Albert Verlinde wordt politicus als héél Cromvoirt op hem stemt

Albert Verlinde gaat de gemeenteraad van Vught in als hij 750 voorkeursstemmen krijgt, nagenoeg het inwonerstal van zijn dorp Cromvoirt, dat onder de gemeente valt. Dat heeft hij gezegd in WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1.

Albert Verlinde Foto: Shownieuws

De gemeente Vught bestaat momenteel uit Vught (25.770 inwoners) en Cromvoirt (760 inwoners), maar op 1 januari komt daar ook Helvoirt bij (4.865 inwoners). Er zijn daarom morgen vervroegde verkiezingen in de Brabantse plaats en Albert Verlinde is lijstduwer van de plaatselijke VVD. Gaat hij straks ook de gemeenteraad in?

750 stemmen

Albert acht het goed mogelijk. “Het is een relatief kleine gemeente; opgeteld zijn het iets van 27.000 mensen. Met 150 of 200 mensen heb je al voorkeurstemmen genoeg om in de raad te komen. Ik heb gezegd: als er een heel duidelijk signaal is dat er zóveel voorkeursstemmen zijn, dan moet je er niet voor weglopen en dan moet je in de gemeenteraad gaan zitten.”

Wat is een heel duidelijk signaal? “Ik ga geen aantallen noemen, want anders zit ik daar aan vast. Maar het zit zo rond de 750, dan zie ik dat als een serieus signaal”, aldus de televisiebekendheid. Het gaat dus om ongeveer het aantal inwoners van Cromvoirt, waar hij een peperdure tweede woning heeft.

Ruzie om de N65

Welke issues spelen er allemaal in deze dorpjes? “Een belangrijke emotie is de N65. Dat is de weg die van Den Bosch naar Tilburg loopt. Ja, dat is een weg waar heel veel stoplichten zijn en die door die drie dorpskernen loopt. Daar moet een omlegging komen en dat geeft natuurlijk altijd heel veel discussies. Dat is het grote punt deze verkiezingen.”

Verder wil hij het gezamenlijke gevoel van de drie plaatsen gaan bevorderen. “Ze hebben heel weinig wat verbindt, dus ik zou het heel leuk vinden als er een potje komt om de eendracht tussen die drie dorpen aan te jagen.”

En wil hij misschien ook wethouder worden? “Stap voor stap, hè? Laten we eerst maar even kijken.”

Het radio-interview kunt u hier terugluisteren.

21 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
P.d
november 17, 2020 19:54

Nee tóch hè

Gast
Dorine
november 17, 2020 19:28

Een programma dat zijn bestaan baseert op het verspreiden van de vreugde, maar meestal de ellende van bn’ers, kan integriteit niet als uitgangspunt hebben. Als je daar je nadrukkelijke medewerking aan verleent, lijkt het mij dat toch een contra indicatie als je daarna de politiek in wilt.
Als pedante roddel-presentator mensen in een programma schofferen, komt mijns inziens daarna niet geloofwaardig over in het politieke veld.

Gast
SchemerLamp
november 17, 2020 16:48

Het is wel wat crom dat een televisieman de ambtenaar gaat spelen. En nu met die nieuwe aankomende weg, komt de vaart er weer wat in. Apart van de evt. stoplichten.

Gast
Midi
november 17, 2020 15:25

Wat een negatieve reacties lees ik hier. Onbegrijpelijk. Laten we blij zijn met mensen die geëngageerd zijn om zitting te nemen in de gemeenteraad. Kost klauwen met tijd en de schadeloosstelling is mager. Deze meneer doet het vast niet voor het geld maar als betrokken lid van de gemeenschap waar hij woont. Chapeau!

Gast
P.d
november 17, 2020 19:59
Antwoord op  Midi

Wat dacht u van onze Amerikaanse president. Geld genoeg , maar regeren ho maar. Híj hééft totaal geen verstand van politieke doeleinden. Alleen verstand van zelfverrijking.

Gast
Donald Dumped
november 17, 2020 20:07
Antwoord op  P.d

Trump is niet zo rijk meer als dat hij zegt. Schijnt gigantische schulden te hebben. Een boek schrijven is ook iets voor hem…
Zal een hoop borstklopperij in komen te staan…

Gast
L. Koopmans
november 17, 2020 14:52

Als Verlinde campagne gaat voeren tegen een groot bouwproject aan de rand van Vught (bij de Van der Valk) krijgt hij gegarandeerd duizenden voorkeurstemmen.

Gast
Donald
november 17, 2020 12:21

Bedankt Albert maar we hebben al genoeg kwakende valse nichten in de politiek.

Gast
Huismaker
november 17, 2020 12:14

Eens een relnicht = altijd een relnicht

Gast
Mick
november 17, 2020 12:07

Ik denk dat die weg overigens gewoon een issue is van de provincie Brabant Albert grootheidswaanzin.

Laatst bewerkt 14 dagen geleden door Mick
Gast
Mick
november 17, 2020 12:06

Het enige om daar stemmen te krijgen is om te beloven dat iedereen gratis mag golven en wijntjes mag drinken bij het theehuis.

Gast
Echte woordenkunstenaar
november 17, 2020 11:42

Het boek: Hoe word ik een rat, dat beginnende politici wordt aanbevolen, hoeft hij in ieder geval niet aan te schaffen.

Gast
Lucille Werner
november 17, 2020 16:14

Bedankt voor de tip!

Gast
Ap gast
november 17, 2020 11:40

Doen Albert,en nooit meer terug komen op tv,zijn we je eindelijk kwijt.

Gast
Frank Rijk
november 17, 2020 11:35

Leuk voor hem, succes!

Gast
Karbonade
november 17, 2020 11:29

De gemeentepolitiek zit Albert in het bloed.
Zo was hij ooit de First Lady van de burgemeester van Maastricht en nu wil hij gemeenteraadslid én misschien wel wethouder worden.

Gast
Tobias
november 17, 2020 13:24
Antwoord op  Karbonade

En over een paar jaar misschien wel minister president.

Gast
Frans
november 17, 2020 11:29

Hij is er gemeen genoeg voor.

Gast
Anton Gocknie
november 17, 2020 11:23

Tuurlijk.
Van geflopte theater baas naar geflopte SBS in de presentator naar geflopte coronavirus specialist naar geflopte agressieve buurman van een botox-konijn en dan naar een geflopte rechtszaak die niet doorging…

Nog meer flops, Kwalbert Verlinden?

Ik denk dat er heel ontzettend veel mensen wel denken van “Goh. Die Kwakbert is zo een ontzettend goede relnicht, laten we hém nou eens politiek verantwoordelijk maken voor onze problemen.”

W t f.
Politiek is een echt vak weet je wel.
Het is niet zo dat elke handtas naar de gemeenteraad of naar de tweede kamer kan gaan om daar een potje te gaan zitten klieren.
Wake up.

Gast
Martosaurus
november 17, 2020 11:38
Antwoord op  Anton Gocknie

Zitting nemen in de gemeenteraad is geen vak maar vrijwilligerswerk tegen geringe onkostenvergoeding. Een raadslid heeft ook geen politieke verantwoordelijkheid; hij wordt geen wethouder. Het is opvallend hoe weinig kennis mensen hebben van ons duale stelsel.

Gast
Freddy
november 17, 2020 11:21

Hopelijk zijn we op tv dan van die vent af.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen