Albert Verlinde ligt eruit bij Stage, straks ook SBS-exit?

Albert Verlinde verliest zijn goedbetaalde baan als directeur van het theaterbedrijf Stage Entertainment. En dat terwijl zijn SBS 6-contract nog maar een halfjaar loopt. Moet de showkoning straks verhuizen uit de peperdure P.C. Hooftstraat?

Albert Verlinde Foto: NPO

Al aan het eind van de maand zwaait Albert af als directeur van Stage. De officiële verklaring luidt: “Albert wil graag ruimte voor zichzelf creëren om verder vorm te kunnen geven aan nieuwe uitdagingen in zijn werkzame leven.”

Zelf beweert Albert in een persverklaring: “Ik ben dit jaar ruim 20 jaar producent. Dat doe ik met ziel en zaligheid. Toch zocht ik een logisch moment om te stoppen bij Stage Entertainment.”

Vervolgens noemt Albert allemaal musicals op die hij heeft gerealiseerd. “Nu de programmering voor de komende tijd staat, kan ik met een gerust hart weg.”

Na theater-exit ook tv-exit?

Waar hij precies ruimte wil voor maken, is onduidelijk. Zijn tv-avontuur bij SBS 6 is namelijk een grote flop gebleken en momenteel zit hij zijn contract uit bij Shownieuws, waar hij nu al dagen op rij doet alsof Fred van Leer is overleden.

Albert werd twee jaar geleden binnengehaald voor 6 Inside, maar dat programma ligt nu ergens naast N.S.E. in het tv-mortuarium. Desondanks toucheert hij nog tot mei 2021 een riant tv-salaris.

Daarna lijkt het over en uit, want Talpa lijkt naast Shownieuws geen enkele plannen te hebben met Albert. “Ik heb in elk geval een contract tot volgend jaar mei met Talpa, dus tot die tijd blijf ik dat doen en daarna zien we wel weer”, zei hij onlangs.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen