Humberto Tan haalt uit naar BN’er-manager René Smit

Geplaatst op do 13 aug 2020 om 8:50

Humberto Tan ergert zich aan een artikel van het voetbalblad Voetbal International over de teloorgang van Nathan Rutjes als benaderbare voetbalheld. Dat laat hij weten op Twitter. De overenthousiaste Nathan was altijd makkelijk bereikbaar voor de media, maar als je populariteit té groot wordt, dan heb je op een gegeven moment een manager nodig. De Roda JC-ster heeft echter wel een héél slechte manager aangetrokken, namelijk die van Kim-Lian van der Meij. Geen goede keuze, vindt Humberto.

VI-journalist Geert-Jan Jakobs zet in zijn artikel ‘Waarom Sparta-cultheld Nathan Rutjes geen interview in VI heeft‘ heel helder uiteen dat een manager het behoorlijk kan verpesten voor een artiest, of in dit geval een sporter.

Het is echt een drama hoe manager René Smit van bureau The Right Place journalisten aan een lijntje houdt en de boel traineert. Vakkundig weet hij het sympathieke gevoel rondom Nathan om te vormen tot één brok ergernis.

Ergernis

Die ergernis is voelbaar in het artikel van Geert-Jan, die niet kan verbloemen dat hij óók een beetje teleurgesteld is in Nathan. Waar de journalist vroeger altijd direct contact had met Nathan, blijft de sporter hem nu maar verwijzen naar die tenenkrommend slechte manager.

Het lijkt via die manager welhaast onmogelijk om een interview te regelen met Nathan. René heeft er namelijk een handje van om zich niet aan afspraken te houden en niet terug te bellen, blijkt uit het VI-artikel.

VI is klaar met Rutjes

Na een maand van verwoede pogingen stemt René alsnog in met een interview. “Wel op voorwaarde dat het wegblijft bij familie en vrienden qua opzet. Ook willen we vooraf de gehele tekst zien en de mogelijkheid hebben tot wijzigen inclusief koppen“, meldt hij dan.

Belachelijk, vindt de VI-journalist. “Voor Diego Armando Maradona hadden we het beslist overwogen“, zegt hij. Maar natuurlijk niet voor een B-voetballer, hoe sympathiek hij ook is. “De Rutjes-trein raast verder, maar dan wel zonder VI.

Humberto

RTL-ster Humberto Tan vindt het jammer dat Nathan op deze manier het slachtoffer wordt van zijn manager. Hij vindt het VI-artikel wel heel erg negatief over de voetballer.

Humberto: “Rutjes doet niet mee met een interview en daarom dit stuk? In wiens belang precies? Of is de ‘journalist’ in kwestie beledigd dat Rutjes een agenda heeft? Zelfs Rutjes zoon wordt in dit wraakzuchtige stukje erbij gesleept. Rutjes heeft een slechte manager… wat is het excuus van VI?

Slechte manager

René Smit is volgens Humberto dus een slechte manager. Andere BN’ers die zijn bedrijf The Right Place begeleidt zijn Miljuschka Witzenhausen, Herman den Blijker, Dyantha Brooks en Marlayane Sahupala.

Pijnlijk genoeg voor René Smit prijkt een foto van Humberto groot op de website van zijn managementbureau. Op die foto poseert hij namelijk met één van die BN’ers die hij vertegenwoordigt: Herman den Blijker.

René vertelt op zijn LinkedIn-pagina dat hij vroeger ook voor Humberto heeft gewerkt. “We verzorgden jarenlang de muzieksamenstelling en optredens voor RTL Late Night met Humberto Tan“, is er te lezen.

Nou, zo’n samenwerking zit er in de toekomst niet meer in.

Kim-Lian met haar manager René Smit:

 

View this post on Instagram

 

Koffie drinken met mijn manager…@rene.smit Gezellig jóh! 🙄😂 #wiehebikaandelijnhallohallo ??? #bellenddoorhetleven 🤙

A post shared by Kim-Lian van der Meij (@kimlianvdmeij) on

Foto: YouTube, SBS
23 Reacties op “Humberto Tan haalt uit naar BN’er-manager René Smit”


 1. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  René Smit ziet er exact uit zoals je van een foute manager verwacht.

 2. Peter de Koning

  Hij heeft ook een geweldige stal.

 3. Boris

  Zelden heb ik zo’n zielig verhaaltje gelezen van een journalist. Een voetballer wil niet per se meedoen aan een verkiezing en de journalist krijgt daarna alle ruimte om al zijn woede en frustratie neer te schrijven. Vroeger was VI een aantoongevend voetbalmedium. Nu is het veranderd in een clickbait-machine die met rancuneuze, subjectieve en slecht schrijvende journalisten op het niveau is gekomen van de zo gehate knip-en-plak-sites.

 4. Elmar Mol

  Ach René Smit. Die kan je om een boodschap sturen.

 5. Minder of Mirjam

  Waarom heeft Kim-Lian een manager nodig? Ze heeft toch nooit wat te doen behalve 1 talpa quizje

 6. Paul

  Ik lees: Omlaag gevallen RTL C ster.

 7. anonymous

  Nou, goeie manager ook, kijk naar de carriere van Kim Lian. 😂😂

 8. Remi

  Wie is die badmuts ?!

 9. Brian

  Geestig, want de dochter van René Smit heeft samen met de dochter van Humberto een eigen “bedrijf”.

 10. Charlie21

  Is het niet René geweest die Humberto de hand boven het hoofd heeft gehouden tijdens al zijn affaires? Gevaarlijk spel en niet loyaal.

 11. ZeerNetteDame

  Die Nathan met zijn achterlijke haardracht en fake positivisme komt menigeen inmiddels de strot uit. Hij is net zo nep als Maxim Hartman de zelfverklaarde halvegare oerman.

 12. peter

  hahahahaha, laat me niet lachen, wat moet een B-voetballer en een C-tv presentatrice, zonder presentatieklus, nou met een manager. Lachen dit.
  Ik snap dat een Linda de Mol bijvoorbeeld, een manager heeft, maar kom op zeg Nathan en Kim-Lian whahaha.

 13. Irene Platform

  OMG het proto type Manager haha fout typje…

 14. Roderick

  Die glimmende hypocriete liegende vleespet kan ik niet zien.

 15. MediaPrak

  Rene Smit… Waar ken ik ‘m ook al weer van?, Ohja van Warner Basart(De beruchte Hofstede in Bussum). Toen nog met haar..! Zijn voorkeur voor de zgn B en C sterren moet hij daar hebben opgedaan. De enige echte deal die hij daar ooit gemaakt heeft is het’ schaken’ van een secretaresse. Het is echt een man van 12 ambachten en 13 ongelukken, zie Linkedin. Mijn god wat is hij slecht opgedroogd. Lijkt mij echt zo’n mannetje welke voor de deur van Studio 21 probeert ‘talentjes’ van De Voice, WWM en dergelijke zang wedstrijdjes binnen te hengelen. Ouders? Vergeet niet om een recente VOG te vragen!

 16. Jordi

  Smit is altijd een onbetrouwbare vent geweest. Al in de tijd dat hij nog Char managede. Oneerlijk, slechte naam in de markt en onsympthiek.
  Is er met ellende en een redelijke oprot premie bij RTL uitgegooid.
  Kwam toen via U-bocht weer terug door de artiesten van Tan te regelen.
  Te grote broek voor een middelmatig manager.

 17. Teuntje

  Wie is Tan om uit te halen naar een ander laat de vreemdgaander zich eens houden bij zijn eigen shit

 18. Hopsakees

  Hoe kan je nou bestaan van die percentages die al deze ‘sterren’ opleveren?
  De enige die nog wat oplevert misschien, is Herman den Blijker.
  Maar die is slim genoeg om niet al zijn deals via zo’n Rene te laten lopen.

 19. WIM

  Voor wie nog een onbetrouwbare manager zoekt , zijn naam is inmiddels bekend !

 20. henk

  Zo die kan ook weer een andere baan zoeken.
  Veel succes.

 21. Hans v K

  René Smit staat binnen de tv wereld vooral bekend als een onbetrouwbare hielenlikker. Iemand die het slijmen naar een welhaast professioneel niveau heeft getild en die vooral bezig is met ‘een bakkie doen’ met de ‘juiste’ mensen. Iemand die aardig lijkt maar gerust een dolk in je rug steekt als hem dat goed uitkomt.

 22. Carl

  Al die managers zijn afschuwelijk. Die broer van Wendy van Dijk, Xenia Kasper, bureaus als The Fame Game, stuk voor stuk zijn het arrogante types die alleen maar ergernis opwekken met hun onbeschofte gedrag. Yolanthes oude manager Arlette Lerby werd unaniem gehaat. Hele harde en ongename vrouw die het schofferen van anderen tot een ware kunst had verheven.

 23. Roel Veltmeijer

  Oembertoh zou ook een manager moeten nemen. Iemand die managed dat Oembertoh niet te vaak vreemd gaat. Goeienafent.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.