Wilfred Genee biedt Eddy Keur excuses aan na grove belediging

Wilfred Genee heeft Eddy Keur zijn excuses aangeboden na de grove belediging van de radiomaker. Hij noemde Keur met Peter ‘het slechtste tv-programma ooit’ en als goedmakertje heeft hij hem nu een VI-badjas gegeven.

Wilfred Genee en Eddy Keur Beeld: Out TV

Een week geleden bitchte Wilfred op de radio dat Eddy’s OUTtv-show Keur met Peren uit 2017 ‘het slechtste tv-programma ooit is‘, maar daarover was Eddy een beetje gepikeerd. In een boze reactie verweet hij Wilfred zelfs heel weinig radiotalent te hebben. De partijen zijn nu gelukkig weer nader tot elkaar gekomen.

‘Ik was teleurgesteld’

Dennis Schouten, de vliegende kiep van de radio-VI, is in alle vroegte bij Eddy Keur op bezoek gegaan. Hij geeft aan niet boos, maar teleurgesteld te zijn. “Boos is een beetje overdreven, ik was een beetje teleurgesteld. Wilfred en ik gaan heel goed samen en dat al heel erg lang, dus wat hij zei, vond ik een beetje raar.”

Eddy wijst erop dat Wilfred natuurlijk gewoon zijn mening mag geven, maar dat het niet helemaal lekker bij hem binnen kwam. “Dat mag ook, laten we eerlijk zijn. Er zijn ook dingen die ik leuk en minder leuk vind aan zijn programma, bijvoorbeeld. Het mag, mensen mogen hun mening hebben.”

‘Zó weinig radiotalent’

Waarom heeft hij hem dan een dj met ‘zó weinig radiotalent’ genoemd? “Nee, dat heb ik niet gezegd. Dat hebben ze zo in de Mediacourant geschreven (ahum, zie YouTube-video van Eddy vanaf 1:51, red.). Wat ik gezegd heb is dat ik veel respect heb voor Genee en dat is ook zo en dat je dan met een beperkt radiotalent toch op zo’n mooie plek op Veronica terecht komt.”

Gemeten naar zijn talent hoort Wilfred eigenlijk niet op die plek, meent Eddy. “Drive time tussen 7 en 9, dat zijn uren die eigenlijk zijn voor mensen die al jaren radio maken, zoals Dennis Ruyer en noem ze allemaal maar op. Ik vind het dan heel knap dat hij op die plek terechtkomt, dat heb ik gezegd.”

Toch heeft Wilfred wel een RadioRing gewonnen. “Dat zeker, zo is het ook. Vandaar dus ook het respect. Maar linksom of rechtsom: het is geen Ferry Maat, het is geen Felix Meurders, het is geen Tom Mulder, geen Rob van Someren. Het is een manier van radiomaken alsof je tv maakt.”

Excuses

Dennis Schouten heeft Eddy een badjas van Veronica Inside uitgereikt. “Ik geef je even die badjas en dan hoop ik dat alles weer helemaal goed is.”

Eddy: “Is dit excuses?”

Wilfred: “Ja, dit zijn excuses.”

Dennis: “Ja, Wilfred zegt dat het excuses zijn.”

Eddy: “Ik accepteer ze vanzelfsprekend en als hij een keer koffie wil drinken, dan is hij van harte welkom.”

Het fragment uit Veronica Inside kunt u hier beluisteren.

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen