Johan Derksen blikt in opiniestuk Telegraaf terug op rel

Geplaatst op ma 06 jul 2020 om 20:40

Na een week van relatieve stilte, verrast Johan Derksen nu met een opiniestuk in De Telegraaf, waarin hij terugblikt op de rel rondom Veronica Inside. Dat is te lezen op de site van de krant. Johan noemt zijn collega Wilfred Genee gehersenspoeld, verwijt John de Mol opportunisme en geeft aan er nog steeds klaar mee te zijn. “Ik heb geen idee of u mij ooit nog terugziet in Veronica Inside, maar een mooier afscheid dan de stekker eruit te trekken na een kijkcijferrecord van 1,7 miljoen bestaat niet.

De ophef over de zwartepietgrap over Akwasi blijft Johan een storm in een glas water vinden. Hij vindt dat bepaalde types dit heel erg opgeblazen hebben. “Arie Boomsma zet je dan meteen neer als een racist, om dat twee dagen later weer te herroepen.

Arie is een walgelijk type, vindt Johan. “Nou vind ik Arie geen NSB’er, maar wel de engste man van dit land. Ik zal me nooit verlagen tot een publiekelijke oproep om zijn sportschool te mijden.

Nederland is hypergevoelig geworden, vindt hij. “Ik realiseer me dat tijden veranderen. De wijze waarop de ethische politie de woorden weegt van het enige tv-programma waarin de gasten zich geestelijk onafhankelijk opstellen, is maniakaal.”

Johan zal echter nooit met meel in de mond gaan praten, geeft hij aan. “Ik heb het idee dat René van der Gijp, Gerard Cox en ik de laatsten zijn in dit land die nog voor hun mening durven uitkomen. Onze presentator is intussen ook al gehersenspoeld door de zelfbenoemde goeroe Eus.”

Hij doelt op Wilfred Genee en zijn goede vriend Özcan Akyol. “Wilfred Genee probeerde me jaren structureel pittige uitspraken te ontlokken, maar toen het hem te heet onder de voeten werd, nam hij me die uitspraken opeens uitermate kwalijk.”

Tot slot wijst Johan erop dat hij drie dagen voordat hij in VI de zwartepietgrap maakte aan tafel zat met de hele Talpa-top: John de Mol, Paul Römer, Erland Galjaard en Marco Louwerens. Zij wilden dat VI dagelijks zou gaan.

Nadat mijn grap vervolgens een mediaoorlog teweeg bracht, hebben we niets meer van die heren vernomen. Daarom weet ik me geen raad met al die loftuitingen. Hebben ze nou veel verstand van televisie, of zijn het slechts notoire opportunisten?

Het opiniestuk van Johan Derksen kunt u lezen op de website van De Telegraaf.

Foto: Talpa
84 Reacties op “Johan Derksen blikt in opiniestuk Telegraaf terug op rel”


 1. anoniem

  Nee, hij geeft niet aan er klaar mee te zijn.. En wellicht de zaak nog even financieel uit te melken? :-)

 2. Stijn de Jong

  Treurige man.

 3. Max

  ik kan me niet voorstellen dat hij op deze manier afscheid wil nemen en zijn riante salaris vaarwel gaat zeggen. Eerst maar eens vakantie en dan zien we wel weer….

 4. Ron

  Het ettert nog even door, dat moet ook want anders ben je niet geloofwaardig maar dit komt 100% weer goed.

 5. robb

  ike ike ike die man is zo zelf ingenomen ,hij is blind voor elke andere mening ,maar geld maakt alles kneedbaar dus in september zit hij er weer.

 6. Jan van Galiën

  Mijn idee is dat Derksen dat geld leuk vindt maar niet doorslaggevend. Zoals al die boven hun stand levende BN’rs! Derksen laat ons zien dat er meer is dan slappe knietjes en ruggegraatloze draaien en terugkrabbelen. Wat doodnormaal is geworden in bepaalde kringen!

 7. Roeptoeter

  Enge man. Jankerd. Neemt iedereen de maat, nu nemen ze hem de maat en is het huillie, hullie en wegduiken. Zegt altijd dat hij zichzelf zo goed kan relativeren. Echt?

 8. Xxxx

  Johan Derksen is een van de weinigen die ongezouten zijn menig durft te geven. Maar dat doet iedereen toch die anti Zwarte Piet is. Het prijst Johan dat hij een mening durft te geven. Met zijn Zwarte Pieten-grap is er inderdaad van een mug een olifant gemaakt. Erg kinderachtig en belachelijk om hier zoveel tamtam over te make. Maar erg jammer dat een programma als VI is verdwenen, want de Nederlandse tv is bedroevend slecht en met dit programma kon je nog eens lachen. Maar in Nederland valt er al zo weinig te lachen momenteel. Het is een goede zaak dat Johan Derksen zich niet laat verlagen door de sportschool van Arie B. te boycotten.

 9. mcp

  Johan Derksen, Theo van Gogh, Hans Teeuwen, W.F. Hermans en Gerard Reve.

 10. azijnzeiker

  Andere Tijden Sport start met een nieuwe reek, nu moeten wij even letten op de titel, hoe oranje kleur kreeg. Als Derksen dat had gezegd, was er meteen weer een nieuwe rel. Nu valt niemand daar over.

 11. Koffie

  Jammer dat Johan gelijk heeft. RIP NL.

 12. Grace

  👍👍👍👌💪

 13. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  Johan is een grote etterbak, maar hij heeft natuurlijk volkomen gelijk over Arie Boomsma en de vertrutting van Nederland.

  Als we allemaal iets meer zelfspot zouden hebben was dit een veel plezieriger land.

 14. Diana

  Ik hoop dat we Johan Derksen na de vakantie wel weer zien op televisie, ik vindt het mooi om naar te kijken , en inderdaad spreken ze dezelfde taal als het volk, wat ik bij de meeste gasten van dwdd altijd gemist heb , dat is niet mijn cup of tea.
  Het is alleen even kijken of ze nog een andere presentator kunnen vinden die net als genee een beetje tegendraads is , dat is wel leuker voor het programma.

 15. Carmen

  @robb

  Welke Ike? Broflovski of Turner?

 16. Pim

  Hij stopt…en die 6 ton maakt hem niet uit… hij weet heel goed dat het laatste hoofdstuk van zijn boek dat ruim goed gaat maken… en dan zit ie daar lachend in Grollo…

 17. Joost

  Hij moet ook gewoon stoppen. Het is goed zo!

 18. Derhal Flynn

  Johan Derksen heeft gelijk.
  Klasse.

 19. Tsja

  Oké doei boomer.

 20. Xxxx

  Misschien heeft Johan Derksen wel gelijk dat de stekker er uit gaat bij VI. Het is belachelijk dat volwassen kerels zich niet grote kerels zich kunnen gedragen.

 21. mcp

  Arie Boomer?

 22. Willie

  Ga lekker genieten de laatste jaren Johan laat dat volk toch barsten in hun eigen deugheid. Mooie dingen doen in de muziek.Ik zou je wel missen was niet altijd met je een maar dat hoeft ook niet, veel gelachen met VI je gaf jouw mening daar zat je voor.. Als je nog iets wil doen, geef die Genee mee aan de vuilnisman en geef die Koeman als je hem nog ziet een knietje onder zijn ballen. Arie moet je vergeten en geen energie meer insteken, dat is een aandacht vragend stuk vuil.

 23. Matthijs Zelf.

  Vette vergoeding en weg Johan.

 24. Siem

  Je kan aan de reacties weer goed merken wie naar VI kijken en wie niet.
  Als er een goed tegen kritiek kan is het Johan, de rest in media land begint te janken.
  Ze zijn ook een beetje de enigste die openlijk bekend maken dat ze 6 ton betaald krijgen, en hebben er ook dikke pret bij.

 25. Ron

  @Pim: hij stopt helemaal niet.

 26. Echt links

  Johan Derksen is een van de weinige echte linkse mensen in Nederland. De rest van neplinks bestaat uit intolereante, slaafse meelopers die in elke gekleurdere (activist) een slachtoffer zien.

 27. Peter Selie

  Het is goed we laten je los en laten je gaan. Alles in proportie voor 6 uren tv per week genoeg aandacht gehad.

 28. Rachid Vermeulen

  @mcp. je vergeet Anton Mussert in je opsomming van zeer memorabele vaderlandlievende personen. 😊

 29. mcp@xs4all

  En Pipo

 30. Mike

  Stijn de Jong… als er een treurig is ben jij dat!! Meeloper, hypocriet!!

 31. age

  Leuke schnabbel nog even……..zo voor de vakantie..

 32. Mike

  Zelfs Joost weet het niet meer, ook al van t padje… arme jongen… bang voor een minderheid die het hier voor het zeggen wil hebben en mooie grachtenpanden gratis willen hebben…

 33. Amy

  Het is erg geworden in ons land, allochtonen,halve buitenlanders mogen hier nu alles zeggen en idereen bedreigen die het anders ziet.
  Zogauw iemand ook maar iets zegt roepen ze oorlog.
  Zij mogen alles zeggen wij moeten ons naar hun schikken.
  Vergeet het ,er zullen altijd mensen zijn die voor hun mening uitkomen en er komt een tijd dat Nederland weer normaal word.
  En diegenen die zo hard schreeuwen over dingen die meer dan een eeuw geleden gebeurd zijn moeten eens goed naar hun eigen volk kijken wat die gedaan hebben en nu nog doen

 34. TeamDerksen

  Johan gaat lekker verder met z’n bluesbandjes. Die 6 ton kan hem gestolen worden.
  Jammer. Één van de laatste personen op tv die voor zijn mening durft uit te komen.

 35. Rachid Vermeulen

  @Amy, mijn moeder (Marokkaans) is geïntegreerd en houdt van Nederland. Het racisme vraagstuk is de grootste maatschappelijke onzin van de naoorlogse vaderlandse geschiedenis!

 36. mcp

  @Rachid

  Denk je dat ik Nederlands ben?
  Mannetje of vrouwtje?

 37. mcp

  @Rachid

  Kies maar wat het beste uitkomt

 38. azijnzeiker

  Amy dat van een eeuw terug daar kunnen wij niets meer aan doen, daarom vind ik het dan ook goed dat Rutte geen excuses maakt. Daar begin ik ook niet aan, want dan kunnen wij voor iedereen wel excuses maken. Jij zoekt het te ver.

 39. Arie Schoenlepel

  Nederlanders werden na de middeleeuwen ook tot slaaf gemaakt.[17] Met name Noord-Afrikaanse kapers en handelaren, ook bekend als Barbarijse zeerovers, die onder de vlag van het Osmaanse Rijk opereerden, hadden het gemunt op Europeanen voor onder andere bouwprojecten en als galeislaaf. Ook werden ze niet zelden gevangen gehouden met het oog op het verkrijgen van losgeld van familie of geloofsgenoten. Deze christenslaven werden zowel gevangengenomen bij het kapen van zeeschepen, alsook geroofd van de Europese kusten, waaronder de Nederlandse.

  Het probleem van de roof van Europese slaven was met name groot in de zeventiende en achttiende eeuw. Onder de naar schatting 1 à 1,25 miljoen personen die in die periode als slaaf gevangengenomen zijn, waren ongeveer 10 à 12.000 Nederlanders.

 40. MediaPrak

  Na de lockdown en opheffen van de 1 1/2 m samenleving komt Albert Verlinde met een gloednieuwe productie: JOHAN DERKSEN DE MUSICAL. Bastiaan Ragas speelt Derksen en Henk Poort speelt de rol van Rene vd Gijp voor zijn rekening,

 41. Merel

  Hieruit blijkt wel dat de heren ( John de Mol, Paul Römer, Erland Galjaard en Marco Louwerens) geen verstand van tv hebben als je VI dagelijks wil gaan uitzenden. Dan snap je niks van de heren Johan en Gijp en het programma en daarbij 2x per week is precies goed en leuk, dagelijks is alleen maar uitmelken en doet niks voor het programma.

 42. Merel2

  Hieruit blijkt wel dat de heren ( John de Mol, Paul Römer, Erland Galjaard en Marco Louwerens) geen verstand van tv hebben als je VI dagelijks wil gaan uitzenden. Dan snap je niks van de heren Johan en Gijp en het programma en daarbij 2x per week is precies goed en leuk, dagelijks is alleen maar uitmelken en doet niks voor het programma.

 43. critikast

  Johan…volgend seizoen lekker op schoot bij René, Wim en Helène ! VI Nieuwe Stijl…Ik kan niet wachten. Genee is een a-collegiale uitlokker en nu tamelijk hypocriet bezig . Je kunt zonder hem Johan en René !

 44. Tina

  Ik kijk nooit naar VI maar vind de man toch sympathiek en bovendien welbespraakt. Het is inderdaad een vrije geest. Als BN’ers hem al op de hak proberen te nemen, reageert hij met zelfspot. Alleen daarin is hij al redelijk uniek in dat wereldje.

  Het is treurig dat niemand, vanwege een heersende moraal welke uit een ver land is komen overwaaien, het geflipte gedrag van een Awkaazie zelfs maar bespreekbaar mag maken. Derksen is natuurlijk een boomer van het zuiverste water, met alle bijbehorende onhebbelijkheden. Maar het vrije woord hanteren is een groot goed en dat lijken mensen als Arie Boomsma en Wilbert Geneer zich niet te beseffen. Ze vrezen alleen maar de toorn van sociale media en publieke opinie. Of proberen die juist aan te wakkeren.

  Ik ben er vrij zeker van dat Derksen niet meer terugkeert.

 45. mcp

  @Tina

  Verademende comment

 46. Siem

  Genee is onder de druk bezweken en heeft toen een foute keuze gemaakt.
  Moeten niet vergeten dat het de rol van Genee was om die 2 en gast uit de tent te lokken. Dat deed hij meestal erg goed en gaf dat vaak spektakel in de uitzendingen.
  René en Johan hebben ook een periode gehad dat ze maanden niet met elkaar spraken.
  Ik denk dat ze straks gewoon weer doorgaan en gewoon als vanouds de ongezouten mening gaan geven.

 47. g

  Derksen is een mes in zijn rug gestoken. Hij houdt zich goed.

 48. Annoniemus

  Johan Derksen was al langer blijer van de maandelijkse cheque , dan van het programma , hij zat er vaak verveeld en slaperig bij aan tafel !
  Dus elk moment was het juiste geweest om de pijp aan maarten te geven , maar nu deed zich een uitgelezen kans voor !!!

 49. Michiel

  Derksen die zichzelf op de borst klopt en het van de daken schreeuwt hoe hij éém van de weinigen is die nog zijn mening durft uit te spreken; direct gevolgd met de opmerking dat niemand hem een racist mag noemen…. lol lol lol lol lol lol lol

  Met andere woorden; Derksens mening is altijd oprecht en de waarheid en andermans mening is nep en een leugen. Ja, zo kan je natuurlijk ook omgaan als mensen je eens de waarheid vertellen. Gewoon in je eigen kleine wereldje blijven zitten met je vingers in je oren. Man man man, wat een zielig mannetje is het ook.

 50. Harry

  Klasse van Derksen,

  dat hij zich niet omwille van (veel) geld de mond laat

  snoeren door haatzaaiende types als Arie Boomsma

  en zijn hypocriete gevolg. Relativeren is een kunst die

  helaas maar weinigen meer verstaan…

 51. Gerda

  Het is natuurlijk helemaal niet zo dat Johan 1 van de vrijdenkers is in Nederland. Dan zou hij de kritiek hebben geslikt en niet zo van slag zijn geweest..Als je uitdeelt moet je ook kunnen incasseren..

 52. Mike

  Michiel… begrijp je nu echt niet wat het verschil is tussen het vrije woord en iemand beschuldigen?????

 53. Sapperdeflap zeg!

  Nog even de grootste k*tkrant van NL gebruiken om wild om zich een te slaan. Dit zegt heel veel over het ‘incasseringsvermogen’ waarmee Derksen jarenlang heeft gepronkt. Wat een hypocriete loser, zum kotzen….

 54. Captain Caveman

  Dat loosers gedrag ziet men ook dagelijks op tv in linkse praatshows waar onder een stokende programma leiding de gewone burger tot aartsvijand nr 1 wordt verklaard door de ‘hoog opgeleide’ linkse mooipraters die allochtonenknuffelen tot in de puntjes beheersen en ab-so-lu-te kampioenen wegkijken en goedpraten zijn voor hun knuffelspeeltjes!

 55. Jannes van Loon

  Gewoon een andere presentator en weer doorgaan op de ingeslagen weg het programma onderscheid zich van de andere talkshows en een dagelijks programma van te maken weet ik niet het is in het verleden wel gelukt met Barend en van Dorp .

 56. Huismaker

  Heerlijk he Johan, dat je een eigen mening mag hebben ? Dus niet wat de calvinisten je opdringen. Gewoon wat JIJ denkt. Vroeger noemden ze dat “Vrijheid” (vrouwen waren toen nog geen “hoer” en konden met blote borsten naar het strand). Nu is een cabaretier een uitstervend ras geworden. Stel toch eens voor dat je “een verkeerde grap” maakt. Want ieder woord is gewogen en in de bosjes liggen er mensen die je voor het tribunaal willen slepen. Dat is 2020 geworden. En het wordt nog erger. Dit is geen leuk land meer. Trouwens: de grootste zwarte Piet fans wonen in … Suriname en Nederlandse Antillen. Zij vragen zich af waar we in godsnaam mee bezig zijn.

 57. Wim

  Deze man is 71 jaar, barst van het geld en durft dan re zeggen dat ie evt. 600.000 euro weggooi als ie zou stoppen.
  Dus dat stoppen gaat niet gebeuren, en zijn kinderen lachen zich kapot.

 58. Deze tekst is gemodereerd

  Paul, Erland en Marco. Eens kijken wie van deze drie marionetten er over een halfjaar nog steeds zit. Minimaal één zal er in goed overleg vertrokken zijn.

 59. Arie

  Het gedrag van de Talpa-top is tekenend. Dennis Schouten was helemaal top maar een ‘trans’-opmerking verder meteen zonder pardon – en zonder een eerder toegezegd overleg – op straat gezet.

  Voor de heren van VI geldt hetzelfde: ze waren helemaal top maar na de rel gaf de Talpa-top niet thuis. Waarschijnlijk houdt de Talpa-top zich nu stil want als Talpa de contracten wil ontbinden kost ze dat waarschijnlijk veel geld, als het initiatief tot ontbinding van de heren van VI (Van der Gijp en Derksen; Genee zal z’n contract wel willen houden) afkomstig is.

  De Talpa-top draait sneller dan de wind. Opportunisten eerste klas, dat hebben ze dan wel gemeen met alle deug-BN’ers.

 60. Wilfred Degens

  Het zal mij een rotzorg zijn wat mijn over-over-overgroot koloniale grootvaders in hun tijd en groeiproces overal uitgevogeld hebben. Zal best niet zo fraai destijds geweest zijn om hun geschiedenis in detail ingelijst boven ons bed te hangen. Wie zo achterlijk is om te denken dat ik daar mijn excuus voor zou aanbieden kan beter onmiddellijk weer onder de steen kruipen waar hij/zij vandaan kwam voor zij ons met hun eisenpakket kwamen lastigvallen. In ons sociaal meegaan kunnen we blijkbaar oneindig doorschieten. Dat zien we nu in ons land volop gebeuren.

 61. Wilfred Degens

  Johan, je flapuit mening wordt door humor Nederland zeer gewaardeerd. Jouw getoonde gevoel van vrije meningsuiting kan toch niet voorgoed op de buis geknakt zijn door Zwarte Piet gezeik? Stel je fans niet teleur in je getoonde kracht, lef en geweldige gevoel voor spontane humor. We rekenen op je weer in september.

 62. Wilfred Degens

  Een sportschool wint het nooit van de kracht van onze geest en die van het woord! Laat dat ajb blijken.

 63. De R in de maand

  Bla, bla, bla

 64. Jaap

  Een goed verhaal van Johan, het zou jammer zijn als het programma verdwijnt, maar met Genee kan het niet meer.

 65. Keeeez

  Het grote probleem van Johan is ..sorry zeggen.. kan hij niet.
  Had je excuses aangeboden voor de stuitend domme opmerking en er was niks aan de hand geweest.
  Dit heeft niks met vrijdenker en mening geven te maken.

 66. Ludolf

  Er is geen weg meer terug in deze samenstelling, derksen en van der gijp zouden zichzelf radicaal voor joker zetten als er wel een doorstart zou komen. Bovendien zouden de kijkcijfers sterk dalen niemand wil kijken en luisteren naar mensen die ongeloofwaardig zijn

 67. Wilfred Degens

  @Keeees, wie voor een meesterlijke, onschuldige verbale grap zijn excuses aanbiedt, erkent daarmee juist boze opzet. Je bent in dit gemiddelde 100 IQ land niet de enige die deze logica niet begrijpt.

 68. Echo

  Met dank aan ARIE BOOMSMA. Het is te ernstig voor woorden wat er is gebeurd. Johan Derksen je bent een topper en ga vooral door met het maken van grappen!

  Narcist Arie Boomsma onze verlossende nep Jezus, een reus met lemen voeten , moreel zit Arie Boomsma hoog te Paard en zal hij de vermeende racistische domme bange tokkies vertellen of ze wel of niet deugen want Arie hanteert hoge ethische en morele standaarden en heeft de wijsheid in pacht.

  Arie is een ijdele narcistische man die geen kritiek of spot duldt want hij vindt zichzelf geweldig. Arie Boomsma ziet zichzelf als een ‘persona grandiosa’, de uiterlijke persoon zoals hij er graag uit wil zien. Het lijkt dat Arie een andere kant van zijn persoon, zijn schaduw, die er wel eens minder fraai uit zou kunnen zien, krampachtig probeert te bedekken.

  De depressie die op de loer ligt als de zinloosheid van zijn bestaan manifest wordt zodra de drug van zijn grootheidswaan is uitgewerkt.

  Je zou denken dat volgens de heersende opvattingen dergelijke getalenteerde mensen, de trots van hun ouders, een sterk en stabiel zelfbewustzijn zouden moeten hebben. Juist het tegendeel blijkt echter waar. Alles waar zij aan beginnen, doen zij goed, uitstekend zelfs, ze worden bewonderd en benijd, ze oogsten succes waar ze maar willen, maar het blijft allemaal zinloos. Zodra ze niet ‘on top’, niet ontegenzeggelijk de superster zijn of wanneer ze plotseling het gevoel krijgen mislukt te zijn, gemeten aan een of ander ideaalbeeld van zichzelf, dan worden deze mensen vaak geplaagd door angsten of hevige schuld- of schaamtegevoelens.

  De ineenstorting van het gevoel van eigenwaarde bij de mens met ‘grootheidswaan’ laat overduidelijk zien hoe dit gevoel eigenlijk in de lucht aan een ballon heeft gehangen, die bij gunstige wind weliswaar nog wat hoger zweefde, maar waar plotseling een gaatje in kwam, waardoor het nu als een vodje op de grond ligt. Van de eigen gevoelens is niets ontwikkeld dat later in het leven houvast had kunnen bieden. De partners van de mens met grootheidswaan, inclusief de seksuele partners, moeten eveneens zijn narcistische gevoelens bevredigen. De anderen zijn er om hem te bewonderen, en hij zelf is voortdurend met hart en ziel in de weer om deze bewondering te krijgen (te verdienen). Daarin komt zijn martelende afhankelijkheid tot uitdrukking’.

  Kijk naar Arie Boomsma, hij heeft een baard, zijn pet is af want er groeit weer haar op zijn hoofd. Bedenk eens hoe Arie er uit zou zien als hij zijn ‘mannelijke baard’ zou afscheren. Wat blijft er dan nog over van dat gezicht met kleine oogjes en rimpels? Precies een kleine oude rattenkop passend bij zijn status als lid van de nieuwe STASI..

  Arie Boomsma is terecht destijds belachelijk gemaakt door de heren van Veronica Inside en daarom heeft Arie Boomsma wraak genomen. Arie is een benepen, kwetsbare, angstige narcistische man.

 69. Tina

  Het mikpunt van de grap was een kerel die in grove bewoording een dreigement heeft geuit naar mensen die als zwarte piet verkleed willen gaan. De laatste keer dat ik het checkte was zwarte piet nog steeds niet bij de wet verboden.

  Dat een grote groep mensen nu met klem wil zien dat Derksen nederigheid toont voor hun verontwaardiging, maakt nog niet dat het ook ethisch juist is.

  En daarom is het goed dat hij zijn rug recht houdt.

 70. chris?

  Gelukkig lees ik de Telegraaf niet. Ik heb een serieuze krant.

 71. Leonardus

  @ Tina

  Is helemaal waar wat je schrijft.

  Een belangrijke aanpassing in wat je schrijft: “Dat een grote groep mensen nu met klem wil zien dat Derksen nederigheid toont voor hun verontwaardiging, maakt nog niet dat het ook ethisch juist is. ”

  Het is geen grote groep mensen, het is een kleine groep die moord en brand gilt. Een groep die leeft van subsidies en uitkeringen. Een groepje deugers en een groep die in alles racisme wil zien en zich slachtoffer voelt.. Slachtoffers en deugers trekken elkaar aan, het is een giftige groep mensen die onze democratie verziekt, het zijn enge mensen met een dubbele moraal.

 72. 010

  Ik ga het stukje van Willie bijna bovenaan hier nog eens herhalen, want ik ben het daar helemaal mee eens:

  “Ga lekker genieten de laatste jaren Johan laat dat volk toch barsten in hun eigen deugheid. Mooie dingen doen in de muziek.Ik zou je wel missen was niet altijd met je een maar dat hoeft ook niet, veel gelachen met VI je gaf jouw mening daar zat je voor.. Als je nog iets wil doen, geef die Genee mee aan de vuilnisman en geef die Koeman als je hem nog ziet een knietje onder zijn ballen. Arie moet je vergeten en geen energie meer insteken, dat is een aandacht vragend stuk vuil.”

 73. Teuntje

  Krachtige man Derksen zit niet met zn vuist in de reet van die slijmballen

 74. chris?

  @Echo, Heb je niets anders te doen ? zie je reactie om 12.21

 75. Jaap

  Derksen staat ergens voor, draait niet en wat correct Nedrland denkt en zegt zal hem een zorg zijn hij heeft zij eigen mening en durft dat te ventileren. Een held.

 76. Echo

  @ chris?
  di 07 jul 2020 om 14:22

  Jazeker heb ik ook iets anders te doen hoor, ik ben lid geworden van de NSB Stasi sportschool van Arie Boomsma.

  En jij chris? heb jij iets anders te doen of te vertellen? Een leuke grap bijvoorbeeld over oproerkraaier Akwasi?

 77. Noah Kraan

  Derksen heeft gelijk!

 78. Frederik

  Arie Boomsma wordt minutenlang belachelijk gemaakt

  https://www.shownieuws.nl/rubrieken/sterren/2020/heftig-arie-boomsma-wordt-minutenlang-belachelijk-gemaakt/

  Arie Boomsma de NSB’er heeft wraak genomen.

 79. chris?

  @Echo, ik heb een gezond verstand, dat ontbreekt kennelijk bij U. Smakeliojk eten.

 80. chris?

  moet zijn smakelijk

 81. Dokter Tinus

  Johan laat ze het bekijken met hun goedkope geslijm en ga genieten van je grote cd collectie .

 82. aammehoela

  Zelfde standpunten weer. Een normaal denkende Nederlander is het in dit geval eens met Derksen en vind Arie B. een heel vervelend mannetje, een grote ijdeltuit in de verkeerde zin van het woord. En nu “klaar ermee”.

 83. Eddy

  Waarom niet als volwassen mensen bijelkaar komen, en grieven uitspreken. Ik snap dit niet.
  Dan kun je ook weer opnieuw beginnen.
  Lijkt mij heel verstandig.

 84. iemand

  Tja daar gaat het allemaal om de spot drijven en zelfspot hebben. Om alles niet te serieus nemen en samen kunnen lachen en leren om dingende relativeren. Telkens kom ik eigenlijk tegen dat we ons moeten verplaatsen in een ander oftewel in de zwarte medemens omdat ze zo zielig zijn. Ik denk dat het ze vooral ontbreekt aan de spot drijven zelfspot hebben en de slachtoffer rol ombuigen naar iets positiefs.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.