Vreselijk: Koffietijd-duo Vivian en Quinty doelwit van oplichters

Het Koffietijd-duo Vivian Slingerland en Quinty Trustfull is doelwit geweest van mensen die hen geld probeerden af te troggelen. Dat lieten ze vanochtend weten in hun programma op RTL 4.

Koffietijd © Koffietijd

Vivian Slingerland begon de uitzending met vervelend nieuws: oplichters wilden haar per sms te grazen nemen. “Kijk, dit heb ik gekregen”, zei ze, terwijl ze een screenshot van haar telefoon omhoog hield. “Dat de Belastingdienst zegt dat ik iets heb open staan en dat ik nog 492,92 euro moet betalen. Deze is binnengekomen via sms.”

Vivian belt politie

Het gaat om een sms’je zoals zo veel Nederlanders die al hebben gehad. “Belastingdienst: U heeft nog een openstaande vordering met kenmerk: HK28346 van EUR 492,92. Voorkom inbeslagname en betaal vandaag nog via iDEAL”, stond er in het berichtje, met daarbij een link.

Vivian ging er niet op in en gaf de oplichters nul op rekest. “Ik heb teruggestuurd: ‘Trap ik niet in hoor.’ Dus Bob was heel blij met mij. Hij zei: ‘Schat, dat heb je goed gedaan.’”

De Koffietijd-presentatrice heeft direct de politie gebeld. “Ik ben de politie gaan bellen en heb gevraagd: ‘Jongens, hoe zit het?’ Nou, ze kunnen het slecht traceren en kunnen er heel weinig mee.”

Huftergedrag

Vorige week was Vivian óók al de klos. “Deze kreeg Bob vorige week donderdag binnen: ‘Hey pap nieuwe nummer groetjes.’ Met een hoop smileys. Dit had een van mijn dochters prima kunnen versturen natuurlijk, maar het mooie was dat mijn dochter ernaast zaten op het moment dat dit werd verstuurd.”

Haar partner Bob gooide de sms weg. “Maar de volgende vraag is natuurlijk altijd: ‘Ik heb geen geld meer, kun je wat geld overmaken?’ Dat vind ik dus huftergedrag, want er zijn zo veel mensen die dan betalen. Dan word je hele rekening leeg getrokken.”

Ook Quinty de sjaak

Quinty Trustfull heeft dit ook meegemaakt. “Ik heb hem gisteren van de Rabobank binnengekregen dat mijn pas verlopen is. Toen moest ik even op de link drukken en dan zou mijn pas weer geheractiveerd worden. Ik zit niet eens bij de Rabobank. Dus! Het is toch afschuwelijk, hè?”

Vivian: “Dit vind ik heel erg en de nummers die erbij horen zijn natuurlijk geen abonnementhouders. Ze zitten allemaal op prepaid, dus zijn niet te traceren.”

Quinty: “Je wordt flink in de maling genomen. Het is afschuwelijk dat dit gebeurt.”

‘Allemaal opletten!’

Op een gegeven moment werd Vivian echt boos. Ze verfrommelde haar blaadje en gooide die op de grond. “Ik vind het gewoon huftergedrag! Grrrrrr. Ik word er heel naar van”, zei de presentatrice getergd.

Quinty: “Ja, het is afschuwelijk. Elke keer krijg ik dat van mijn bankpasje en die van de belasting heb ik ook een keer gehad.”

Daarna sprak het tweetal de kijkers thuis toe: “Wees op je hoede! Allemaal opletten thuis!”

16 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Chinavirus
november 27, 2020 08:50

Tsja. Je weet wat ze zeggen he.

Voorkomen is beter dan Chinezen!

Gast
Harry:-D
november 27, 2020 08:43

Brit Dekker laat weten dat zij óók

heel recentelijk is opgelicht.
Door haar kapper.

Gast
Tobias
november 27, 2020 08:32

Goed dat ze er niet ingetrapt zijn! Deze vrouwen zijn slimmer dan je zou verwachten.

Gast
Snorlax
november 27, 2020 04:15

De politie bellen…Tja als iedereen dat gaat doen wanneer er een nep sms of email langskomt dan is het hek van de dam. Contact opnemen met de politie heeft geen zin, zeker niet als je er dus niet bent ingetrapt en weet dat het nep is.

Gast
NSB-er Joop den Uyl
november 27, 2020 01:07

Wat is die nieuwe studio van koffietijd toch een treurnis eigenlijk. En waar is de inhoudelijke kwaliteit nog? De dames van koffietijd zijn volgend jaar ook al 50 jaartjes, dus de bloemigheid is wel een beetje weg. En altijd de sloot sluikreclame te pas en onpas. Is dit een programma voor postcodeloterij klanten? Nee, er zijn wel eens dagen dat ik het programma oversla..

Gast
Erno-BE
november 26, 2020 23:45

Dat is zeker vreselijk. Maar weet je wat nog vreselijker is? Het feit dat je nergens meer videobanden kunt kopen. Schandalig!

Gast
Mousy
november 26, 2020 18:32

Kan mij vergissen, maar ik dacht dat vanochtend Loretta een van de presentatrices was.

Gast
Kuis
november 26, 2020 18:20

De politie kan er niks mee. En dat is het nieuwe normaal.

Gast
Lachgas
november 26, 2020 18:04

Tsonge, tsonge, als of dit net nieuw is.
Berichten komen op en gaan weee weg. Wederom wreegt zich hier het gebrek aan onderzoekscapaciteit bij de politie.

Gast
Koekwous
november 26, 2020 17:13

Wat een toeval toch dat ze allemaal met een paar halvegaren te maken hebben gekregen.
En wat is iDEA? Dat bestaat niet. iDEAL dan weer wel. Wel bij de les blijven!

Gast
Patty Koot
november 26, 2020 17:39
Antwoord op  Koekwous

Jij hebt er vast iets mee te maken.

Gast
Koekwous
november 26, 2020 18:16
Antwoord op  Patty Koot

Ssst, niet verder vertellen.

Gast
Duco van Deugen
november 26, 2020 16:59

Nog een tip: nooit reageren en nooit afmelden. Door je via email af te melden, weten ze dat ze een geldig email-adres te pakken hadden. Dan kom je nooit meer van ze af…

Gast
Dreetje Hazes ☑️
november 26, 2020 16:42

Ik zou ze allebei doen!

Gast
Albert Verhinderd
november 26, 2020 16:38

OOOOOH WAT ERRRRRUG!!

Koffie iemand?

Gast
Doug Hole
november 26, 2020 16:36

Wie daar nog intrapt is zeer dom!

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen