‘Paul de Leeuw narrig omdat RTL-succes uitbleef’

Het besluit van Paul de Leeuw om zijn exclusieve contract met RTL te verbreken, zal te maken hebben met het feit dat zijn commerciële overstap niet zo’n succes is geworden. Dat stelde Angela de Jong gisteren in Op1. Paul en RTL gaan een jaar eerder dan gepland uit elkaar. “Hij is er nu denk ik zelf ook achter gekomen dat RTL niet zijn natuurlijke thuis is. Ik kan me goed voorstellen dat hij toch enigszins narrig was, want het succes bleef uit bij RTL“, aldus de opiniediva van het AD.

Heeft ze er met RTL over gebeld? “Na de paar columns die ik deze week heb geschreven is RTL nou niet de eerste die mij belt over een aantal dingen.”

Gelukkig weet Angela ondanks dat wel hoe het zit. “Hij was gehaald voor grote zaterdagavondshows, die zijn er ook wel geweest, maar die hebben niet heel veel indruk achtergelaten. De kijkcijfers waren ook niet broekscheurend. Er waren wat plannen voor het nieuwe seizoen en die gaan niet door.”

Angela denkt dat Paul teruggaat naar de NPO. “Paul is natuurlijk een VARA-man pur sang. Hij is daar groot geworden en past naadloos in de traditie. Het is niet de eerste VARA-man die niet lukte bij een commerciële omroep.

Hij moet zich dan wel vernieuwen, vindt Angela. “Toch weer bij de publieke omroep. Dat heb ik al een paar keer geschreven. Als je Paul de Leeuw ergens neerzet, weet je wat je krijgt: een vlabad waar mensen in verdwijnen. Heel leuk, maar dat kennen we wel. Dat hebben we al tien jaar gezien.”

De Kleinste Tv-show

Collega-tv-kenner Ron Vergouwen merkte op dat Paul niet al zijn tv-ideeën erdoorheen heeft gekregen bij RTL. Hij wijst op De Kleinste Tv-show, een soort talkshow in iemands huiskamer. “Het was een groot mooi plan, daar waren ze erg enthousiast over, maar het is er uiteindelijk niet van gekomen. Misschien zoekt hij het meer die kant op en dat hij wil gaan nadenken over meer vernieuwende dingen.

De grote shows die hij bij RTL deed waren eigenlijk gewoon voortzettingen van dingen die hij ook bij BNNVARA deed, maar het vernieuwende programma dat hij ernaast heeft gemaakt – Pauls Nummer 1 Show – was niet zo’n heel groot succes, dus je ziet toch dat de kijker het lastig vindt om Paul in dezelfde rol als bij de NPO te plaatsen bij RTL.”

Achter de schermen zullen er echt wel gesprekken geweest zijn van: hoe gaan we met elkaar door en is dit de juiste vorm? Aan de vorm hebben ze nu wat gedaan.”

Lees ook: Paul de Leeuw en RTL 4 verbreken exclusieve contract (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen