Promenade zet Telegraaf-sterren Wierd en Wouter neer als ophitsers

De satirische talkshow Promenade heeft sterjournalisten Wierd Duk en Wouter de Winther van De Telegraaf in de aflevering van zondagavond neergezet als heel foute ophitsers. Dat was te zien op NPO 3.

Promenade © NTR

Bij wijze van kort intermezzo startte Promenade uit het niets het zelfgemaakte tekenfilmpje ‘Wautor a Wyrt’ in. Tekenfilmfiguren Wautor en Wyrt werken bij ‘Het Krantje’, een fictief dagblad met een logo in het lettertype van De Telegraaf. Het was een regelrechte aanval van Promenade-ster Diederik Ebbinge op de twee Telegraaf-sterren.

Meisje verkracht

Wouter de Winther en Wierd Duk werden in de tekenfilm afgeschilderd als journalisten die het Nederlandse volk proberen op te hitsen tegen asielzoekers en vreemdelingen.

Wierd in de tekenfilm: “Wouter, Wouter, stop de persen! Er is weer een meisje verkracht bij het asielzoekerscentrum.”

Wouter: “Asielzoekerscentrum? Asielzoekerscentrum?”

Wierd: “Kom, erop af!”

Plaats delict

Vervolgens rijden Wouter en Wierd naar een volkomen leeg weiland toe. Wierd: “Hier is het, Wouter! Het plaats delict!”

Wouter: “Maar Wierd, ik zie helemaal geen asielzoekerscentrum.”

Wierd: “Dat lossen we later wel op! Snel terug, krantje maken!”

Wouter: “Wat moeten we hier nou van maken, Wierd?”

Wierd: “Laat dát maar aan mij over!”

Vervolgens verschijnt groot de volgende krantenkop in beeld: “‘Meisje verkracht bij asielzoekerscentrum?’”

De tekenfilm sluit af met protesterende boeren die ‘Weg met het asielzoekerscentrum!’ roepen, waarna Wierd en Wouter gniffelend in beeld verschijnen.

Wierd reageert

Ongepast, vindt Wierd Duk het. “Kijk wat die volgzame Ebbinge vanavond met mij deed in de Promenade: kritische stemmen móeten verdacht gemaakt. Vroeger waren die programma’s kritisch op de macht, nu zijn de makers lakeien”, schrijft hij op Twitter.

The Post Online-ster Bas Paternotte: “Nu heb ik het terug moeten kijken. Aanleiding ontbreekt volledig en niets grappigs aan. Rare bash van jou en De Winther. Enfin, Ebbinge rolt nu eenmaal zo (Je kan hem letterlijk rollen overigens, tonnetje rond zag ik).”

Wierd denkt te weten wat Diederiks aanleiding was. De tv-maker plaatste een paar weken geleden terug een tweet waarin hij beweerde dat Wierd ‘z’n ratten losliet’ op iemand waar hij het niet mee eens was.

Tekenfilm

De bewuste tekenfilm uit Promenade:

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen