Lange Frans loopt woest weg voor Nieuwsuur-camera

Lange Frans is boos weggelopen voor de camera van Nieuwsuur. Hij wilde geen vragen beantwoorden over zijn geloof in complottheorieën. Dat was vrijdag te zien in de uitzending op NPO 2. Nieuwsuur berichtte over de opkomst van de complottheorie QAnon. In een notendop denken de aanhangers dat de elite uit is op een wereldregering en zich schuldig maakt aan misbruik van kinderen. Aanhangers protesteerden gisteren op het Museumplein en ook Lange Frans was aanwezig.

Nieuwsuur-verslaggever Rudy Bouma deed een rondje langs de boze mensen. “Heel de Nederlandse staat en de buitenlandse staat is gewoon één groot pedofielen-netwerk“, zei een mevrouw.

Een ander: “Het is ook gewoon bij de elite een onderdeel van hun levensstijl om kinderen te misbruiken. Dat hoor je in die nieuwskanalen. Er wordt ook bloed van baby’s gedronken door elites om jong te blijven.

En: “Pizza’s met kaas zijn allemaal termen die gebruikt worden voor jonge kinderen.”

Ook: “Pizzagate is eigenlijk gewoon dat ze kinderen bestellen, net als bij de pizzalijn, wat Lange Frans zegt.”

Lange Frans

De rapper begint een beetje het gezicht te worden van de complotbeweging. Verslaggever Rudy Bouma: “Jij houdt je ook heel erg bezig met QAnon en dat soort dingen. Dat klinkt als een heel Amerikaans verhaal. Heeft dat ook een Nederlandse relevantie?

Lange Frans: “Ik denk dat er heel veel mensen zijn die in God geloven en tegen kindermisbruik zijn.”

Rudy: “En daar staat QAnon voor?

Lange Frans: “Dat weet ik niet, maar ik denk dat er heel veel mensen zijn die in God geloven en niet van kindermisbruik houden.”

Rudy: “Wat betekent QAnon, een Amerikaanse theorie, voor jou?

Lange Frans: “Daar ga ik het helemaal niet over hebben, daar ga ik het helemaal niet over hebben.”

Rudy: “Waarom niet?

Lange Frans: “Je bent heel vervelend aan het doen op dit moment. Je bent heel vervelend aan het doen. Ik zeg net: ‘Daar gaan we het niet over hebben.’ Ik heb net antwoord gegeven op je vraag. Ik denk dat hier mensen zijn die heel erg van God houden en tegen kindermisbruik zijn.”

En dan: “Ik ga weg, ik vind dit helemaal niet leuk.”

Het fragment:

Foto: NOS

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen