Albert Verlinde zit Talpa-contract uit: ‘Alleen Show’

Albert Verlinde werd eind 2018 met veel bombarie binnengehaald bij SBS 6 om een RTL Boulevard-killer te gaan maken: 6 Inside. De show ging in januari 2019 in première, maar er keek werkelijk geen hond naar: na een paar maanden was het programma alweer van de buis. We zijn nu bijna twee jaar verder en Albert hoeft voor zijn riante Talpa-salaris alleen nog maar een beetje te lanterfanten bij Shownieuws. Een situatie die tot het eind van zijn contract in mei 2021 voortduurt, verwacht hij zelf.

Er zit volgens Albert niets in de pijplijn, vertelt hij aan BNR. “Ik heb in elk geval een contract tot volgend jaar mei met Talpa, dus tot die tijd blijf ik dat doen en daarna zien we wel weer.

Hij heeft het prima naar zijn zin bij Shownieuws. “Dat vind ik wel weer leuk om te doen. Dat is een beetje thuiskomen. Het is het programma dat ik eigenlijk ooit begonnen ben.”

Albert zal niet hard geraakt worden als zijn contract niet wordt verlengd. Hij is al lang multimiljonair en heeft ook nog steeds een goedbetaalde functie als directeur van het theaterbedrijf Stage.

Hoewel de theaterindustrie volledig is ingezakt, casht Albert gewoon door. “Mijn inkomen bij het theaterbedrijf loopt ook door, want ik ben de afgelopen tijd heel druk bezig geweest en juist in zo’n tijd is het belangrijk om er als managing director er te staan. Je moet allerlei scenario’s bedenken en je moet het personeel begeleiden in deze fase.

Privé

Hoe gaat het eigenlijk privé met Albert in deze ingewikkelde tijden? “Ik heb er eigenlijk voor gekozen om er niets meer over te zeggen. Ik heb al die jaren bij Boulevard heel veel gedeeld en op een gegeven moment heb ik de keuze gemaakt: ik doe mijn ding, heb het naar mijn zin, ben zeer gelukkig, maar ga er geen dingen meer over zeggen.”

Is hij weer terug bij Onno Hoes? “We zijn altijd heel goed bevriend gebleven, altijd maatjes gebleven. Dat is het. We zijn hartstikke blij samen. Dat we elkaar niet na 25 jaar zijn kwijtgeraakt door alles wat er gebeurd is.”

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen