Frank en Rogier gaan scheiden, willen wel door als RTL-duo

Het hing al even in de lucht, maar de kogel is nu door de kerk: Frank Jansen en Rogier Smit gaan scheiden, zo onthult Frank zojuist in De Telegraaf. Wel willen ze hun lucratieve RTL-contract van naar verluidt 400.000 euro per jaar behouden.

Frank Jansen en Rogier Smit © Michel Schnater

Na een vrij ranzig moddergevecht in de media, is de 74-jarige Frank tot de conclusie gekomen dat hij niet verder wil met zijn 46-jarige, ietwat labiele vriendje Rogier. Daarmee komt een eind aan Frank en Rogier als echtpaar. “Veel te laat ben ik gaan inzien dat het succes van onze programma’s hem naar het hoofd is gestegen”, zegt hij in de krant.

Huwelijk niet te redden

Lange tijd was Frank naar eigen zeggen blind van liefde, maar na gesprekken met vrienden en familie kon hij niet anders dan dit besluit nemen. “Ik ben tot de conclusie gekomen dat ons huwelijk niet meer te redden is. Ik heb ook eerlijk tegen Rogier gezegd dat ik niet meer verder wil.”

Frank en Rogier als tv-duo blijft als het aan Frank ligt wél bestaan. “Wat mij betreft blijven Rogier en ik op televisie. Wanneer wij als twee volwassen mensen tot goede afspraken kunnen komen, is de breuk privé geen beletsel om programma’s te blijven maken.”

Duo komt tv-contract na

Het duo staat nog twee jaar onder contract bij RTL ter waarde van vier ton per jaar. “Bij RTL hoeft men zich geen zorgen te maken. Rogier en ik hebben allebei de intentie om onze contractuele verplichtingen na te komen. Maar we mogen daar niets over zeggen.”

“Ik ga nu alweer mijn boekje te buiten door te vertellen dat ik privé niet verder wil met Rogier. Daar wil ik het dan ook bij houden”, besluit hij in De Telegraaf.

Kansloos stel

RTL liet eerder weten in januari een knoop door te hakken over de Frank & Rogier-kwestie. Of RTL wel door wil met het duo, is nog maar de vraag. Hun imago is behoorlijk geschaad; Peter R. de Vries noemde hen zelfs een ‘kansloos stel‘.

Daar komt bovenop dat Rogier vrij onwerkbaar is gebleken. Zo gedroeg hij zich ook buitengewoon onuitstaanbaar in de tv-show van Art Rooijakkers.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen