Tv-show Bram Moszkowicz wordt soort Hello Goodbye

Het nieuwe tv-programma van Bram Moszkowicz op SBS 6 wordt een soort Hello Goodbye, maar dan bij de rechtbank. Hij gaat voor en na zittingen met passerende betrokkenen praten. Dat heeft de oud-advocaat verteld aan de desk van Shownieuws. Het nieuws over de nieuwe show van Bram is uitgelekt door een kandidatenoproep op internet. Er is al een pilot gedraaid. “Ik ga een programma maken, als de grote bazen dat tenminste een goed programma vinden“, zegt hij.

Bram vindt het een leuk project. “Wat ik heb gezien en gemerkt is dat sommige mensen alleen naar de rechter gaan. Of ze denken: ik kan het alleen, en dat is vaak een misverstand. Of ze hebben er niet de financiën voor. Dat viel me op en dat bracht me op het idee om een programma te maken waarin ik mensen opvang bij een rechtbank of Hof. At random.”

Het zijn spontane ontmoetingen, legt Bram uit. “Dan komt er iemand naar me toe. Dan zeg ik: ‘Wil je even met me praten?’ Dan merk je bijvoorbeeld dat daar iemand is voor een echtscheiding of er komt iemand die moet voorkomen omdat hij te hard heeft gereden of voor zijn kind aan het knokken is. Er zijn altijd mensen met een verhaal. Het zijn mooie verhalen. We hebben al één proefaflevering gemaakt.”

De eerste beelden uit die pilot werden vertoond in Shownieuws. Te zien is hoe Bram met een vrachtwagenchaffeur praat. “Dit was een geweldige man. Een vrachtwagenchauffeur die net uit Rome terugkwam en daarna weer naar Spanje moest. Hij was daar, omdat hij problemen had met zijn ex over hun kind.”

Het zijn allemaal huis-tuin-en-keuken-kwesties. “We hebben ervoor gekozen om geen megazaken te doen, want we willen een afgerond geheel. Die man gaat naar binnen en daarna kun je de kijker ook meegeven wat de uitkomst ervan is.”

Een soort Hello Goodbye, maar dan bij de rechtbank dus? “In die vergelijking kan ik me goed vinden.”

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen