Ali B twijfelt over coronavaccin, Gordon laat zich wél inenten

Net als bij het gewone volk heerst er ook bij de BN’ers nog altijd verdeeldheid over het coronavaccin. Er zijn nu weer twee nieuwe BN’ers met een mening: Ali B zit in het twijfelkamp en Gordon gaat ervoor.

Ali B © Beau

De bereidheid van mensen om zich te laten inenten tegen het coronavirus neemt af vanwege zorgen over de snelheid waarmee de vaccins zijn gefabriceerd. Woensdagavond keerde vrijwel de hele talkshowtafel van Beau zich tegen het vaccin. Gisteren waren de gasten juist wél heel erg pro-vaccin, behalve rapper Ali B. Hij twijfelt nog een beetje.

Ali B: ‘Ik ben geen virusexpert’

Ali kijkt er nog een beetje sceptisch naar. “Ik neig hem wel te nemen, maar ik ga niet zeggen dat ik niet twijfel. Dat is toch op zich logisch? Alles doet me deze dagen twijfelen. Het is zo veel informatie en zo veel tegenovergestelde standpunten”, aldus de RTL-rapper in de talkshow Beau.

Op de vraag waar Ali zijn informatie vandaan haalt, antwoordt hij: “Er is informatie van mensen die er een slecht gevoel bij hebben, er is een gebrek aan informatie. Ik ben geen virusexpert, maar ik heb nog wel lopen googelen of er in de geschiedenis van de vaccins al een keer zoiets is gevalideerd.”

Al corona gehad

Ali wijst erop dat hij al eens corona heeft gehad. “Ik heb het gehad en ik vind het niet lijken op de griep. Ik heb wel eens griep gehad, maar dit was echt… Ik had best heftige korts en spierpijn. Wat ik ook freaky vind: ik heb daarna best wel lang slijm gehad. Ik dacht: oké, deze keer kwam ik er goed van af, maar krijg ik hem harder als ik hem een tweede keer krijg? Daar ga je dan ook over nadenken.”

“Zo’n situatie als deze hebben wij ook nog nooit meegemaakt, dus ik neig hem wel te nemen, maar dat is dan meer omdat ik jou net vertrouwde omdat je sympathiek overkwam, maar nu word ik alweer bang een beetje”, zei hij tegen de huisarts aan de andere kant van de tafel.

Zorgwekkend?

Zijn The Voice-collega Jan Smit is minder sceptisch. “Ik vertrouw op de medische specialisten, dus ik zou niet weten waarom ik hem niet zou moeten nemen.”

En Erik Dijkstra? “Ik heb wel zin in die prik. Het voelt toch als de deur naar terug naar normaal. Gewoon lekker naar het café of festival.”

Coronabobo Jean-Luc Murk zat ook aan tafel. Hij maakt zich geen zorgen over de sceptische reacties. “Ik maak me er eigenlijk niet zo’n zorgen over. Ik vind het niet zo gek dat mensen nu nog twijfelen, omdat de studies nog lang niet helemaal klaar zijn. Die zijn binnenkort wel klaar en dan komt alle informatie op tafel. Ik ben er dan van overtuigd dat we iedereen kunnen overtuigen.”

Gordon laat zich wél prikken

Een andere bekende Nederlander die zich graag wil laten prikken is SBS 6-ster Gordon. “Je moet door. Ik heb corona gehad, dus in principe hoef ik het dan niet, maar ik zou het preventief gewoon doen”, zegt hij op YouTube.

De televisiester zou het OMT graag adviseren om eerst de jongeren in te enten. “Waarom niet? Ik denk dat we beter eerst de jongeren kunnen doen, omdat die nu het meest de besmettingen doorgeven, en daarna de ouderen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen