Roderick Veelo: ‘Pers moffelt Marokkanenprobleem weg’

Geplaatst op do 13 aug 2020 om 9:20

RTL-journalist Roderick Veelo vindt dat de media het Marokkanenprobleem wegmoffelen. Politiek en pers kijken weg van het wangedrag van Marokkaanse reljongeren. Dat schrijft hij in zijn column op de site van RTL. Door de jaren heen zijn we steeds minder gaan lezen over de problemen met Marokkanen, constateert Roderick. “Politie, lokale bestuurders en ook de pers spraken steeds minder van Marokkaanse probleemjongeren, maar van ‘jongeren’, ‘tieners’ of ‘raddraaiers’“, klaagt hij.

Zo verdwenen Marokkaanse probleemjongeren gestaag uit de officiële en journalistieke berichtgeving, vervolgt Roderick. “Uiteraard een bewuste keuze met als argument het willen tegengaan van een stigmatisering van alle Marokkaanse jongeren.”

Het Marokkanenprobleem is er echter nog steeds, of de pers dat nou wil of niet, zegt Roderick. “De werkelijkheid past zich maar moeilijk aan de wensen van zijn beschrijvers aan. Stigmatisering tegengaan is natuurlijk een mooi streven, maar maakt weinig kans als de werkelijkheid van alle dag niet verandert.”

Roderick komt met een hele rij voorbeelden van Marokkaans geweld. Het moet afgelopen zijn met het verzwijgen van het probleem, vindt hij. “En het probleem zijn Marokkaanse reljongeren.

Eerst benoemen en dan aanpakken, adviseert Roderick. “Omdat het elimineren van dit wangedrag het beste wapen is tegen discriminatie en onderling wantrouwen.

En omdat het na 30 jaar een keer afgelopen moet zijn met de buitensporige ellende die groepen Marokkaanse reljongeren de samenleving aandoen.

De column van Roderick Veelo leest u op de RTL-site.

Foto: RTL
114 Reacties op “Roderick Veelo: ‘Pers moffelt Marokkanenprobleem weg’”


 1. Flexi

  Trump fan dan weet je het wel met zijn Marokkanen obsessie.

 2. Henny Huisman

  Bij ons in Zaandam zitten ze tegenwoordig ook. Zolang ze maar met hun fikken van Snuitje afblijven en niet mijn Rolex komen stelen doen ze maar.

  Daar wil ik best over komen vertellen in een talkshow vanavond. Je kunt Lia bellen voor een afspraak.

 3. Peter

  Fijn dat hij dat benoemd want er rust een taboe op dit onderwerp met allemaal verzachtende woorden en synoniemen. Niet alles over 1 kam maar er zitten wel rotte appels tussen. Ook de berichtgeving over de vermoorde Bas was erg mild. Te mild voor deze misdaad.

 4. Henk@

  Zolang ze een dubbel paspoort hebben is het een Marokkanenprobleem anders natuurlijk niet.

 5. shrink

  Roderick Veelo, ooit een gerespecteerd journalist, nu helemaal in de ban van alt-rechts en een racistenvriend. zoals heel veel kale mannen. Waarom lezen we daar nooit wat over? Het probleem zijn de KALE MANNEN!
  Dat deze kale meneer nog een podium krijgt op RTL, is een schande.

 6. Margriet

  Hallo Margriet hier. Dit mag je niet zeggen! Het is een leugen. Kijk mijn talkshows maar terug. Daar hebben wij het nooit over problemen anders dan veroorzaakt door witte mensen.

 7. Paul

  Wat een onzin verkondigd die kale knakker.

  O wacht, het is leugenverspreider RTL.

  De kranten staan bol van zowel wit als zwart TUIG.

 8. Corry Jankbal

  De term “wangedrag” lijkt mij misplaatst. Het is zware criminaliteit en pure straatterreur.

  En niet alleen 99% van het laffe schijnheilige journaille, maar ook de Overheid en de politie kijken de andere kant op, of stoppen alles in de doofpot.

 9. Peter

  Een groot deell van de lezers van mediacourant is of heaumeau (like me) of een redactiemeisje die nat wordt van Dave Roelvink. ALs je bij de eerste groep hoort kun je het alleen maar eens zijn met roderick, anders daag ik je uit hand in hand te gaan lopen met je vriend in nieuw west of oost. Succes.

 10. Minder of Mirjam

  Extreem rechtse Roderick Veelo werkt voor RTLZ, een zender met 40 kijkers per uitzending. Zeg maar het aantal stemmers op de PVV gedeeld door 1000.

 11. ropart

  de meeste van die lui zijn salafisten, nou dan weet je het wel!

 12. Jan de 💩

  Met zo’n biljartbalhoofd moet je het fatsoen hebben om van de TV weg te blijven .

 13. Huismaker

  Net als Black Lives Matter ? Dat is discriminatie. Daarom All Lives Matter. Iedereen telt mee in dit leven. Chinezen, Australiërs, Denen, Afrikanen, Argentijnen, Canadezen. Dus voortaan All Lives Matters. Iedereen op deze planeet.
  En Veelo zegt iedere week rake dingen op de TPO Podcast. Terwijl de politiek en mediakartel ons bang willen blijven maken over de tweede of derde golf (hoeveel griepdoden zijn er dit jaar ?), worden andere zaken compleet onder het tapijt geschoven. En kritiek ? Dan weer het ouderwetse “Trump, Trump, Trump en Trump”. Of “Die-Wilders” (de man die ECHT de zorgsalarissen wil verhogen). Kijk eens hoe laf iedereen van de coalitie gisteravond wegrende bij de stemmingen.

 14. Maarten

  Op het terras zitten met een pizzapunt en witte wijn is inderdaad een privilege van met name ons blanken. Menig kleurling weet gewoon niet hoe ze zich moeten gedragen en genieten op een terras. Net als met het strand ook daar weten ze zich niet te gedragen en te genieten. Altijd weer stoer doen, trots wezen, rotzooi trappen, stelen, ruzie maken, messen bij zich hebben, steekpartijen en schietpartijen.

  Wij blanken gaan naar het strand of het terras om te genieten en nemen geen kapmes mee of zijn op zoek naar ruzie. misschien is het woord privilege niet zo geschikt in deze want de kleurling kan natuurlijk dit ook allemaal doen echter zit het niet in hun dna om te genieten. het zal iets zijn met hun cultuur en/of geloof waardoor zij niet kunnen genieten van simpele mooie dingen op zonnige dagen.

  Als je toch weer de beelden ziet in Nederland en Belgie vraag ik me echt af wanneer de politiek hier eens het beestje bij de naam gaat noemen en zero tolerance op los laat. daarbij stoppen en zelfs de migratie terugdraaien zodat we weer een gezellig en veilig land worden want als je nog niet meer veilig naar het strand kan gaan om te genieten van het mooie weer dan zijn we echt te ver af gegleden.

  Het moet nu stoppen, deze culturen van deze kleurlingen zijn niet verenigbaar met onze cultuur dat is nu wel gebleken de afgelopen 50 jaar, stop met je eigen bevolking kapot te maken en kom voor ze op Rutte en co.

  Genoeg is genoeg.

 15. Gerda

  Net zo min, alsdat ze over andere nationaliteiten spreken. Daarom ben ik ook zo boos op BLM . Nederland is juist goed op weg. Het deugt niet als in de media over de nationaliteit wordt gesproken, evenmin als over de huidskleur. Het is niet nodig, dat kan men bij OM en ministeries wel bezien en wat er mee moet gebeuren. BLM doet alsof iedereen stigmatiseert en het tegendeel is waar..

 16. Viola

  Ik ben helemaal klaar met Marokkanen,sorry voor de goeien.Strafkampen moeten ze oprichten.Normen en waarden leren.Liegen is hun geloof.

 17. L

  Helemaal mee eens! Argument om het niet te doen is dan altijd: maar wat doet de afkomst er toe? Nou, heel veel juist! Probleem benoemen is juist belangrijk.

 18. Lachgas

  Nu worden dus alle jongeren gestigmatiseerd.

 19. SafiraAbadi

  marokanen zijn niet de probleem dat zijn stinkaaskoppen jullie moeten de koran lezen want wij gan macht overnemen withaar heb gelijk kan je bereiden want wij komen allah akbar wolla wolla

 20. Sjaakie

  Roderick heeft helemaal gelijk

 21. Maika

  @SafiraAbadi als jullie de macht zouden hebben zou je niet eens weten wat je ermee moet doen, jullie zijn te stom om te poepen met je gay tasjes.

 22. Annoniemus

  Dit is ook de reden dat hoe dan ook er een keer een massale volkswoede ontstaat en is de burgeroorlog een feit in ons ooit zo mooie landje !#hetgaatgebeuren

 23. aldus

  3e generatie en heet en is dus Nederlander. Je hebt problemen met Nederlanders Roderick. Benoem dat dan ook zo.

 24. Geitje Gerrit

  Bij mij in de buurt wonen ze niet dus ik heb geen uitgewoonde anus

 25. koning hassan

  net een nieuwe jas gekocht bij zeeman en die was helemal niet duur

 26. Mappy

  Er zijn ook goede marokkanen. Ze staan alle 5 op de site van het ministerie van justitie.

 27. MM

  Gisteren nog lekker Marokkaans gegeten.
  Ik had een pizza gestolen bij de Jumbo

 28. Klaas

  Ik vraag me altijd af wat er in die gay nektasjes van hun zit, extra stevige condooms voor al het anale werk, plattegrond met gay ontmoetingsplekken, wapens, geiten lokfluitje, geen idee. Weet iemand wat er in zit ?

 29. Sapperdeflap zeg!

  Mensen als Baudet, Veelo en Wilders vinden huidskleur en/of afkomst van relschoppers belangrijker dan de overlast en criminaliteit. Dit zegt veel over hun bekrompen gedachtegoed en vreemdelingenhaat. De politie moet meer mogelijkheden hebben om tuig ongeacht afkomst hard aan te pakken (wie niet luisteren wil, moet maar voelen). Bovendien moet wangedrag en criminaliteit niet worden beloond met taakstrafjes, maar straffen die bewezen effectief zijn.

 30. Melchett

  Alt-Roderick Veelo loopt zich warm voor een plaatsje op de lijst van Thierry…

 31. Xxxx

  Waarom denk je dat al die Marokkanen hier wonen? Omdat ze in hun eigen land uitgekotst zijn of worden.

 32. Xxxx

  En niet te vergeten voor de poen. Niet omdat ze Nederland zo’n leuk en lief landje vinden.

 33. Xxxx

  En als ze dood gaan willen ze hier niet tussen de varkens worden begraven nee dan moeten ze, liefst dezelfde dag nog, naar Marokko worden gevlogen. Dan is hun vaderland ineens heilig. Als je dan zo van Marokko houdt ga je er ook wonen lijkt mij. Heb nooit begrepen waarom ze zich hier moeten vestigen.

 34. Bears’den

  Ergens snap ik de reacties van mensen hierboven en journalisten wel.. Je wilt natuurlijk niet stigmatiseren omdat er écht heel veel normale goeie Marokkanen en anderen niet westerse mensen zijn die wél gewoon meedraaien in Nederland en die verlies je op de lange termijn ook als ze alleen maar bagger en negativiteit mee krijgen..

  Maaaarr, het moet nu maar is afgelopen zijn met dat gepamperde gedrag! Er zijn gewoon veel problemen met Marokkanen en als je door bepaalde wijken in Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Eindhoven, Arnhem ect loopt, dan is dat niet het Nederland wat je graag zou willen zien..

  Er zijn gewoon problemen en die moet je benoemen anders kan je ze niet oplossen!
  En het is niet moeilijk.. Gewoon de kern.. Normen en waarden.. Normale gewoontes..

  Als je een pitbull verkeerd opvoed, krijg je een ramp hond, terwijl als je een pitbull de juiste opvoeding geeft, de beste familie hond wordt.. Dit soort ras hond heeft een slechte naam terwijl het beestje zelf écht niet slecht is!
  Mensen zijn niet hetzelfde, je hebt ook ‘westerse pitbulls’ maar als je gewoon erkend dat sommige rassen een andere bijsluiter hebben, ben je al een heel eind..

  En dit heeft niks te maken dat de ene ras beter of slechter is.. Alle rassen zijn gelijk, maar als je denkt dat iedereen hetzelfde is, maak je een fout..
  Een vis is een vis en van binnen zijn ze hetzelfde, maar een zoet water vis gaat dood als je hem in zout water loslaat.. Dus helemaal hetzelfde zijn ze niet..

 35. Samira

  Voor dit soort tuig past alleen de shariawet, daar zijn ze immers zelf ook liefhebber van. Wanneer je als land diversiteit aan mensen wilt hebben kun je beter ook maar diversiteit aan straffen toepassen dat nauw aansluit bij de achtergrond, geloof en cultuur van deze onaangepaste ratten!

 36. L. Koopmans

  Heeft meneer Veelo de laatste 20 jaar onder een steen geleefd? Het ging in de media alleen maar over Marokkanen en Turken, evt in combinatie met de islam. Gezeur van een boze witte man.

 37. MediaPrak

  Als, je de, toevoeging ‘Marokkanen’ achterwege, laat. Deze wijzigt in ‘kansarme’ of ‘sociaal zwakkere’ dan generaliseer / discrimineer je niet de gehele gemeenschap maar benoem je een sociaal probleem en kan iedere lezer daar zijn eigen invulling aan geven.

 38. Ruud

  Veelo heeft natuurlijk volkomen gelijk.

 39. Maika

  @Bears’den heel veel van die normale goeie Marokkanen zoals jij dat noemt zijn er een aanzienlijk deel het niet eens met onze leefwijze en walgen daar van, alleen zij zetten dat niet om in agressie en crimineel gedrag, zij houden dat binnenshuis. Echter dit is ook een gevaar want ze voeden hun kinderen wel op met deze gedachten.

  Er is maar ene klein deel dat wel echt verwesterd is en zich gedraagt en open staat voor andere zaken en ons accepteert en met ons wil samenleven en iets van Nederland wil maken maar zij zijn helaas zwaar in de minderheid.

 40. Maika

  @MediaPrak leer nou eens dat het geen sociaal zwak arm probleem is maar een cultureel/geloofs probleem. Dat sociale zwakke arme aspect verergert het wel maar is niet de basis voor het probleem.

 41. rolah

  Nee maar nu willen de turken en hier in Nederland begraven worden .Op een stuk grond waar dus alleen turken begraven gaan liggen Maar willen daar natuurlijk niet voor betalen .wat nederlanders dus wel moeten .o.a,de grafrechten .

 42. jmp

  Goed, dus we gaan Roderik Veelo nog minder horen en zien.
  Voor de goede orde: Hij slaat de spijker op z’n kop en heeft alle gelijk van de wereld. Maar de (extreem) linkse media-club gaat dit niet pikken.

 43. Claire

  De criminaliteit, overlast, het schandelijk gedrag, Mocro maffia, de J*den en h*moh*at is evident.
  Het grootse probleem ligt echter bij de laffe incompetente bestuurders, de bange politie en de politiek, zij laten het afweten vind ik en kijken weg. Ze hebben geen idee hoe ze deze zeer ernstige problemen moeten aanpakken. Dit is de rekening van 25 jaar wegkijken en geloof me het wordt alleen maar erger, veel erger.

 44. Garry glamour

  Als de publieke omroep en de meeste politieke partijen er niets van durven zeggen , is het goed dat het eindelijk eens gezegd wordt .
  Ik voorzie een demonstratie op de dam , ( met Femke voorop ) met Akwasi , en het principe 1,5 meter mag voor de zoveelste keer worden geschonden.
  Bij alle rellen van de afgelopen weken zijn de Marokkaanse RELJONGEREN in de meerderheid.
  In de politiek wordt het ook niet benoemd, ( alleen door de PVV en fvd ) de verkiezingen komen eraan en men is bang voor zetelverlies. Oogjes dicht en snaveltjes toe .
  Ik ben ervan overtuigd dat de meeste Marokkaanse mensen zich hier niet happy bij voelen , maar sta eens op en veroordeel het gedrag van de RELJONGEREN .
  Politiek Nederland wordt wakker en hou op met dat politieke correctheid. Ik ben Geen PVV of fvd stemmer maar het wordt tijd voor echte oplossing .

 45. Hageneesje

  Mijn god, waar heeft Roderick gezeten. Er wordt elke dag gepraat over Marokkanen in een negatieve context. Meer praten is amper mogelijk. Ook vandaag zullen we het er weer over hebben mbt Schilderswijkrellen. Maar toen de rellen in Duindorp en andere wijken uitbraken hoorde je deze skinhead niet.

 46. Pauline

  Hij heeft helemaal gelijk en is een van de weinigen die het durft te benoemen. Lichtgetint kunnen ze nog net uit hun strot krijgen maar het zijn over het algemeen K.. Marokkanen en Turken. Ga maar een tijdje in Amsterdam west wonen of in de Schilderswijk die volledig door ze overgenomen is en waar een blanke niet meer over straat durft als het donker is. Dat is de realiteit en weet je …… mijn zoon werkt bij de politie in Amsterdam en hij kotst ook van die groepen maar nee mag zich natuurlijk niet uitspreken want dat is discriminatie. Wat een land zijn we geworden, drama en het wordt alleen maar erger.

 47. Captain Caveman

  Meeste van die jochies zijn zelf doodsbang voor rake klappen. Moeten het hebben van verbaal geweld. Echter is het wel zo dat als je er iets van zegt er METEEN Rasiesime geroepen en staat de politie vrijwel direct op om de alietjes en moo’tjes van dienst te zijn en dat is zo schijnheilig van de autoriteiten om openlijk ten aller tijde partij te trekken voor maroc crimineeltjes en andere allochtone losers! Omdat ze zelf doodsbang zijn voor allochtonen en die angst moet overslaan op de rest van het gepeupel!

 48. G.ossip

  De pers/media moffelt wel meer weg,das niks nieuws.

 49. G.ossip

  Als er in Scheveningen een getinte jongen was neer geschoten ipv de blanke Bas dan was de hel los gebroken,nu ging het om Bas en loopt het met een sisser af,het nieuwe Nederland!!

 50. achtmet

  Maandelijks een topprogramma :Opsporing Verzocht ,met in de hoofdrol (EN)de Lieverdjes uit het RIF gebergte !

 51. Bart

  Roderick heeft hier natuurlijk helemaal gelijk!

 52. HBaz

  De schuld van Wilders.

 53. Humpie

  Verwachten dat de politie wat voor u betekend als er overlast is van straattuig is nihil. Ervaring leert dat ze daar niet van terug hebben. Pak degene met de duurste trainingspakkie aan! Die zijn bang voor vlekjes en vieze handen en verdedigd eerder zijn traningsjasje dan zijn gezicht en torso! Grote bek, liefst vluchten ze naar mama. Daarom altijd zwakkeren zijn de sigaar

 54. j

  Als de meerderheid van de politici en de totale media blijven doorgaan met dit probleem NIET te benoemen, lost het zich nooit op. Het groeit alleen maar.

 55. Deep throat

  RTL is ook de weg kwijt. De vrouwelijke vicepresidentskandidaat (running mate) van Jo Biden heeft een Indiase ( blanke) moeder en een deels Afrikaanse vader met onder meer Ierse voorouders. En dan noemen ze die vrouw ‘zwart’ omdat in de VS mensen die één voorouder hebben met zwarte wortels al ‘zwart’ mogen worden genoemd. Dit dankzij een racistische eendruppelregel die pas bijna 50 geleden is afgeschaft maar in de taal helaas springlevend is. RTL is zo dom en anti-blank dat men gisteren openlijk fantaseerde over de vroege dood van Biden zodat over een, twee jaar de running mate presidente zou worden. De eerste ‘ zwarte’ presidente van de VS. Eerst moet Biden winnen en als hij snel sterft is zij eerder de eerste blanke (vice)presidente in de VS. Ook niet interessant.

 56. Johannes

  Er wordt gepraat over wijken waar Marokkanen alles totaal overheersen en tiranniseren. Dat is ook zo. Bijvoorbeeld rond het August Allebeplein in Amsterdam. Wel, daar moet gewoon het leger ingezet worden. Daar hebben ze het niet van terug. Probleem opgelost.

 57. delta

  Een jongen van begin twintig met een rolex van 25k, het slachtoffer die veel in de gym zit, het slachtoffer die de dader fysiek intimideert en een Roelvink uiterlijk heeft: het maakt mij heel nieuwsgierig . Ik wil heel graag de achtergronden van iedereen weten, voordat ik ga veroordelen. Ik heb iets te vaak crimineel of hooligan geweld in het vakje zinloos geweld zien gestopt worden.
  Natuurlijk heeft Fiets gelijk dat de media sturend zijn. Heel toevallig dat Halsema5 een Marokkaan voor de camera haalt, die hem – zinloos- reanimeert, maar minder op het uiterlijk van de dader hamert.

 58. ome H

  Eind jaren tachtig (!!) vertelde een strafrechtadvocaat uit Venlo mij dat ze van de overheid zo min mogelijk ruchtbaarheid moesten geven aan de etniciteit van hun klanten ….

 59. G.ossip

  Stem de coalitie volgend jaar weg,das de enige oplossing,dit land gaat naar de K.l.o.t.e,smerige dictatuur is het geworden met de burgers systematisch in de wurggreep houden.

 60. Pàkme van Agteren

  Dit zie je ook in Amerika. Volgens de statistieken plegen zwarte mensen 52% van alle moorden. Echter mag je hier (oa door BLM) niets meer over zeggen.

 61. Mark

  Kijk maar eens naar Opsporing Verzocht: 95% is getinte hier en getinte daar; zijn ook allemaal van die Marokkaanse rotjochies die met dure horloges, ringen en kettingen rondlopen of van die dure Gucci gaytasjes en kleding (allemaal gejat of gekocht van de opbrengst van opgeblazen geldautomaten). En natuurlijk de nieuwste iPhones. Laatst was het weer bij Opsporing Verzocht: voor 3 miljoen aan iPhones foetsie op Schiphol. Maak eens een rondgang langs de Marokkaanse jeugd in Amsterdam en je hebt zo minimaal de helft weer terug. Maar ja, dat durft Oom Agent niet: voor je het weet lig je tussen zes planken.

 62. Xxxx

  Dit probleem hebben we “te danken” aan de oud-ministers Hedy d’Ancona en oud minister Jan Pronk. Die wilden destijds in de jaren 80 van de vorige eeuw een multiculturele samenleving. Dat vonden ze zo “leuk”. Nou je ziet het hoe “leuk” het met de Nederlandse samenleving is gesteld. Afschuwelijk wat een land?!

 63. Deep throat

  @Pak me van a…
  Klopt. En BLM zeurt samen met de Volkskrant dat Afrikanen drie keer zoveel aangehouden, opgepakt worden dan blanken per miljoen inwoners. Ze vergeten te vermelden dat Afrikanen vier keer zoveel moorden plegen en ruim 50 procent van de gedetineerden Afrikaans is, terwijl maar 13 procent van de VS-bevolking Afrikaanse wortels heeft. In verhouding en uiteraard getalsmatig komen dus blanken veel meer door politiegeweld om het leven in de VS..

 64. Tonnie

  Mensen vergeet niet dat wat ooit door Beatrix naar NL gehaald is, de minst ontwikkelden waren uit het Rifgebergte van Marokko. Velen hebben zich aangepast en ontwikkelt, maar huidige generatie is ellende. Mama thuis spreekt geen enkel woord NL, papa vind t allemaal wel prima en speelt met oude vrienden een kaartspel in koffiehuis. Ondertussen ondervinden de jongeren dat ze met ellende meer kunnen verdienen dan met hard werken en daar is de ellende. Het wordt vervolgens met mantel der integratie liefde omwikkelt en omdat ze NL paspoort hebben en hier geboren zijn worden het opeens nederlanders en is alle kritiek racisme. Cijfers liegen er niet om. Marokkanen zijn over vertegenwoordigt in criminaliteit. Zelfs in Marokko komen ze er haast niet meer in, tenzij de drugsgelden gebruiken en in alle weelde kunnen leven.

 65. Teuntje

  Roderick durft het te benoemen

 66. maatje te groot

  Ach ik zag deze week Bureau Burgwallen. En vroeger Opsporing Verzocht. En onlangs nu de moord op het strand voor een horloge. Do I need to say more..?

 67. maatje te groot

  G.ossip. Je kunt stemmen wat je wil. Het isdte laat. Ratten krijg je nooit meer weg. Vraag maar de ongedierte verdelger. Helaas..

 68. PJV

  Die hele multikul is 1 grote ramp voor Nederland. Het haalt virussen en criminelen binnen en veroorzaakt doden op zomerse dagen. Kijk maar naar wat er in Amsterdam is gebeurd en hoe die verschrikkelijke rapmuziek ervoor heeft gezorgd dat ze Amerikans ghetto gedrag proberen na te doen op onze ooit zo mooie stranden.

  Stem verstandig in 2021!

 69. kees zonder vrees

  Voor allen die weer zeggen dat het derde generatie zijn en dus nederlanders,waarom zwaait men dan massaal met de marokaanse vlag?Waarom zegt men massaal dat ze zich marokaan voelen?Snap niet dat er nog steeds mensen zijn die het niet willen inzien en dit tuig verdedigen.Hier een paar linkjes van filmpjes door de daders zelf trots op twitter gedeeld
  https://twitter.com/i/status/1293853333975859200
  https://twitter.com/i/status/1293687117978243072

 70. Maika

  Het Rif, de schilderswijk van Marokko.

 71. Koeman

  Er rust een taboe op het benoemen hoe allochtonen ons land verpest hebben. Feit is dat we de helft minder belasting zouden betalen, gratis zorg zouden hebben en bijna alle gevangenissen konden sluiten als we dat volk niet hadden toegelaten. Inmiddels hebben oernederlandse jongeren geen toekomst meer en worden ze achtergesteld op iedereen met een kleurtje.

 72. anonymous

  Hij heeft wel gelijk

 73. Deep throat

  Toevoeging 11.57 Afrikanen worden drie zoveel gedood maar worden vier keer zoveel aangehouden en veroordeeld.

 74. Momo

  Lol, alle jankerds van joop zijn hier allemaal naartoe gesneld om hun drek te plaatsen. Roderick heeft natuurlijk gewoon gelijk.

 75. 😷Paulus

  😷Daar heeft hij volkomen gelijk in. Ik vind het anderzijds wel jammer voor de ander groep voorbeeldige Marrokanen, want die lijden er echt onder.

 76. Max

  Roderick benoemt wat velen in dit land niet uit hun mond krijgen. Om wat voor reden dan ook. Alle statistieken bewijzen het. Ze sch**ten op ons, onze samenleving, onze normen en waarden. Behalve op de vrijheid en verzorging die ze hier in overvloed genieten. Dat komt dan wel weer lekker uit.

 77. Deep throat

  Toevoeging 12.44 ….worden RELATIEF drie keer….

 78. vierwerf

  Veelo heeft gelijk, hij is een held dat hij dit durft te zeggen. De rest van de journalistische J A K H A L Z E N in dit land durft zijn mond niet open te doen. Te bang het makkelijke luizenbaantje te verliezen, het comfortabele huis buiten Amsterdam, terwijl je bij het Parool werkt, the money, de zogenaamde status. Bang ook maar iets van hun heerlijke makkelijke luizenleventje te verliezen. Die lui gaan de mond van de held Veelo dichtslaan. Je bent een held, Roderick Veelo !

 79. Pieter St.

  Roderick,
  Dit probleem wordt inderdaad weggestopt. Want als je het benoemt ga je door voor een racist bij ” Politiek correct links” Mijn zoon van 13 en zijn vriendje werden een paar weken geleden door een groepje Marokkanen van een jaar of 15. Van het vriendje werden de aorpods afgepakt en van mijn zoon zijn telefoon. Gelukkig is hij niet bang en heeft hij zijn telefoon terug gegrepen. Dit soort Marokkaans tuig is een groot probleem. Kei en keihard aanpakken deze schoffies.

 80. Roël

  Het is vele malen erger gesteld met dat Marokkaanse tuig dan dat er gemeld wordt. Ik gruwel van dat volk.

 81. robb

  De laag geschoolde nederlanders van Marokkaanse afkomst wordt gezien als tweede rangs burgers dan creëer je mensen die problemen geven ,ze kunnen moeilijk werk vinden dan komen bv de drugs handelaren en lijven ze in.

 82. G.ossip

  Zet het leger maar in,ik heb video’s gezien van dat schorum,slopen de hele zooi,dat laten ze ook niet zien op MSM,lopen met de vlag van marocco te wapperen nou schop ze terug naar het land waar hun hart ligt,waar is burgermeester van Zanen nou? Angsthazen de hele politiek,niemand durft in te grijpen en doe het af als jongeren die zich vervelen.🤢🤮

 83. Hahahahahaha

  Dat soort volk zie ik net als vergif je moet er op tijd bij zijn en zo snel mogelijk opruimen anders verspreidt het zich wijter en kom je er nooit meer vanaf. Als je in west europa kijkt dan heeft het vergif zich al lang verspeidt

 84. Mohamed

  Waarom laten ze altijd bij opsporing verzocht alleen maar gekleurde mensen zien en geen blanken?

 85. Anna

  Nou eindelijk is iemand die het durft te zeggen
  Waneer gaan we die problemen is aanpakken

 86. Ik

  Het is waardeloos volk. Pim Fortuin waarschuwde ons al. Maar NOS en andere media lijken wel een verbod te hebben. Marokkaanse mensen die in Amsterdam wonen heten helaas Amsterdammers. Nou oorspronkelijke echte Amsterdammers zijn al lang vertrokken door dit hoofddoeken volk. Ik schaam me ervoor dat ik als Amsterdammer geboren er mee vergeleken wordt. Weg met al dat marokko tuig. Varkens op de dam en door heel Nederland. Zo onrein maar werkt heerlijk zuiverend!!

 87. Daantje

  Er zit wel wat in. Waarom zien wij geen beelden van de klerezooi in de Schilderswijk bij het NOS journaal?

 88. PJV

  Ik zei het al eerder en zeg het nogmaals. We moeten verstandig stemmen, willen wij eindelijk die politici aan de macht hebben die de multikul-invasie kunnen stoppen. Want die linkse goedpraters doen dat niet, en dat terwijl de meerderheid van Nederland deze terreur zat is!

  Onthou dat voor volgend jaar!

 89. Marijke

  Ja, dit klopt, want we weten allemaal precies waarom dit gaat. Dit is een groep jongeren die zich keihard afkeert van volbloed Nederlanders en bijkomende waarden, om zichzelf te identificeren. De ouders doorgronden met alle beste wil van de wereld ook niet waarom we een cultuur hebben die we hebben, en je hebt een losgeslagen troep wilden.

  Nee, dit helpt niet het probleem op te lossen, want dan ontken je dat dit een groep is die zich afkeert van volbloed Nederlanders en bijkomende waarden, maar ook in Marokko absoluut niet meer thuis is. Het zijn Nederlanders, en als je ze alleen als Marokkanen aanduidt, ontsla je jezelf van de plicht om er wat aan te doen ‘want het zijn toch “maar” Marokkanen’, en de groep cultiveert het labeltje bovendien als ‘ze vinden toch dat ik er niet bij hoor met Marokkaan dit dat dus doe ik ook niks’.

  TLDR: ophouden met alleen Marokkanen zeggen, dat is feitelijk wel zo maar het werkt averechts. Marokkaanse Nederlanders is echt beter. Groep met een specifieke aanpak nodig.

 90. John

  Column verwijderd van RTL / internet. Prima toch, het nieuwe normaal van Rutte

 91. 😷Paulus

  😷@Mohamed, ik zal je zeggen waarom : De blanken criminelen doen hun ding in een keurige 3delig-pak met stropdas. 🤣🤣🤣🤣

 92. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Hulde Roderick!

 93. Ome Cor

  Denk dat ik aan Shula ga vragen om een inzamelingsactie op NPO1 te organiseren om geld op te halen voor het kopen van one way tickets ten behoeve van onze licht getinte broeders richting Marokko. Komen die vliegtuigen die op Schiphol staan, ook weer eens in beweging
  Ik zeg je dat dat een gigantisch succes gaat worden. Kijkcijfers door het plafond.
  Particulieren zullen in de rij staan om desnoods met eigen vervoer de enkele reis richting Zuid-Spanje te maken om daar wat gastjes af te leveren en ze bovendien nog wat geld toe willen stoppen en vriendelijk uit te zwaaien als ze afvaren met de boot.
  Bij aankomst in het beloofde land moeten ze als straf hun Nederlandse paspoort inleveren van koning Hassan.

 94. Sarien Helgers

  Ben zooo klaar met dat marokkaanse reltuig. Strafkampen horen ze in, hebben nooit een opvoeding gehad.

 95. Kees

  Ik vind, uit ervaring, het Marokkaans tuig erger dan de Duitsers destijds, daar waren we na 5 jaar van af.

 96. Jan Koekepan

  shrink FOEI!!!
  do 13 aug 2020 om 9:29
  Roderick Veelo, ooit een gerespecteerd journalist, nu helemaal in de ban van alt-rechts en een racistenvriend. zoals heel veel kale mannen. Waarom lezen we daar nooit wat over? Het probleem zijn de KALE MANNEN!
  Dat deze kale meneer nog een podium krijgt op RTL, is een schande.

  Duidelijk jij discrimineert kale mannen en duwt ze in een racisten hok.
  Je bent net zo erg als die andere linkse grachtengordel lui.

  Jou tegen de muur en VUUR!

 97. philip tomassen

  Probleem met een relatief groot deel van een bevolkingsgroep die over het algemeen totaal geen respect heeft voor andersdenkenden, -gelovigen, -geaarden etc gaat niet opgelost worden. Het enige wat je kunt doen is verhuizen naar veilige wijken en in het geval van joden naar Israel.

 98. CSI

  Velo for President

 99. anoniem

  Tot nu toe heb ik meer last gehad van mijn leeftijdsgenoten of ouder.. :-)

  Marokkanen zijn niet de enige jongeren die problemen hebben of veroorzaken.
  Maar natuurlijk is het goed om zonder racistische bijbedoelingen dit probleem op een goede manier aan te pakken.

 100. Tonny p

  Ik ben het 100% met dit artikel eens..ook in denbosch wordt de Marokkaanse ellende onder de pet gehouden en het Brabants Dagblad durft er niet meer over te berichten.

 101. Balou

  Erg veel Joop reacties hier!!!
  Rot eens op naar je eigen forum.

 102. AlexF

  is altijd wat met die kale mensen.

  Ze praten altijd over andermans problemen , geen haar van velos hoofd die er daar over denkt.

  Overgens herinner ik me een fragment van rtlz dat Roderick Velo werdt aangekondigd als Roderick Fellatio. (echt)

 103. Bazooka Joe

  Roderick Veelo heeft natuurlijk helemaal gelijk. Hij durft het tenminste te zeggen, in tegenstelling tot de grote meerderheid van wegkijkers. Het zal alleen maar erger worden.Tot uiteindelijk de bom barst. Dit geldt voor Nederland en de meeste west-europese landen.

 104. Levi

  We hebben al meer dan 20 jaar een Marokkanenprobleem. Het wordt erger, ook de top 600 kunnen we opschalen naar top 6000.

 105. lia

  Heb liever Veelo als minister president dan die doodenge NSDAP-er de Jonge.

 106. recci

  @lia

  Ja de Jonge heeft een fanatieke slangenkop. Hij is ook bloedfanatiek, met alle gebrek aan intelligentie die daarbij hoort. Dom schoolmeestertje. En dat wil dan minister president worden. Is hij veel te stom voor. Jakh-griezel wat een naar figuur. Moet er niet aan denken , 4 jaar die rotkop.

 107. A.Kamphuis

  Wat een gelul allemaal. Wat heeftTrump nu te maken met het 30/40 jarige Marokkanenprobleem in Nederland. Met in hun schaduw het probleem wat alle Noord-Afrikanen veroorzaken. Het beroven van onze ouders alsook oma’s en opa’s en deze ouderen op een vreselijke manier toetakelen. Bij het minste of geringste iemand neerschieten of aan het mes rijgen. Deze figuren zij allemaal geschikt voor Tbs met dwangverpleging. Maar ja zeg er maar eens wat van, dan krijg je alle Bn-ers en de zogenaamde elite over je heen, want je mag niet iedereen over een kam scheren. Rechters die aanranders een lichtere straf geven omdat ze anders het land worden uitgezet. Dit softe land verword langzamerhand tot een bananenrepubliek met een nepparlement gevuld met een groot deel vluchtende parlementsleden die daarmee hun verantwoordelijkheden ontlopen.Bah en nog eens Bah. Hypocrieten.

 108. HBaz

  Een jaar of 80 geleden waren er mensen die een probleem hadden met een bepaalde bevolkingsgroep en hier wordt dat nog eens dunnetjes over gedaan. Nu zijn de Marokkanen aan de beurt. We zetten ze op de trein naar Polen? Veel verkapte NSB’ers hier.

 109. 😷Paulus

  😷Wat een hypocrieten allemaal, de ene kant alle Marrokanen criminaliseren en anderzijds wel lekker met z’n allen een reisje boeken naar Marokko🤔🤔. Hoort zeker bij het nuchtere volk. Gelukkig heb ik niks te zoeken in Burka land.

 110. Peter450

  Roderick Veelo geeft aan dat de dingen benoemd moeten worden en er niet met veel schijnheil met een synoniem aankomen. Bij veel reacties kent mijn verbazing geen grenzen. Roderick Veelo word weggezet als extreem rechts, Trump aanhanger, zijn dat benamingen die wel genoemd mogen worden. Meneer Veelo heeft gelijk, benoem de dingen.

 111. Patrick

  Laatste dagen met het mooie weer veel vechtpartijtjes en intimidaties ….op het strand
  Laten we gewoon eerlijk zijn …en zaken benoemen zoals ze zijn !!!!!
  Marokkaanse relschoppers waren het , zijn het en als we niet ingrijpen , blijven ze het ….

 112. aammehoela

  Hij heeft volkomen gelijk. Het wordt steeds erger met een deel van de Marokkaanse jeugd. Want ze zijn er wel, Marokkaanse jongeren die wel deugen. Maar de verhoudingen liggen anders dan met andere volksgroepen. En dat is wat Veelo ook bedoelt. De rel-jongeren zijn veelal van Marokkaanse afkomst. Benoem dit ook gewoon en besef meteen dat er ook geslaagde Marokkanen zijn. En die vinden meestal ook gewoon een baan………..

 113. anoniem

  “Marokkanenprobleem” is een woord die doet terugdenken aan het Nederlandse aandeel in de Jodenvervolging.

 114. Ben

  Klopt gedeeltelijk. Op tv 100% gelijk.
  Maar dan internet. Daar wordt niets verzwegen.
  En dat bepaald tegenwoordig de publieke opinie.
  En niet de noordkoreaanse omroep. En de rest van de zgn nieuwsprogr. Het ergste is nieuwsuur met die mariëlle tweebeeke en die jeroen wollenaars. Gadverdamme wat een enge figuren zijn dat zeg. Klakkeloos meewerken aan een zwaar verwrongen beeld.
  Op internet worden beide steeds vaker nsb-ers genoemd.
  Net als die walgelijke amber brantssen.
  Ja en amenknikkers van t ergste soort!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.