Na 17 jaar: lay-out Mediacourant naar internetkerkhof

Mediacourant lanceert vandaag een nieuwe website. Het laatste nieuws over de grote sterren van Hilversum is nu eindelijk verpakt in een responsive jasje.

Mediacourant Foto: Mediacourant

Beste bezoekers van Mediacourant,

Al bijna 17 jaar verheugt Mediacourant zich elke dag weer op uw bezoek aan de site. Zonder publiek geen podium en daarom wordt uw veelvuldige bezoek van harte gewaardeerd.

De bezoekers van het eerste uur kennen Mediacourant misschien nog wel als Mediakrant, zoals de website gedurende de eerste jaren van zijn bestaan heette. Naast het tv- en showbizznieuws was destijds ook de rubriek Kijkcijfer Voorspellen populair bij lezers. Die is er al lang niet meer, maar de basis staat nog altijd fier overeind: het laatste nieuws uit Hillywood.

Onmiskenbaar gedateerd

Er is in dat dik anderhalve decennium Mediacourant een hoop gebeurd, maar één ding is nauwelijks veranderd: de ‘onmiskenbaar gedateerde lay-out’, zoals de Volkskrant het al in 2014 noemde.

Het oude jasje van Mediacourant werd bespot, beschimpt en vernederd. “De vormgeving lijkt uit 1995 te komen”, bitchte Het Parool na ons vijftienjarig jubileum. En: “Het ziet er allemaal nogal knullig en verouderd uit.”

Tot overmaat van ramp ging ook Arie Boomsma vorige week nog eens helemaal los op uw favoriete mediasite. “De Mediacourant, dat bestaat gewoon nog, hè? Dat vind ik echt het meest droevige hoekje van het internet. Het is zelfs zo erg dat het niet eens in je Google-feed komt, dus het is zó klein. Het is echt alleen maar een paar mensen in Hilversum die het lezen en er veel waarde aan hechten, maar verder heeft het nul, nul impact. Het is echt verschrikkelijk. Een beetje een diarreeputje is het.”

Om uit dat droevige hoekje van het internet te komen en misschien wel net zo’n indrukwekkend bereik op te bouwen als dumbbelldominee Arie, is de oude lay-out van Mediacourant met de staart tussen de benen via een inbelverbinding naar het internetkerkhof afgereisd.

Nieuw jasje

Vanaf vandaag staat het vernieuwde Mediacourant voor u klaar om u, iets beter leesbaar, te berichten over het epicentrum van de wereld: Hilversum.

Het is misschien even wennen, maar met name de mobiele bezoekers – zo’n 80 procent van het totaal – hoopt Mediacourant met dit nieuwe uiterlijk te plezieren. De opzet is eenvoudig: op de homepage vindt u in de fotoslider en in de rubriek ‘Net binnen’ de laatst geplaatste artikelen. Daaronder volgt een overzicht van álle artikelen, in chronologische volgorde. Verder vindt u hier onder meer een poll en een overzicht van meest gelezen artikelen.

Bovenaan de website vindt u niet alleen de overzichtspagina’s van populaire categorieën als ‘Woeste sterren & ophef’, maar ook kunt u hier de dark modus aanzetten of zoeken op de website.

Reacties van bezoekers blijven een belangrijk onderdeel van Mediacourant. Op de homepage vindt u in de tab Reacties een overzicht van de laatst geplaatste reacties. In de toekomst kunt u ook een eigen account aanmaken, zodat u altijd onder uw eigen naam kunt reageren.

Onafhankelijk

Inhoudelijk verandert er niets: Mediacourant blijft onafhankelijk berichten over de Nederlandse mediawereld. Van kijkcijfers tot tv-transfers en van tv-oorlogen tot woeste sterren: u leest het hier allemaal terug.

Het enige verschil is dus het nieuwe jasje. We horen graag wat u prettig vindt en wat u minder prettig vindt, maar ook als u iets aantreft dat niet zo goed werkt. U kunt onder dit artikel reageren, maar uiteraard ook via het mailformulier.

Tip

Voeg Mediacourant toe aan het beginscherm van uw telefoon! De site heeft nu ook een heuse favicon, die u kunt laten shinen tussen al uw andere favoriete apps en bladwijzers. Een beetje lastig? Seniorweb legt het uit.

Mediacourant app
Mediacourant op uw beginscherm

Veel leesplezier en graag tot ziens!

Mediacourant
Met dank aan Robin Ducro (design) en Van Ons (realisatie)

Update 11.35 uur – Vanwege de enorme belangstelling is de website trager dan hij zou moeten zijn. Er wordt hard aan gewerkt. Excuses voor het ongemak!

Update 14.00 uur – De problemen zijn opgelost, hoera!

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen