Coronadebat Shownieuws woedt verder: ‘Nee, Albert!’

Geplaatst op wo 05 aug 2020 om 10:00

Nu het SBS 6-programma Shownieuws in een talkshowjasje is gestoken, is het openingsnieuws ineens niet meer het scheidingsleed van Leontine Borsato of het lege leven van Sylvie Meis, maar het coronavirus en het aanhoudende debat over de maatregelen. De sterren van de showrubriek zijn allemaal net terug uit Ibiza, Saint-Tropez en Marbella, zagen de mensen daar mondkapjes dragen en vinden zichzelf nu relevante ervaringsdeskundigen. Gisteren woedde het coronadebat verder.

Patty riep bij haar terugkeer uit Ibiza al direct op tot een mondkapjesplicht in Nederland en veel van haar collega’s zijn het er wel mee eens. Ze zijn het echter niet allemaal eens met de rol van Mark Rutte.

Albert Verlinde riep gisteren tégen een vervroegd ingrijpen van Rutte te zijn, maar gisteren kwam Bart Ettekoven daar op terug nu bekend is dat er morgen weer een coronapersconferentie is.

Bart: “Ik vind het wel goed dat hij terugkomt. Ik zag Albert hier gisteren in de uitzending vertellen dat hij het belachelijk vond dat de schoolmeester terugmoet, maar we zijn nou eenmaal een kleuterklas, hoe vervelend dat ook is, en de meester moet toch weer even roepen dat we allemaal stil moeten zitten. Ik vind het heel goed dat hij terugkomt.”

Hij wijst ook op de corona-uitbraak in Rotterdam. “Enorm en echt wel schrikbarend. Ze raden zelfs af om naar Rotterdam toe te gaan als je naar een terras wil.”

Patty: “Ik denk dat er donderdag een mondkapjesplicht wordt aangekondigd. Rutte komt niet voor niks terug van vakantie.

Foto: SBS
33 Reacties op “Coronadebat Shownieuws woedt verder: ‘Nee, Albert!’”


 1. Suckerpunch, de enige en de echte

  Boeiend

 2. Pietje

  Leuk, in de nieuwe Shownieuws-setting kan je de schoenen en de benen van de mensen aanschouwen. Mooie schoenen en laarzen Airen en Patty!

 3. man pan

  Maar als Albert Verlinde donderdag weer aan de desk zit zal hij natuurlijk verklaren dat het zo goed van Mark Rutte was om zijn vakantie af te breken en het volk toe te spreken. Ben met Joop vd Ende eens, eng ventje, brrrr…

 4. Dominic

  Was een leuke afwisselende show.

 5. Haha

  Slimme zet van Shownieuws om de desk zo op te stellen. Ik voel me sinds jaren weer aangetrokken om het programma weer te gaan kijken. Wat me altijd heeft gestoord aan Shownieuws is de onoprechte interesse van de deskundigen die gewoon hun gerepeteerd tekstje opdreunen. Als ze dat een beetje er uit kunnen krijgen ben ik weer van de partij als kijker.

 6. Mart

  Hou toch op met die idiote mondkapjes. Door die schijnveiligheid voelen we ons nog ‘veiliger’ en lappen we de overige regels aan onze laars. Let maar op.

  Voel je niet veilig, zet dan zelf zo’n ding op je kop en hou je kop.

 7. Opa

  Wat een stel zichzelf overschattende nitwits bij elkaar.
  Ze lijken allemaal de wijsheid in pacht te hebben en hebben geen idee van de schade die ze veroorzaken. Het zou verboden moeten worden.

 8. man pan

  Mondkapjes in matig-slecht geventileerde binnenruimte hebben zin, buiten niet.
  Lees net dat er een uitbraak is in een stripclub op Wallen, 10 werknemers besmet. Maar goed, probeer nu maar eens alle bezoekers te traceren…

 9. Opa II

  Nee Albert, bij jou zit de negatieve associatie in het bloed. Zodra Rutte in beeld komt, schiet jij in paniek omdat je maatregelen, die jouw verdienmodel ondermijnen, niet wenst. Of die maatregelen voor het algemeen belang noodzakelijk zijn, maakt jou niets uit. Jij denkt alleen aan jezelf.

 10. quibuus

  Als je de ogen dicht doet dan lijkt het net of die Truffels van Shownieuws de krant van gisteren aan het voorlezen zijn en daar heeft het slechte decor niets mee te maken……………..

 11. johan

  van camping na kermis zender.

 12. Dyonisos Hypoxie

  “Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het dragen van mondkapjes aanzienlijke gezondheidsproblemen met zich mee kan brengen. Uiteenlopend van hoofdpijn en misselijkheid tot kooldioxide-ophoping in het bloed en hypoxie. Dit laatste – zuurstoftekort in de weefsels – kan tot levensbedreigende complicaties leiden.”
  Hellup, waar moeten we NU weer bang voor zijn? STERF MENSCH! STERF! LINKSOM OF RECHTSOM.

  Twee vliegen in 1 klap voor de sluipmoordenaars van De Nieuwe Satanische Wereldorde.
  Het CO2-probleem opgelost (ingeslikt) en de veroorzakers van dat probleem stervend in onwetendheid, want nare zaken en gekkies complotten, daar wil een fatsoendelijk mens toch niet van weten? Trouwens, zo slecht kunnen onze regenten niet zijn? Ja toch, nee toch?

 13. Wilfred Degens

  Wanneer een man per ongeluk op Venus geboren is, d’enkt hij met een clit. Albertine is zo een.

 14. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  Niks mis met een mondkapjesplicht. Dat vergroot het bewustzijn en dat lijkt me een goede zaak.

 15. Mark

  Leuke nieuwe setting en kijkt ook beter weg. Alleen de naam van het programma moet anders want dekt op deze manier niet meer de lading…..

 16. rob

  percentueel gaan die besmettingen nergens over. Er zijn meer testen, meer niet. Eerst werden we lastig gevallen met dagelijkse cijfers betr. mensen op de IC en aantal doden ( waarvan niet eens vaststond dat ze door het virus waren overleden) en nu dat aantal weinig meer voorstelt gaan we over met het vermelden van het aantal besmettingen. Dat zijn tenminste nog cijfers!!! What’s next?

 17. The Mask

  @Dyonisos Hypoxie
  wo 05 aug 2020 om 10:46

  Het verhoogt ook het risico op een hartinfarct tgv de door jou genoemde complicaties.
  Zeker bij bekend hartfalen.

 18. Ron

  Mondkapjesplicht gaat er niet komen. Helpt niet, is schijnveiligheid en dat moet je niet willen. Als het er komt is het alleen in binnenruimtes waar je de 1,5 meter niet kan garanderen. In de buitenlucht heeft het geen zin, punt.

 19. Abij

  Mark Rutte had beter op vakantie kunnen blijven we zijn weer helemaal bij door onze show virologen !

 20. Ric

  Lock down voor Nederland. Dat heeft Nederland zelf naar gemaakt. Leven van iedereen is belangrijker dan vakantie. Geduld is een schone zaak. Rutte doe je werk waar je voor word betaald.

 21. Takki Tokki

  Kan iemand die vloggers eens goed tegen het licht houden, ik word er niet goed van dat ze op hun platform maar blijven roepen dat ze zich zo goed aan de regels houden en dat ze een voorbeeld zijn (alles voor het geld en de likes bahbah)
  In werkelijkheid hebben ze er gewoon schijt aan en brengen ze anderen in gevaar!!
  Neem die ex van Enzo Knol,die brengt met haar asociale en egoïstische gedrag de oma(80jr en copd) van haar nieuwe vriend in gevaar!!

 22. Teuntje

  Wat heeft Arian kromme poten heeft ze te lang op een paard gezeten??

 23. G.ossip

  De Burgermeesters grijpen de macht,het is een ware schande en pure staatsterreur wat er nu gebeurd, daarbij meer testen betekend ook dat de kans groot is op meer positieve virus gevallen,tja gek he.

 24. Merel

  Zij gaan met zijn allen naar Ibiza enz., nemen corona mee terug en beslissen nu dat wij aan de mondkapjes moeten.
  Waarom zijn ze niet thuis gebleven?

 25. G.ossip

  Vliegvakantie had nooit gemogen met alles wat we achter de kiezen hebben,die gene die het vliegtuig hebben gepakt deze zomer voor vakantie zijn associaal en egoïstisch.

 26. Think again

  Dat klinische felle wit doet pijn aan mijn ogen.

 27. steef

  tout bekend nederland heeft lekker aan de costas vertoefd en gaat nu de rest van doorwerkend nederland de les lezen. hou toch op met zn allen

 28. Karin

  Waren die vakanties werkbezoeken op kosten van de werkgever? Haha…

 29. Ikke

  Jezelf aan de regels houden, THUIS blijven en vak. Vieren in eigen land, veel dove mensen in Nederland. Gaan lekker met velen wat corona halen in de verre landen en als de crisis terug komt krijsen die om het hardst. Weten bij terug komst precies hoe het moet, hebben het zelf gezien in de verre oorden. Wijsneuzen die erg dom zijn.

 30. Mike

  Fuck Off met die belachelijke mondkapjes.

 31. ik allah ben de grootste l

  ik stel voor alles van shownieuws voor eeuwig en twee dagen een corona kuurtje volgen .zijn we gelijk van die ziekelijke personen af

 32. Corona-hoax

  Schijnt dat een wespensteek “fataal” kan zijn.
  Morgen zullen Mark en Hugo dan ook een ‘lock down’ aankondigen. Minister de Jonge zal, aldus anonieme bronnen in Den Haag, melden dat we in deze “situatie” zullen blijven totdat er een vaccin is tegen de dodelijke wespensteek.

  Het bedrijf dat de allergie-tests maakt heeft haar productie opgevoerd na toenemende vraag van ziekenhuizen.
  In Brabant is al een man positief getest op wesp20-virus zoals het WHO het bestempeld heeft.

 33. Dorine

  Veel mensen met onnatuurlijk grote neusgaten worden overdreven hyper, strijdlustig en hysterisch. Hoe zou dat nou komen Albert!?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.