Het voelt veilig”, heeft ze laten weten aan de media.

Het zal uiteraard niet alleen over deze symbolische eerste prik gaan. “Met de minister blikken we ook vooruit op hoe de rest van Nederland de komende tijd gevaccineerd gaat worden”, aldus Jinek.

Zingend

Hugo de Jonge zal vanavond niet zíngend te zien zijn in Jinek, hooguit een toontje lager. De zorgminister is namelijk door het stof gegaan omdat het vaccinatieprogramma door zijn toedoen zo laat is begonnen in Nederland. Terwijl Hugo zich zingend door programma’s als All You Need Is Love worstelde, was Nederland het laatste EU-land dat met de vaccinaties startte.

Waarom was Hugo rond de kerst eigenlijk de hele tijd zingend te zien op televisie? Telegraaf-journalist Wouter de Winther verklaarde het gisteren, ook in Jinek: “Nu hoor je dus dat al die media-optredens al waren afgesproken voordat hij zijn lijsttrekkerschap opgaf, dus het was eigenlijk een beetje in het kader van de lijsttrekkersstrijd.”

Aard van beestje

Hugo heeft al die optredens toch door laten gaan. “Waardoor hij zo veel in de media kwam. Veel van die dingen waren al opgenomen en daardoor is er een heel naar beeld ontstaan. Hoewel ik me afvraag of die serenade bij Jaïr dan ook al was afgesproken. Volgens mij niet, dus het is ook een beetje de aard van het beestje om in de publiciteit te komen.”

Jinek is vanavond om 22.00 uur te zien op RTL 4. Onderstaand het fragment van een zingende Hugo de Jonge, vorige maand bij Beau:

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen