‘Wilfred Genee naar ochtend Radio Veronica’

Patrick Kicken zette zelf in op Lex Gaarthuis, maar heeft via de ‘Hilversumse tamtam’ begrepen dat Wilfred Genee de opvolger wordt van Giel Beelen in de ochtendspits van Radio Veronica. Dat schrijft hij op Spreekbuis. Giel begint volgende maand al op NPO Radio 2, maar Talpa heeft nog geen opvolger aangekondigd. Wilfred gaf eerder aan dat hij uitzenden vanaf 6.00 uur wel héél vroeg vindt, maar zijn sidekicks riepen vorige week nog het wél een fijn tijdstip te vinden.

Sidekicks Niels van Baarlen, tevens de zenderbaas van Radio Veronica, en Rick Romijn hebben jarenlang ochtendradio gemaakt met Edwin Evers. Nu ze samen met Wilfred de middagspits doen, ervaren ze dat het een beetje een blok in hun dag is. Als je na de ochtendspits klaar bent, heb je de hele dag nog, riep Niels vorige week.

Volgens Patrick Kicken zijn er al vele demo’s gemaakt, maar zijn die allemaal afgekeurd. “Dan kunnen we maar één ding concluderen en dat is dat Uncle John al lang en breed zijn keuze heeft gemaakt: Wilfred Genee, zijn bekendste en meest spraakmakende ster naar de ochtend.

Vanuit Genee gezien zou het ook een verstandige keuze zijn, zegt Patrick. “Ik kan me zo voorstellen dat hij best wel geschrokken is van het tumult rondom zijn tv-show. Als die onverhoopt stopt na dit seizoen dan heeft hij ‘in ieder geval de radio nog’.

Er gaan volgens hem ook geruchten dat de radio-VI ook op tv zal worden uitgezonden. “Het zou kunnen werken, maar dan moet je wel iets aan die studio doen. Een paar scheve webcams gericht op de sterren is daar natuurlijk niet genoeg voor.”

De Spreekbuis-column van Patrick Kicken kunt u hier lezen.

Foto: Radio Veronica

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen