Coronadebat Shownieuws woedt verder: ‘Nee, Albert!’

Nu het SBS 6-programma Shownieuws in een talkshowjasje is gestoken, is het openingsnieuws ineens niet meer het scheidingsleed van Leontine Borsato of het lege leven van Sylvie Meis, maar het coronavirus en het aanhoudende debat over de maatregelen. De sterren van de showrubriek zijn allemaal net terug uit Ibiza, Saint-Tropez en Marbella, zagen de mensen daar mondkapjes dragen en vinden zichzelf nu relevante ervaringsdeskundigen. Gisteren woedde het coronadebat verder.

Patty riep bij haar terugkeer uit Ibiza al direct op tot een mondkapjesplicht in Nederland en veel van haar collega’s zijn het er wel mee eens. Ze zijn het echter niet allemaal eens met de rol van Mark Rutte.

Albert Verlinde riep gisteren tégen een vervroegd ingrijpen van Rutte te zijn, maar gisteren kwam Bart Ettekoven daar op terug nu bekend is dat er morgen weer een coronapersconferentie is.

Bart: “Ik vind het wel goed dat hij terugkomt. Ik zag Albert hier gisteren in de uitzending vertellen dat hij het belachelijk vond dat de schoolmeester terugmoet, maar we zijn nou eenmaal een kleuterklas, hoe vervelend dat ook is, en de meester moet toch weer even roepen dat we allemaal stil moeten zitten. Ik vind het heel goed dat hij terugkomt.”

Hij wijst ook op de corona-uitbraak in Rotterdam. “Enorm en echt wel schrikbarend. Ze raden zelfs af om naar Rotterdam toe te gaan als je naar een terras wil.”

Patty: “Ik denk dat er donderdag een mondkapjesplicht wordt aangekondigd. Rutte komt niet voor niks terug van vakantie.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen