Mark Rutte wil in gesprek met Famke Louise-kamp

Mark Rutte wil graag in gesprek met het Famke Louise-kamp nu er zo veel controverse is ontstaan over de hashtag ‘ikdoenietmeermee’. Dat heeft ic-opperhoofd Diederik Gommers gezegd op NPO Radio 1. Diederik zat tegenover Famke in de veelbesproken uitzending van Jinek, waarin Famke feitenvrij leegliep over het coronavirus. “Er is een gigantisch iets ontstaan. Famke heeft gewoon iets in beweging gebracht waar we behoefte aan hadden en dat vind ik eigenlijk mooi.”

Hij vindt de kritiek op Famke niet terecht. “Wat ik geleerd heb van de discussie met Famke, is dat in hun wereld isolatie, geldproblemen en andere issues belangrijker zijn dan de patiënt. Vanuit ons gezien niet, maar vanuit hun wereld gezien niet. Dat vind ik een waardevolle discussie.”

Wordt hij niet een beetje moe van dit soort types? “Ik krijg ongelooflijk veel energie om het gesprek aan te gaan met elkaar en ik ben iemand die denkt: jongens, kom op, met elkaar gaan we de schouders eronder zitten en het virus te overwinnen. Ik bulk nog van de energie om het virus te laten zien dat wij dit als Nederland kunnen.”

Mark Rutte

Diederik heeft nog geen afspraak gepland met Famke. “Nee, niet met haar. Er ontstaan wel heel mooie gedachtes van mensen om met andere rappers in die scène en dergelijke bij elkaar te komen. Over hoe we met elkaar het gesprek aan kunnen gaan.”

Ook Mark Rutte wil in gesprek met het Famke-kamp, meent hij. “Ik heb ook van de minister-president een prachtig appje gekregen waarin hij zegt: ‘Ik sluit ook graag aan.’ Er is een ontzettende wil – en dat is denk ik iets moois – om het gesprek met elkaar aan te gaan.”

Gastheer Humberto Tan: “O, maar dat is wel nieuws dat u samen met de minister-president het gesprek aangaat met een groep mensen die wat cynisch of kritisch staan tegenover de virusmaatregelen en misschien het virus zelf, want ze hebben wel respect voor het virus, dat wel.”

Diederik: “Ja. Zo ken ik Mark Rutte ook. Hij heeft ongelooflijk veel energie en hij wíl het ook elke keer uitleggen. Hij realiseert zich ook dat hij het goed moet uitleggen en dat we respect moeten hebben voor elkaars problemen die hierdoor ontstaan zijn.”

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen