‘RTL hakt in januari knoop door over Frank en Rogier’

RTL hakt in januari een knoop door over het contract van Frank Jansen en Rogier Smit. Tot die tijd krijgen ze hun salaris van naar verluidt zo’n 33.333 euro per maand – vier ton per jaar – gewoon betaald, meldt De Telegraaf.

Frank Jansen en Rogier Smit © Michel Schnater

Vlak na hun overstap van SBS 6 naar RTL 4 is de populariteit en daarmee de marktwaarde van Frank Jansen en Rogier Smit sterk gedaald. Ze zijn in een tijdspanne van enkele weken gaan behoren tot de subtop van ordinaire bekende Nederlanders. De heren gaan rollebollend over straat en ze laten de mensen in het land op de meest ranzige wijze meedelen in hun huwelijksruzie.

Contractontbinding

Het is evident dat RTL 4 niet geloofwaardig een programma kan maken met twee echtgenoten die elkaar naar het leven staan, dus het zou goed kunnen dat de tv-zender gronden kan vinden om het exclusieve contract met de heren te ontbinden. Het station betaalt naar verluidt vier ton per jaar aan het duo en dat is een behoorlijke smak geld.

RTL 4 geeft de heren nog een paar maanden de tijd om bij zinnen te komen, heeft De Telegraaf vernomen, maar het ziet er volgens de krant niet goed uit. “De twee gaan rollebollend over straat en staan inmiddels op het punt privé definitief uit elkaar te gaan”, aldus het dagblad.

Salaris tot januari betaald

De Telegraaf weet dat de heren in elk geval tot januari betaald krijgen. “Uit bronnen in Hilversum verneemt Privé dat het overeengekomen honorarium gewoon maandelijks zal worden overgemaakt naar Frank en Rogier. Pas in januari zou worden bekeken hoe de vlag erbij staat en of er nog sprake kan zijn van een vervolg.”

RTL-baas Sven Sauvé reageert: “Wij hebben absoluut de intentie door te gaan met ze. Maar eerst moet er rust komen. We hadden op dit moment ook geen programma met Frank en Rogier in de planning staan, dus wat ons betreft is er niets aan de hand.”

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen