Albert Verlinde wordt politicus als héél Cromvoirt op hem stemt

Albert Verlinde gaat de gemeenteraad van Vught in als hij 750 voorkeursstemmen krijgt, nagenoeg het inwonerstal van zijn dorp Cromvoirt, dat onder de gemeente valt. Dat heeft hij gezegd in WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1.

Albert Verlinde Foto: Shownieuws

De gemeente Vught bestaat momenteel uit Vught (25.770 inwoners) en Cromvoirt (760 inwoners), maar op 1 januari komt daar ook Helvoirt bij (4.865 inwoners). Er zijn daarom morgen vervroegde verkiezingen in de Brabantse plaats en Albert Verlinde is lijstduwer van de plaatselijke VVD. Gaat hij straks ook de gemeenteraad in?

750 stemmen

Albert acht het goed mogelijk. “Het is een relatief kleine gemeente; opgeteld zijn het iets van 27.000 mensen. Met 150 of 200 mensen heb je al voorkeurstemmen genoeg om in de raad te komen. Ik heb gezegd: als er een heel duidelijk signaal is dat er zóveel voorkeursstemmen zijn, dan moet je er niet voor weglopen en dan moet je in de gemeenteraad gaan zitten.”

Wat is een heel duidelijk signaal? “Ik ga geen aantallen noemen, want anders zit ik daar aan vast. Maar het zit zo rond de 750, dan zie ik dat als een serieus signaal”, aldus de televisiebekendheid. Het gaat dus om ongeveer het aantal inwoners van Cromvoirt, waar hij een peperdure tweede woning heeft.

Ruzie om de N65

Welke issues spelen er allemaal in deze dorpjes? “Een belangrijke emotie is de N65. Dat is de weg die van Den Bosch naar Tilburg loopt. Ja, dat is een weg waar heel veel stoplichten zijn en die door die drie dorpskernen loopt. Daar moet een omlegging komen en dat geeft natuurlijk altijd heel veel discussies. Dat is het grote punt deze verkiezingen.”

Verder wil hij het gezamenlijke gevoel van de drie plaatsen gaan bevorderen. “Ze hebben heel weinig wat verbindt, dus ik zou het heel leuk vinden als er een potje komt om de eendracht tussen die drie dorpen aan te jagen.”

En wil hij misschien ook wethouder worden? “Stap voor stap, hè? Laten we eerst maar even kijken.”

Het radio-interview kunt u hier terugluisteren.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen