Linda de Mol tegen André Hazes jr.: ‘Bridget Maasland was zondebok’

Linda de Mol vindt dat Bridget Maasland wel héél erg de zondebok was tijdens de rel rondom haar affaire met André Hazes jr. Dat legde ze gisterenavond aan de zanger voor in Linda’s Wintermaand.

André Hazes jr, Brigdet Maasland en Linda de Mol © Linda's Wintermaand, RTL

André Hazes jr. knoopte een jaar geleden een liefdesaffaire aan met Bridget Maasland, waarvoor hij zijn gezin in de steek liet. Na een paar maanden was André al weer verveeld, zette hij Bridget bij de glasbak en keerde hij terug naar zijn enorm vergevingsgezinde vriendin Monique Westenberg. Bridget werd in de media ineens neergezet als homewrecker.

Uitstapje Bridget

Linda de Mol ontkwam er gisteren in Linda’s Wintermaand niet aan om André’s affaire met Bridget aan te stippen. “Er was een korte relatie met een bekende presentatrice. Het begint met een B en het eindigt met ‘ridget’. Toen ben je weer teruggekomen bij de moeder van je kind. Het klinkt een beetje lullig om het een uitstapje te noemen, maar heb je er iets van geleerd?”

André gaf daarop aan: “Ja, heel veel. Mo en ik gingen al maanden niet lekker. Ik had op een gegeven moment een eigen huisje en daar woonde ik al. We waren nog niet echt uit elkaar, maar ik zat op een gegeven moment op de bank en zei: ‘Als jij niet kan leven met hetgeen wat mij gelukkig maakt, dan moeten we ermee stoppen.’ Het ging over alcohol.”

Dronken met Bridget

Alcohol was dus hetgeen dat André gelukkig maakte. Monique snapte dat niet, Bridget wel. “Toen heeft Moon gezegd: ‘Oké, dan stoppen we ermee.’ Toen ben ik de deur uitgegaan en toen was het echt klaar. Toen dacht ik echt dat ik in mijn recht stond. Ik was er heilig van overtuigd.”

Hij was het spuugzat en maakte de overstap naar Bridget. “Toen ontmoette ik iemand die ook best wel zo’n leefstijl had van een glaasje wijn en gezelligheid. Ik dacht: dit is het walhalla, ik kan zijn wie ik echt ben. Dat dacht ik. Ik kwam er best wel snel achter: dit is eigenlijk helemaal niet het leven.”

Linda in bres voor Bridget

Linda sprong daarop in de bres voor Bridget. “Wat ik wel een beetje sneu voor Bridget vond, was dat zij voor mijn gevoel een beetje de zondebok was ofzo. Iedereen deed zo negatief van: ja, wat wil je dan met een veel jongere jongen? En toen dacht ik: ja, daar was jij toch ook bij? Het leek net alsof zij meer negativiteit over zich heen krijg dan jij.”

André: “Ik vind dat sowieso best wel een ding in Nederland. Ik hou van de vrijheid van meningsuiting, maar ik vond dat mensen wel heel ver gingen hoor. Niet normaal. Sommige dingen waren misschien wel terecht, maar je kunt iets zeggen of iets zéggen. Het was echt een heel heftige tijd, ook voor haar, absoluut.”

Euforisch en dronken

Ze hebben het wel een klein beetje aan zichzelf te danken, realiseert André zich inmiddels. “Laat het ook een les zijn, ik heb ook bepaalde dingen verkeerd aangepakt. We waren zo euforisch en dronken dat we alles op social media gooiden. Dat is gewoon iets wat je niet meer zo heel snel zou doen. Je roept ook meningen op van de mensen.”

U kunt de aflevering van Linda’s Wintermaand terugzien op KIJK.nl. Een fragment waarin André vertelt over al zijn familieruzies:

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen