Albert Verlinde in gemeenteraad Vught, nog geen landelijke ambities

Albert Verlinde aanvaardt zijn VVD-zetel in de gemeenteraad van Vught na het behalen van 406 voorkeursstemmen. De SBS 6-ster wordt op 4 januari geïnstalleerd. Dat heeft hij laten weten aan het ANP.

Albert Verlinde Beeld: William Rutten

Eigenlijk was Albert Verlinde van plan om alleen bij minstens 750 voorkeursstemmen de lokale politiek in te gaan, maar die grens bleek dus niet zo keihard te zijn. “Er was een hoge opkomst. Dan vind ik honderden voorkeursstemmen een serieus signaal, dat zijn heel veel mensen die vertrouwen in je stellen. Het zou als kiezersbedrog voelen als ik hier niets mee zou doen.”

Ook de Tweede Kamer in?

Albert wil zich vooral inzetten voor de belangen van de kleine dorpjes Cromvoirt en Helvoirt. Verder wil hij zich ook hard maken voor de cultuur in Vught. “Het zal niemand verbazen dat dat een onderwerp is waar ik veel aandacht aan zal geven.”

Betekent dit dat Albert straks definitief door het leven gaat als politicus en er mogelijk ook landelijke ambities zijn? “Ik ben iemand die dingen doet omdat zijn hart die ingeeft. Dat heeft mij al heel veel gebracht in mijn leven. Maar ik heb geen routekaart met doelen; dit is een heel nieuw vak voor mij dat ik mij eigen moet maken. Ik ga kijken hoe dat mij bevalt.”

Tv-exit Albert?

Hoe dan ook: Albert heeft genoeg tijd voor politieke ambities. Op 1 december neemt hij afscheid als directeur van theaterbedrijf Stage Entertainment en ook zijn tv-carrière staat op losse schroeven. Hij heeft nog een contract van een half jaar, maar doet momenteel niet veel meer dan Shownieuws.

“Ik heb in elk geval een contract tot volgend jaar mei met Talpa, dus tot die tijd blijf ik dat doen en daarna zien we wel weer”, zei hij onlangs.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen