‘Erland Galjaard en Wendy van Dijk, karma is een bitch!’

Het is bijna een prestatie hoe Erland Galjaard en Wendy van Dijk het voor elkaar krijgen om zó consequent negatief in de schijnwerpers te geraken. Nu laten ze hun imago al wekenlang in de boksring staan tegenover DISQ-uitvinder Robbert Boekema. Ze zien waarschijnlijk niet in dat het in deze kwestie helemaal niet uitmaakt welk kamp er nou precies gelijk heeft, want de schade is al aangericht: er zit inmiddels een heel nare bijsmaak aan Wendy’s ‘fitness-movement’ en die gaat niet weg.

Vanwege persoonlijke strubbelingen met Robbert heeft Wendy het faillissement van hun gezamenlijke fitnessbedrijf aangevraagd en voor een doorstart was een flinke investering nodig. Laat het nou net Erland Galjaard zijn die zich heeft aangediend als investeerder: een handige truc om Robbert er via de achterkant uit te werken.

Robbert ligt er nu uit, maar zijn DISQ-uitvinding hebben Er en Wen wel gewoon meegenomen. Geoorloofd, zegt Wendy. Ongeoorloofd, zegt Robbert, die patent heeft op het fitnessapparaatje. “Laat Wendy vooral met al die mensen haar ding doen, ik hoop voor haar dat het lukt. Alleen nogmaals, zónder mijn fitnessapparaat“, zegt hij in de nieuwste Weekend.

Het speelt volgens Robbert ook een beetje mee dat Erland een pleurishekel aan hem heeft. In januari 2019 bracht Albert Verlinde het gerucht naar buiten dat de DISQ niet Robberts enige apparaat was waar Wendy mee trainde.

Dit fitnessman vertelt: “We waren heel close, ja. Sommige mensen vonden daar wat van. Ook omdat dat net samenviel met het moment dat het tussen Wendy en Erland niet zo lekker ging.

Is deze hele juridische kwestie het gevolg van een affaire? “Ik wil me daar niet te veel over uitlaten, maar Erland was niet blij met hoe close Wendy en ik waren, dat was wel duidelijk. Mede daardoor is onze band denk ik ook wel veranderd.

Robbert loopt in het interview niet te tieren op Erland en Wendy. Waarom is dat? “Ik geloof in karma.

Lees ook:
Heibel Wendy van Dijk en fitnessmaatje: DISQ failliet (3 juli)
Kinderen in angst: ‘Pakt Wendy van Dijk ons huis af?’ (10 juli)
Tv-collega Radmilo: ‘Wendy van Dijk heeft me genaaid’ (15 juli)
Wendy maakt doorstart, ‘steelt’ Disq van Robbert (16 juli)
Erotische ambities Wendy van Dijk onderdeel Disq-ruzie (17 juli)

Foto: NPO

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen