Lippenstift blijft kleven aan mondkapje Catherine Keyl

Catherine Keyl is niet blij met het geluid dat we ook in ons land het mondkapje zouden moeten omarmen. Ze ergert zich aan mondkapjes, omdat haar lippenstift eraan blijft kleven. Dat geeft de tv-dino aan in haar column in De Telegraaf. Catherine was van de week een paar dagen in Alicante, waar men op straat verplicht een mondkapje moet dragen. “Vloeibare make-up kan je vergeten, dat zit na vijf minuten allemaal aan de binnenkant van het kapje, net als je lippenstift“, briest ze.

Om een bekeuring te voorkomen hield Catherine zich goed aan de regels. “De agenten nemen hun taak serieus. Iedereen zonder kapje wordt aangesproken en meteen vet bekeurd.

Het is echt een vreselijk gehannes met die mondkapjes, vindt Catherine. “Ik ben in twee dagen zeker drie kapjes kwijtgeraakt. Eén omdat steeds het elastiekje losspringt (…), één omdat ik hem domweg verloren heb en één omdat hij in een plas viel.

Alicante met mensen vol mondkapjes was een treurig gezicht, stelt ze. “Balen dat je nergens monden ziet, je realiseert je nu wat een essentieel onderdeel van je gezicht dat is.

Nee, dit is allemaal niet aan Catherine besteed. “Wat een vermoeiend gedoe. En hoe leg ik nu uit dat wij in Nederland geen kapje op hoeven op straat. Intelligente lockdown? Leg dat maar eens uit aan een kribbige Spaanse agent.

Generatiegenoot Patty Brard pleit wél voor mondkapjes in het Nederlandse straatbeeld. “Ik begrijp niet waarom we niet één regel stellen voor heel Europa, namelijk overal mondkapjes op. Klaar, dan is het duidelijk.

Foto: WNL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen