Johan Derksen blikt in opiniestuk Telegraaf terug op rel

Na een week van relatieve stilte, verrast Johan Derksen nu met een opiniestuk in De Telegraaf, waarin hij terugblikt op de rel rondom Veronica Inside. Dat is te lezen op de site van de krant. Johan noemt zijn collega Wilfred Genee gehersenspoeld, verwijt John de Mol opportunisme en geeft aan er nog steeds klaar mee te zijn. “Ik heb geen idee of u mij ooit nog terugziet in Veronica Inside, maar een mooier afscheid dan de stekker eruit te trekken na een kijkcijferrecord van 1,7 miljoen bestaat niet.

De ophef over de zwartepietgrap over Akwasi blijft Johan een storm in een glas water vinden. Hij vindt dat bepaalde types dit heel erg opgeblazen hebben. “Arie Boomsma zet je dan meteen neer als een racist, om dat twee dagen later weer te herroepen.

Arie is een walgelijk type, vindt Johan. “Nou vind ik Arie geen NSB’er, maar wel de engste man van dit land. Ik zal me nooit verlagen tot een publiekelijke oproep om zijn sportschool te mijden.

Nederland is hypergevoelig geworden, vindt hij. “Ik realiseer me dat tijden veranderen. De wijze waarop de ethische politie de woorden weegt van het enige tv-programma waarin de gasten zich geestelijk onafhankelijk opstellen, is maniakaal.”

Johan zal echter nooit met meel in de mond gaan praten, geeft hij aan. “Ik heb het idee dat René van der Gijp, Gerard Cox en ik de laatsten zijn in dit land die nog voor hun mening durven uitkomen. Onze presentator is intussen ook al gehersenspoeld door de zelfbenoemde goeroe Eus.”

Hij doelt op Wilfred Genee en zijn goede vriend Özcan Akyol. “Wilfred Genee probeerde me jaren structureel pittige uitspraken te ontlokken, maar toen het hem te heet onder de voeten werd, nam hij me die uitspraken opeens uitermate kwalijk.”

Tot slot wijst Johan erop dat hij drie dagen voordat hij in VI de zwartepietgrap maakte aan tafel zat met de hele Talpa-top: John de Mol, Paul Römer, Erland Galjaard en Marco Louwerens. Zij wilden dat VI dagelijks zou gaan.

Nadat mijn grap vervolgens een mediaoorlog teweeg bracht, hebben we niets meer van die heren vernomen. Daarom weet ik me geen raad met al die loftuitingen. Hebben ze nou veel verstand van televisie, of zijn het slechts notoire opportunisten?

Het opiniestuk van Johan Derksen kunt u lezen op de website van De Telegraaf.

Foto: Talpa

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen