Albert Verlinde zit Talpa-contract uit: ‘Alleen Show’

Geplaatst op vr 18 sep 2020 om 14:00

Albert Verlinde werd eind 2018 met veel bombarie binnengehaald bij SBS 6 om een RTL Boulevard-killer te gaan maken: 6 Inside. De show ging in januari 2019 in première, maar er keek werkelijk geen hond naar: na een paar maanden was het programma alweer van de buis. We zijn nu bijna twee jaar verder en Albert hoeft voor zijn riante Talpa-salaris alleen nog maar een beetje te lanterfanten bij Shownieuws. Een situatie die tot het eind van zijn contract in mei 2021 voortduurt, verwacht hij zelf.

Er zit volgens Albert niets in de pijplijn, vertelt hij aan BNR. “Ik heb in elk geval een contract tot volgend jaar mei met Talpa, dus tot die tijd blijf ik dat doen en daarna zien we wel weer.

Hij heeft het prima naar zijn zin bij Shownieuws. “Dat vind ik wel weer leuk om te doen. Dat is een beetje thuiskomen. Het is het programma dat ik eigenlijk ooit begonnen ben.”

Albert zal niet hard geraakt worden als zijn contract niet wordt verlengd. Hij is al lang multimiljonair en heeft ook nog steeds een goedbetaalde functie als directeur van het theaterbedrijf Stage.

Hoewel de theaterindustrie volledig is ingezakt, casht Albert gewoon door. “Mijn inkomen bij het theaterbedrijf loopt ook door, want ik ben de afgelopen tijd heel druk bezig geweest en juist in zo’n tijd is het belangrijk om er als managing director er te staan. Je moet allerlei scenario’s bedenken en je moet het personeel begeleiden in deze fase.

Privé

Hoe gaat het eigenlijk privé met Albert in deze ingewikkelde tijden? “Ik heb er eigenlijk voor gekozen om er niets meer over te zeggen. Ik heb al die jaren bij Boulevard heel veel gedeeld en op een gegeven moment heb ik de keuze gemaakt: ik doe mijn ding, heb het naar mijn zin, ben zeer gelukkig, maar ga er geen dingen meer over zeggen.”

Is hij weer terug bij Onno Hoes? “We zijn altijd heel goed bevriend gebleven, altijd maatjes gebleven. Dat is het. We zijn hartstikke blij samen. Dat we elkaar niet na 25 jaar zijn kwijtgeraakt door alles wat er gebeurd is.”

Foto: SBS
11 Reacties op “Albert Verlinde zit Talpa-contract uit: ‘Alleen Show’”


 1. Dirk

  En dat klopt ook eigenlijk best wel denk ik, dat hij het als directeur van Stage hartstikke druk heeft gehad met het managen van de tent in deze ongelooflijk ingewikkelde tijden. Of hij daarvoor de volle mep aan salaris moet pakken, is vraag twee, maar volgens mij pakt hij het verder best integer aan. Enne, die euri van De Mol zou ik ook gierend van t lachen in mn zak steken.

 2. Albert

  Talpa houdt van talentenjachten. Albert als jurylid in een talentenscoutshow voor een Showmasters achtig programma voor tv of musical sterren. De vrijdagavond van SBS6 is nu toch niks. Beter iets dan niets.

  Een documentaire over musicals op Broadway ofzo. Doe iets wat bij hem past dan.

 3. O. Hoes ✅

  Kwalbert. Bij RTL4 kan hij ook niet meer terecht; want Peter van der Vorst is geen gerontofiel. Dus nu maar achter de geraniums gaan zitten, oude tang!

 4. Woef

  Feitelijk klopt het niet wat je zegt @MC, mijn hond keek namelijk wel altijd als Albert op tv is, als Albert dan op dreef was ging mijn hond altijd blaffen.

 5. Tina

  Ja ik weet dat hij homo is, maar dan nog is het een vreselijk onaantrekkelijke man.

 6. MolTalk

  Toch schandalig, wat een poenpakker die man is zonder enige scrupules. En wel maar mensen eruit gooien bij zijn musicaltent.

 7. Feitje

  Alles voor het geld van onze sjon. Kun je toch zien dat niet alles met geld is op te lossen. Ezeltje Sjon zal nog wel paar keertje deze fout maken

 8. Herman Brusselmans

  Amai

 9. Ikke

  Dat wordt minstens nog ruim 15 maanden geen Shownieuws kijken

 10. Frank

  Dus je zit bij een roddelrubriek en praat over waar en onwaarheden van BN-ers, je wilt niets vertellen over je eigen situatie.

  Hypocriete zakkenvuller en verrader ben je toch Kwalbert.
  Echte H*mo streken, bah

 11. M

  Als ik per 26 okt weer terug ben op tv, ga ik ook roddelen om te scoren. Ik doe dat maar al te graag hoor.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.