‘RTL 4 moet jaar stoppen met The Voice of Holland’

RTL 4 zou er goed aan doen om een jaartje te stoppen met de talentenjacht The Voice of Holland en zijn twee spin-offs. De kijkcijfers laten zien dat de animo afneemt, dus het is tijd om de kijker wat te laten smachten. Dat zegt Angela de Jong in de mediapodcast van het AD. Het is een dringend advies van Angela. “Het zou zo fijn zijn als ze gewoon eens een jaartje oversloegen. Dat je weer enigszins belangstelling krijgt en denkt: o ja, The Voice hadden we ook nog“, zegt de opiniediva.

Op dit moment krijgen we jaar in jaar uit echt veel te veel The Voice voorgeschoteld, meent Angela. “Nu zit je gewoon van eind augustus tot diep in mei The Voice te kijken.”

AD-mediajournalist Gudo Tienhooven begrijpt wat zijn collega bedoelt. “The Voice heeft niet meer de kijkcijfers van een paar jaar geleden, maar ik denk dat RTL wel blij moet zijn dat ze nog zeer degelijke kijkcijfers scoren met The Voice, want zo goed gaat het niet en we zitten ook nog in coronatijd en RTL heeft echt wel wat moeten inleveren.

Stoppen met The Voice is volgens Gudo geen goed idee. “Nee, dat moeten ze zeker niet van de hand doen. Totdat het onder de 500.000 zakt, zou ik gewoon doorgaan met al die edities. Alhoewel, 500.000 is wel heel mager.”

Angela: “Bij The Voice Senior hoeft weinig te gebeuren of ze zitten volgend jaar onder het miljoen, hè? Dat is echt wel een dingetje.”

Stoppen met The Voice is ook volgens Angela een brug te ver. “Ze worden ook een beetje gegijzeld, want als RTL zegt: ‘We doen het niet meer’, dan gaat het naar SBS en dan weet je dat je je concurrent toch weer sterker maakt. Die mag blij zijn met 800 of 900 duizend kijkers op vrijdagavond.”

Masked Singer

Momenteel is The Masked Singer op de vrijdagavond van RTL 4 een groter succes dan The Voice tegenwoordig is. Is dat de ideale opvolger van The Voice? “Nou, ik zie niet dat je met The Masked Singer driekwart van het jaar de vrijdagavond vult en dat is ongeveer wat er gebeurt nu met The Voice.”

Je moet The Masked Singer niet gaan uitmelken, zegt Angela. “Dat is een van de redenen dat ik The Masked Singer zo ontzettend fijn vind op vrijdagavond, dat er eindelijk weer eens iets anders is dan alleen maar een Voice Senior, Voice Kids of een gewone Voice, waarvan je nu al weet: jongens, het is hartstikke leuk, maar waarom doen we dit? Dit is gewoon zendtijdvulling want die artiesten breken zelden of nooit door.”

Er wordt elk jaar weer een nieuw blik talenten opengetrokken waarvan je denkt: nou, dit wordt dan de nieuwe, maar dat gebeurt nooit.”

De AD Mediapodcast kunt u hier beluisteren.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

De NPO-talkshows vertrekken uit Amsterdam. Een goede zaak?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen