Mark Rutte wil in gesprek met Famke Louise-kamp

Geplaatst op za 26 sep 2020 om 11:00

Mark Rutte wil graag in gesprek met het Famke Louise-kamp nu er zo veel controverse is ontstaan over de hashtag ‘ikdoenietmeermee’. Dat heeft ic-opperhoofd Diederik Gommers gezegd op NPO Radio 1. Diederik zat tegenover Famke in de veelbesproken uitzending van Jinek, waarin Famke feitenvrij leegliep over het coronavirus. “Er is een gigantisch iets ontstaan. Famke heeft gewoon iets in beweging gebracht waar we behoefte aan hadden en dat vind ik eigenlijk mooi.”

Hij vindt de kritiek op Famke niet terecht. “Wat ik geleerd heb van de discussie met Famke, is dat in hun wereld isolatie, geldproblemen en andere issues belangrijker zijn dan de patiënt. Vanuit ons gezien niet, maar vanuit hun wereld gezien niet. Dat vind ik een waardevolle discussie.”

Wordt hij niet een beetje moe van dit soort types? “Ik krijg ongelooflijk veel energie om het gesprek aan te gaan met elkaar en ik ben iemand die denkt: jongens, kom op, met elkaar gaan we de schouders eronder zitten en het virus te overwinnen. Ik bulk nog van de energie om het virus te laten zien dat wij dit als Nederland kunnen.”

Mark Rutte

Diederik heeft nog geen afspraak gepland met Famke. “Nee, niet met haar. Er ontstaan wel heel mooie gedachtes van mensen om met andere rappers in die scène en dergelijke bij elkaar te komen. Over hoe we met elkaar het gesprek aan kunnen gaan.”

Ook Mark Rutte wil in gesprek met het Famke-kamp, meent hij. “Ik heb ook van de minister-president een prachtig appje gekregen waarin hij zegt: ‘Ik sluit ook graag aan.’ Er is een ontzettende wil – en dat is denk ik iets moois – om het gesprek met elkaar aan te gaan.”

Gastheer Humberto Tan: “O, maar dat is wel nieuws dat u samen met de minister-president het gesprek aangaat met een groep mensen die wat cynisch of kritisch staan tegenover de virusmaatregelen en misschien het virus zelf, want ze hebben wel respect voor het virus, dat wel.”

Diederik: “Ja. Zo ken ik Mark Rutte ook. Hij heeft ongelooflijk veel energie en hij wíl het ook elke keer uitleggen. Hij realiseert zich ook dat hij het goed moet uitleggen en dat we respect moeten hebben voor elkaars problemen die hierdoor ontstaan zijn.”

Foto: RTL
50 Reacties op “Mark Rutte wil in gesprek met Famke Louise-kamp”


 1. Pettie Fart

  Rutte moet eens normaal doen. Figuren als Famke en haar debiele soortgenoten moet je je juist geen aandacht meer geven. Volledig negeren voor de rest van hun leven. Punt.

 2. Zalmneusje

  Nou sorry hoor. Hoezo in gesprek gaan met deze achterlijke provocerende figuren? Heb je als min-pres niet wat beters te doen? Belachelijk.

 3. robb

  Achter gesloten deuren , laat de kamer deze gasten uitnodigen zodat wij ook kunnen zien wat er gezegd word.

 4. anoniem

  hallo holland

  kunnen we elkaar met respect aanspreken

  ja toch

  meneer Mark Rutte

  klinkt ook netjes in de oren

  ja toch

  Meneer Rutte is van alle markten thuis,
  kijk hoe hij geen olie op het vuur gooit

  maar juist heel tactiek het probleempje wil aanpakken

  om met Famke te praten

  geef hem alle ruimte en tijd

  en het komt goed.

  Vergeet 1 ding niet

  vanaf dat corona nederland teistert

  hebben wij nooit honger geleden

  Meneer Mark Rutte u bent met 2 handen gemaakt.

 5. Kenny Boeijen

  Leugen tegen fake

 6. Frans

  Het moet niet gekker worden.

 7. kritisch avro-lid

  Volgens mij heeft het praten tegen een plant of een stoeptegel meer effect dan het praten tegen Famke, Dave Roelvink en al die andere oppervlakkige idioten.

 8. kritisch avro-lid

  Ik stel voor dat we voor iedere asielzoeker die wij hier toelaten, we een “Famke” sturen naar het land van herkomst. Dit lijkt mij een uitermate goede ruil.

 9. Eva

  Ach Rutte heeft ook een gesprek gehad die kick out zwarte Piet dwazen en dit debiele influencers zooitje stond nog niet op zijn lijstje. Misschien binnenkort ook met Zwart Akwasi?

 10. Rastom

  Hou er wel rekening mee dat jip en Janneke taalgebruik nog te moeilijk is voor Famke

 11. Help

  MEDIA = VIRUS

  Rutte ? Even in plaats van de dagelijkse staatspropaganda een keer een open en eerlijke discussie over corona ? Of durven jullie niet ?
  Evenveel voor- als tegenstanders.
  Nodig eens Prof Van Wolveren, Mr Hulleman, Dr Wellens uit. In niet van een paar kinderen met een gummi-ruggengraat.
  DURF EENS ! DURF ! Niet bang zijn voor het volk. MAAR DURF !!!!!!

 12. G.ossip

  Gommers heeft wel een punt,in gesprek gaan omdat er een bommetje is gelegd door onder meer Famke ,jammer dat er pas aandacht komt als er hakken in het zand worden gezet,ik vind het een schande hoe Famke is behandeld,was totaal onnodig.

 13. Rutte

  Rustig mensen, dat gesprek is heel simpel ik zeg gewoon tegen haar, je moet je bek houden. Daar ben ik nog al goed in net als tuig van de richel. En zijn jullie deze niet vergeten, pleur op.

 14. Bé Dottie

  De MP zou er beter aan doen zijn achterstand in het beleid in te lopen. Hij loopt inmiddels ver achter de feiten aan en kan beter zijn energie voor serieuze zaken gebruiken. Maar het is weekend en hij denkt dat zelfs het virus dan pauze heeft.
  Vandaag maatregelen gevraagd, niet pas maandag. Hij laat het gigantisch uit de klauwen lopen.

 15. Master Beer

  Gewoon je bek houden, Rutte!

 16. Kuis

  Laat Veronica een 2 uur durend DEBAT organiseren.

  In een UFC Octagon, als knipoog naar een “gezellige sfeer”.

  LIVE uitgezonden op TV.

  Gepresenteerd/gemodereerd door Jort Kelder en Jeroen Pauw.

  Waarbij alleen de volgende personen aanwezig zijn:
  – Mark Rutte
  – Jaap van Dissel
  – Robert Jensen
  – Maurice de Hond

  Als het resultaat daarvan niet is dat mensen van gedachten veranderen, wat dan wel…

 17. Henry

  Heeft het zin om met mensen in debat te gaan die toch wel heeel erg dom zijn. Geef geen aandacht aan die malloten

 18. Sem

  Henry
  Denk aan de 20-80 regel
  20% van de bevolking draagt de maatschappij, leidt de vooruitgang, trekt de beschaving en ontwikkelt de economie.
  De rest is te dom of heeft een andere beperking. Helaas komt die regel heel vaak in de buurt van de werkelijkheid.
  Overigens reken ik mezelf ook tot de 80

 19. Daantje

  Heel goed van Rutte. Iedereen loopt hem af te zeiken maar ga er maar eens aan staan. Eerst de crisis en nu corona. Hij doet het ontzettend goed. En gillen en klagen vanaf de bank is wel heel erg makkelijk. Misschien moeten de Nederlanders eens wat meer tevreden zijn wat ze hebben. Wij zijn een zeurvolk geworden.

 20. Otto

  @Henry
  Het probleem je een groot deel van de Nederlandse bevolking behoorlijk dom is en dat negeren vanwege de grote aantallen dus geen werkende oplossing is.

 21. Brave hond!

  FAMKE LOUISE!
  Een domme griet, denkt alleen aan geld. Waarom heeft ze zoveel volgers? Een geplastificeerd gezicht zonder uitdrukking. Wat zien die jongelui in haar?

 22. Leo knots

  Rutte moet voor de bunhe praten, Rutte moet het land door deze cricis helpen. Geen ouderen en zieken opsluiten,geen overdreven geld naar Brussel maar geld voor onze eigen mensen. Geen geld naar graaiers maar geld naar de zorg en zorgpersoneel

 23. HalloJumbo

  Ik heb respect voor Corona maar niet voor Famke.

 24. dwaas

  Dag Mark, uh meneer Rutte. Heb jij uh U al na gedacht over onze problemen want uh maatschappij , ja dat dus, en uh mijn stiefvader die ook niet meer dingen kan doen, komt gewoon door corona, waar ik heel veel respect voor heb, in eerste instantie dan, ja dat dus, snap jullie dat dan niet, de maatschappij gaat gewoon naar de klote en niemand die aan ons denkt.

 25. Willie

  Rutte moet eens gaan praten met mensen die geen dak boven hun hoofd kunnen vinden in plaats met zo aandacht vragend dom gansje

 26. Kritisch-Kijker

  Famke Louise is het voorbeeld voor ouders om hun kinderen naar school te trappen.
  Laat ze studeren, een muziekinstrument bespelen, geef ze cultuur/kunst en normen en waarden. Doe je dat niet dan eindigt je kind leeghoofdig zoals Famke Louise of Lange Frans.

 27. Maup Caransa

  Famke Louise dom wicht.

 28. Gerda

  Wat is nu eigenlijk het beroep van die meneer Gommers? Ik dacht dat hij medicus was, maar hij zit uren in talkshows.. Er was ook zo een viroloog, die ze inmiddels vinoloog noemen..

 29. Maup Caransa

  Als hoofd IC Arts heb je ook vrije tijd.

 30. Annoniemus

  Uhh Femke Louise uhh die weet uhh nauwelijks uhh waar over ze praat uhh uhh , zo weinig verstand zit er in die zoeloe lippen van haar !!!

 31. Maup Caransa

  oud Viroloog Ab Osterhaus had toch gelijk.

 32. Gerda

  Ik heb ook nooit begrepen, dat ze ondeskundigen (zoals Gerard Joling, hahaha) overal aan het woord lieten en Ab Osterhaus verguisd werd.. Net zoals Maurice..

 33. Vera

  In gesprek gaan met dit totaal achterlijke tuig? Je moet ze oppakken en naar een werkkamp sturen in Siberië. Oprotten met dit gore achterlijke tuig. Famke Louise en haar mafketelgroep moet je eerst helemaal verrot slaan!

 34. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Rutte blijkt zo’n enge glibberige machtswellusteling te zijn. Er is allang geen medische reden meer voor de draconische vrijheidsberovende maatregelen. Maatregelen die de bevolking worden opgelegd maar die niet gelden voor de heersende machthebbers, zie minister Gabberhouse.

 35. Johan

  praten met dit domme paard? Dat kan ze helemaal niet. Ook weer zo´n over het paard getild zwakbagaafd ´boegbeeld´, dat door anderen op haar plaats is geramd. Sorry hoor, normaal ben ik niet zo negatief, maar dit is hier wel zo duidelijk. Dit mens is echt een debiel. Ga jij daar maar mee praten, ´Rutte´. Voor de buhne dus. Niet echt. Ongeloofwaardige zogenaamde leider die je bent, weg met jou.

 36. Zeikerd

  Het lijkt me een leuk liefdeskoppel, goed voor haar en goed voor hem

 37. A.Ruygrok

  Duidelijk… heb je zo je eigen kritische mening over de parade paardjes van overheid en media… treed DDR 2.0 in werking en wordt men tot onder de grond afgebrand… , het is dan van 2ën 1 of je bekeer je of je word verketterd… , lekker ouderwets de mond snoeren met het nieuwe normaal .. DDR 2.0 in optima forma… ,
  A.Ruygrok, Monster.

 38. Teuntje

  Niet doen Rutte imbecieltje krijgt al veel te veel aandacht

 39. Fikkie

  Doe dat nu niet. Dat mens is zo dom en wereldvreemd dat je haast denkt dat ze net onder een steen vandaan gekropen is.

 40. Rutland Homo

  Waarom gaat het 14021967 niet babbelen met Grapperhaus. Die kwekt Aso, terwijl ie wel mooi het goede voorbeeld geeft op zn bruiloft.

 41. Max

  Rutte wordt langzamerhand een tweede Cohen! Thee drinken met iedereen! Brrrr, wanneer gaat die man weg?

 42. Smerig Zwijntje Geronimo

  Mooi om te lezen dat hier veel mensen komen, die zichzelf heel erg intelligent vinden en van mening zijn dat alles minder dan hbo zijn bek moet houden. Elitair heet zoiets. Overigens is de basis van veel beleid dat is toegepast tijdens deze crisis ook behoorlijk feitenvrij. Bijvoorbeeld de 1,5 meter nonsens. Nou, goede nacht schaapjes. Jellinek zal de niet veroordeelde criminelen, die haar idolen zijn, weer trots hebben gemaakt met haar actie. Elk kritisch tegengeluid wordt vanaf nu gelijkgesteld met de nonsens van gekkies als Willem Engel en zijn gevolg.

 43. Medewerker ic

  Femke Louise..wat een k..t wijf,mag hopen dat ze samen met die andere gasten VERPLICHT voor een maand lang op een IC moeten werken in plaats van aandacht te vragen voor hun zelf..echt dat je zo laag moet zinken voor aandacht!

 44. critikast

  Kun je je tijd niet beter besteden Marc Dit domme schepsel heeft in haar eentje de hele anti-beweging naar het graf gedragen !

 45. Besteed je tijd beter

  Rutte,sukkel ga lekker je land van de ondergang redden ipv met losers zoals Famke L thee te gaan drinken.

 46. Rutte

  Mensen hebben een harde manier van aanpakken nodig, vooral nu. Daarom moet ik het ook zeggen hoe het, is geen moeite mee.

 47. Wyatt

  Wanneer gaan ze die mafkees van een Willem Engel eens oppakken en opsluiten?

 48. Joop55

  Gesprek met IQ-loze internetvolgertjes, Rutte zou beter moeten weten.

 49. Rutte

  Joop55 deze was ik bijna vergeten, maar is ook beroemd geworden. daar doe jij dus ook aan mee. Ik zou zeggen doe zelf dan eens normaal man.

 50. Klaas Flink

  Als pure dommigheid beloond wordt met gesprek met Rutte dan is het de hoogste tijd dat we heel snel verkiezingen gaan krijgen. Gedraag je, hou je gewoon aan de regels en afspraken en loop niet zo dom te trutten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.