Vreselijk: Koffietijd-duo Vivian en Quinty doelwit van oplichters

Het Koffietijd-duo Vivian Slingerland en Quinty Trustfull is doelwit geweest van mensen die hen geld probeerden af te troggelen. Dat lieten ze vanochtend weten in hun programma op RTL 4.

Koffietijd © Koffietijd

Vivian Slingerland begon de uitzending met vervelend nieuws: oplichters wilden haar per sms te grazen nemen. “Kijk, dit heb ik gekregen”, zei ze, terwijl ze een screenshot van haar telefoon omhoog hield. “Dat de Belastingdienst zegt dat ik iets heb open staan en dat ik nog 492,92 euro moet betalen. Deze is binnengekomen via sms.”

Vivian belt politie

Het gaat om een sms’je zoals zo veel Nederlanders die al hebben gehad. “Belastingdienst: U heeft nog een openstaande vordering met kenmerk: HK28346 van EUR 492,92. Voorkom inbeslagname en betaal vandaag nog via iDEAL”, stond er in het berichtje, met daarbij een link.

Vivian ging er niet op in en gaf de oplichters nul op rekest. “Ik heb teruggestuurd: ‘Trap ik niet in hoor.’ Dus Bob was heel blij met mij. Hij zei: ‘Schat, dat heb je goed gedaan.’”

De Koffietijd-presentatrice heeft direct de politie gebeld. “Ik ben de politie gaan bellen en heb gevraagd: ‘Jongens, hoe zit het?’ Nou, ze kunnen het slecht traceren en kunnen er heel weinig mee.”

Huftergedrag

Vorige week was Vivian óók al de klos. “Deze kreeg Bob vorige week donderdag binnen: ‘Hey pap nieuwe nummer groetjes.’ Met een hoop smileys. Dit had een van mijn dochters prima kunnen versturen natuurlijk, maar het mooie was dat mijn dochter ernaast zaten op het moment dat dit werd verstuurd.”

Haar partner Bob gooide de sms weg. “Maar de volgende vraag is natuurlijk altijd: ‘Ik heb geen geld meer, kun je wat geld overmaken?’ Dat vind ik dus huftergedrag, want er zijn zo veel mensen die dan betalen. Dan word je hele rekening leeg getrokken.”

Ook Quinty de sjaak

Quinty Trustfull heeft dit ook meegemaakt. “Ik heb hem gisteren van de Rabobank binnengekregen dat mijn pas verlopen is. Toen moest ik even op de link drukken en dan zou mijn pas weer geheractiveerd worden. Ik zit niet eens bij de Rabobank. Dus! Het is toch afschuwelijk, hè?”

Vivian: “Dit vind ik heel erg en de nummers die erbij horen zijn natuurlijk geen abonnementhouders. Ze zitten allemaal op prepaid, dus zijn niet te traceren.”

Quinty: “Je wordt flink in de maling genomen. Het is afschuwelijk dat dit gebeurt.”

‘Allemaal opletten!’

Op een gegeven moment werd Vivian echt boos. Ze verfrommelde haar blaadje en gooide die op de grond. “Ik vind het gewoon huftergedrag! Grrrrrr. Ik word er heel naar van”, zei de presentatrice getergd.

Quinty: “Ja, het is afschuwelijk. Elke keer krijg ik dat van mijn bankpasje en die van de belasting heb ik ook een keer gehad.”

Daarna sprak het tweetal de kijkers thuis toe: “Wees op je hoede! Allemaal opletten thuis!”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen