RTL onthult de acht Big Brother-kandidaten: divers gezelschap

RTL heeft de acht kandidaten die meedoen aan de Big Brother-revival onthuld. Het is een erg divers gezelschap: dik en dun, jong en oud, wit en gekleurd, Nederlands en Vlaams: alles doet mee.

Big Brother © RTL

Vier Nederlanders en vier Vlamingen gaan vanaf maandag 4 januari de uitdaging aan in de moeder der realityprogramma’s: Big Brother. “Wat gebeurt er als wildvreemde mensen, 100 dagen lang, zonder filters en social media, met elkaar samenleven en ondertussen 24/7 bekeken en beoordeeld worden door de kijker?”

Acht kandidaten

De vijf kandidaten boven, van links naar rechts:

Ziko (34 jaar uit Lokeren in België): “Zeg je dansen, dan zeg je Ziko. Hij is choreograaf, runt zijn eigen dansschool en in 2019 is hij zelfs uitgeroepen tot Belgisch Kampioen Breakdance. Ziko zal de gangmaker van het huis zijn en hij ziet zichzelf als een echte teamplayer. (…) Hij bidt vijf keer per dag, maar als het te druk is overdag, haalt hij het ook weleens ’s avonds in.”

Liese (28 jaar uit Halen in België): “Liese uit Belgisch Limburg is een vrolijke flapuit, heeft een groot empathisch hart en een humoristisch kantje. Ze werkt als zelfstandig thuisverpleegkundige. Liese lijkt een braaf meisje, maar heeft wel degelijk een pittige kant. De ontwapenende Liese doet mee voor de ervaring, maar wil ook graag met het geld naar huis.”

Theo (54 jaar uit Amsterdam): “Hij is geboren in Friesland, maar inmiddels is Theo een rasechte Amsterdammer geworden. Hij runt zijn eigen klusbedrijf en zoon Sean is zijn grootste trots. Theo is open, eerlijk en recht door zee. Hij heeft een enorm uitgesproken mening en gaat graag discussies aan. Hij heeft een grote mond, maar een klein hartje.”

Daniëlle (40 jaar uit Made in Nederland): “Daniëlle is moeder van vijf kinderen en woont in een klein dorpje in Noord-Brabant. In het dagelijks leven is ze docent op het Hoger Beroepsonderwijs. Daniëlle is een pittige vrouw, staat altijd voor anderen klaar en heeft de afgelopen jaren weinig tijd voor zichzelf vrijgemaakt. Big Brother is voor haar een break van het alledaagse.”

Thomas (23 jaar uit Etterbeek in België): “De studentikoze Thomas is gestopt met zijn studie en werkt nu met veel plezier als commercieel adviseur. Hij is fan van Big Brother en heeft zin om dit nu zelf te gaan ervaren. Hij woont samen met zijn vrienden in een huis waar hij zijn eigen studio heeft. Met zijn positiviteit, vrolijkheid en sociale skills, maakt hij zichzelf onmisbaar in een groep.”

Laatste drie

De laatste drie kandidaten (rij beneden):

Nathalie (23 jaar uit Groningen): “Nathalie is geboren in Thailand, maar woont sinds haar eerste levensjaar al in Groningen. Ze is opgegroeid met telefoon en social media, en is zelf benieuwd hoe ze het zal ervaren wanneer dit allemaal wegvalt. Nathalie gaat confrontaties niet uit de weg en zegt waar het op staat, maar heeft liever dat alles koek en ei is.”

Naomi (31 jaar uit Mechelen in België): “De 31-jarige Naomi werkt in een vegan lunchbar in Mechelen. Ze noemt zichzelf het zonnetje in huis en laat mensen graag lachen. Vandaar dat ze ook gemakkelijk in groepen gedijt. Ze kan moeilijk liegen en houdt niet van mensen die achterbakse spelletjes spelen. Best laat ontdekte ze dat ze niet alleen op mannen valt.”

Jowi (25 jaar uit Den Haag): “Jowi is acht jaar geleden naar Nederland verhuisd voor zijn studie. Hij groeide op op Curaçao en is opgevoed door zijn grootouders. Nu volgt hij als gedreven en slimme student een master Finance and Investments. Hij heeft sinds kort een prille relatie en laat zijn vriend achter om het Big Brother huis in te gaan. Hij is al jaren fan van Big Brother en volgt van jongs af aan verschillende buitenlandse versies op de voet.”

4 januari

De aftrap ‘Big Brother: De Start’ wordt gepresenteerd door Geraldine Kemper en Peter Van de Veire en is op maandag 4 januari om 20.30 uur te zien bij RTL 4, RTL 5 en in Vlaanderen op VIER.

Vanaf dinsdag 5 januari wordt Big Brother elke werkdag om 21.30 uur en elke zaterdag om 18.00 uur uitgezonden bij RTL 5, Videoland en en in Vlaanderen op VIER.

Naast deze reguliere uitzendingen wordt op donderdag om 21.30 uur de liveshow ‘Big Brother: Live’ uitgezonden, gepresenteerd door Geraldine Kemper en Peter Van de Veire.

Bij Videoland kan via twee livestreams 24/7 worden meegekeken in het Big Brother huis.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen